greseli de decorare

Evita 5 dintre cele mai frecvente greseli de decorare!

25 octombrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Stii si tu cum e, te ia valul: ce frumoasa-i culoarea, ce oferta buna, ce design nemaivazut! Si a doua zi te trezesti cu un semineu turcoaz pe baza de alcool in forma de peste balon in mijlocul sufrageriei tale rustice de trei pe trei. Sau poate nu chiar asa dramatic, dar cu totii facem achzitii si alegeri de design pe care le regretam sau care, pur si simplu, ne devoreaza spatiul. Iata cateva din greselile, pe care de astazi, poti sa incepi sa le eviti:

1. Ca scos din cutie
Oricat de bine ar arata cataloagele de mobila, sa le reproduci la tine acasa nu e niciodata o idee buna. Oaspetii tai nu vor putea scapa de senzatia aceea rece de showroom si se vor aseza doar pe un colt de canapea sa nu deranjeze pernele ordonate la linie. Incearca sa introduci caldura in spatiul tau cu ajutorul pieselor personale, vechi, cu incarcatura emotionala.

2. Mobilier neprietenos
Imagineaza-ti ca toate piesele tale de moblier sunt la o petrecere si arunca un ochi sa vezi daca se simt bine. Daca un scaun sta ascuns intr-un colt, o masa sta timida si singura lipita de perete, nu e de bine pentru buna dispozitie din casa ta. Grupeaza piesele de mobilier impreuna, in functie de felul in care le folosesti.

3. Monstrul din tavan
Da, e vorba chiar despre acea lustra buna la toate din toate apartamentele de bloc. Cu brate sau fara, cu cristale sau fara, oricum ar fi, uita de ea si incearca sa te gandesti la un sistem de iluminat care sa te invaluie placut nu sa-ti bata in cap. Designerii recomanda cel putin trei surse diferite de lumina si, daca se poate, nu din tavan, pentru a putea jongla cu atmosfera camerei tale.

4. Sindromul Strange-Tot
Poate este un obicei ramas de pe vremea comunismului, cand flacoanele goale de deodorant deveneau bibeloruri in vitrina, dar sfatul nostru este sa renunti si la flacoane si la vitrina si, daca nu sunt niste piese pretioase de colectie, la orice fel de bibelouri. Pastreaza in minte ca un spatiu aerisit arata oricand mai bine decat unul aglomerat cu obiecte. Asadar, scapa perioadic de lucrurile de care te poti lipsi.

5. Nu-ti uita instinctul
Stiu ca asta spun si stilistii si nutritionistii si vrajitoarele, dar ce inseamna sa-ti asculti instinctul cand vine vorba de decoratiuni interioare? Sa te simti bine intre lucrurile cu care te-ai inconjurat. Daca culoarea peretelui te agita, daca ai cumparat ceva doar pentru ca era la oferta, daca ai pastrat ceva care nu se mai potriveste, repara si scapa rapid si cu orice costuri de orice iti da o senzatie neplacuta. Pana la urma nu e vorba doar de casa ta, ci si de starea ta din fiecare zi!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Orientul sub picioarele tale Orientul sub picioarele tale
Oglinzi – Catre un spatiu generos Oglinzi – Catre un spatiu generos
Pernele decorative, cum sa le alegi in functie de necesitati Pernele decorative, cum sa le alegi in functie de necesitati
Mai multa culoare pentru corpurile de iluminat Mai multa culoare pentru corpurile de iluminat
Jocurile luminii și piatra naturală Jocurile luminii și piatra naturală
Alegerea bradului de Craciun: artificial, natural taiat sau in ghiveci? Alegerea bradului de Craciun: artificial, natural taiat sau in ghiveci?

Vezi mai multe articole