Executarea constructiilor fara autorizatie se amendeaza

10 iulie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Constantin Glont (Bucuresti): Ati abordat de mai multe ori tema constructiilor ilegale, cu deosebire a modificarilor din apartamente care pot afecta ansamblul cladirii. Au aparut modificari legislative care inaspresc in cazul savarsirii de contraventii de acest gen?
 
Da, Legea 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii a fost modificata si completata prin Legea 52/2006. La art. I, punctul 5 se prevede o substantiala majorare a cuantumului amenzilor contraventionale. Executarea sau desfiintarea totala sau partiala, fara autorizatie a constructiilor implica amenzi de la 1.000 la 100.000 lei noi. Continuarea lucrarilor la obiective neautorizate constituie infractiune si se pedepseste cu amenda penala sau inchisoare.
 
Dumitru Nicolae (Bucuresti): S-a vorbit despre posibilitatea expertizarii gratuite a imobilelor, inclusiv despre sprijinul statului in reabilitari termice. Care e procedura de urmat pentru a beneficia de asa ceva?
 
Primul pas trebuie facut prin adresare de solicitari catre primaria sectorului in care locuiti, prezentand conditiile de care dispuneti si angajamentul de a suporta contributia ce urmeaza sa revina asociatiei. Abia apoi, dupa includerea asociatiei dv., in planul de lucrari al anului urmator, in functie de fondurile disponibile, urmeaza atacarea propriu-zisa a executiilor. Da, legea este in favoarea asociatiilor de proprietari, dar totul depinde de fondurile ce le sunt alocate primariilor in acest sens.
 
Constantin Badea (Bucuresti): Asociatia “Concordia” detine in blocul nostru un apartament unde in aprilie 2001 a amenajat un punct de crestere si ingrijire a copiilor. Acum, in locul copiilor sunt gazduiti tineri de peste 16 ani care au transformat incaperea in sursa de zgomote si scandaluri. Ce putem face?
 
Daca discutiile cu “Concordia” nu conduc catre o solutie acceptabila, va puteti retrage avizul de functionare acordat initial cand acolo erau gazduiti copii. Va puteti adresa in acest sens judecatoriei de sector.
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Impozite Impozite
Care este salariul minim necesar pentru achizitionarea unui apartament, cu credit bancar Care este salariul minim necesar pentru achizitionarea unui apartament, cu credit bancar
PIATRAONLINE inaugureaza primul apartament - concept in interiorul showroom-ului PIATRAONLINE inaugureaza primul apartament - concept in interiorul showroom-ului
Taxe noi la vinzarile de case si de terenuri Taxe noi la vinzarile de case si de terenuri
Vinzari duble de aer conditionat Vinzari duble de aer conditionat
Casele de lemn se inghesuie la marginea Capitalei Casele de lemn se inghesuie la marginea Capitalei

Vezi mai multe articole