on

Experimentati, simtiti si bucurati-va de puterea sunetului

04 decembrie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Imbunatatiti-va starea de spirit ascultand muzica; raportul publicat in premiera care arata cum influenteaza muzica reactiile emotionale ale ascultatorilor

 

  • 58% dintre cetatenii europeni declara ca se simt mai deprimati decat oricand de la inceputul pandemiei, iar 72% recunosc faptul ca muzica i-a ajutat in momentele dificile
  • Raportul scoate la iveala corelatia dintre emotii si muzica si a fost coordonat de Dr David Lewis de la Mindlab International, dezvaluind puterea sunetului, care actioneaza ca un instrument de echilibrare a dispozitiei, contribuind astfel la bunastarea oamenilor
  • Constatarile au fost prezentate prin intermediul a doua clipuri video expresive, iar utilizatorii pot experimenta ei insisi starea pe care le-o da vizionarea acestora. Acestia pot vedea cum reactioneaza corpul la muzica – redata de sistemul audio high-power Sony MHC-V83D – datorita tehnologiei Cymatics ce demonstreaza modul in care undele sonore omnidirectionale influenteaza vopseaua, nisipul si lichidul, ce se deplaseaza in ritmul muzicii intr-un mod neregulat, dar fascinant.
  • 85% din oamenii din intreaga Europa au observat ca starea lor de spirit este influentata de muzica (de la insuflarea fericirii si emotiei la sentimente de nostalgie si tristete), iar pentru a dovedi acest lucru, al doilea video arata influenta si efectul puternic pe care le poate avea muzica redata intr-un ritm mai lent.  

 

 

 

Un raport inovator a analizat modurile uimitoare in care muzica ne afecteaza viata cotidiana, precum si felurile in care ne influenteaza fizic si psihologic mai mult decat ne dam seama.

 

Studiile stiintifice au dovedit ca muzica poate fi un instrument de echilibrare a dispozitiei, iar ritmul sau ne poate modifica semnificativ raspunsul emotional. Tonurile inalte si cele joase pot insoti stari distincte, de la entuziasm pana la melancolie.

 

„Muzica trista ne poate ajuta in momente dificile. Cele mai intense raspunsuri emotionale, fie ele de fericire sau de tristete, s-au dovedit a aparea atunci cand o melodie contrasteaza din punctul de vedere al emotiei pe care o transmite cu cea auzita anterior. Data viitoare cand doriti sa va recapatati energia si tonusul cu ajutorul muzicii, construiti un `sandvis muzical`. Redati o melodie care va intristeaza, chiar inainte de una care va face fericiti si optimisti. In acest fel, puterea melodiei care transmite mai mult optimism se va dovedi de mai mare impact”, a declarat doctorul David Lewis de la Mindlab International.

 

Muzica este, de asemenea, un element puternic ce poate reda, adesea cu mare exactitate, experiente emotionale uitate de mult timp, iar 88% dintre cei chestionati in intreaga Europa au recunoscut ca au o amintire in care muzica a jucat un rol important.

 

Mai mult, muzica poate influenta modul in care functioneaza mintea noastra, dar si felul in care ne comportam si maniera in care le raspundem celor din jur.

 

In medie, ascultam peste 285 de ore de muzica pe an (12 zile intregi), oferindu-i o putere unica de a ne inveseli viata in momente dificile. 80% dintre oameni spun ca vor sa asculte mai multa muzica, stiind ca are beneficii atat pentru bunastarea noastra fizica, cat si pentru cea mentala.

 

Pe baza cercetarilor realizate de Doctorul David Lewis, Sony a creat doua noi reprezentari vizuale ale modului in care muzica puternica ne poate influenta atat fizic, cat si emotional. Realizate cu ajutorul noilor sisteme audio high-power Sony, modelele MHC-V83D si MHC-V73D, videoclipurile descriu modul in care melodiile cu ritmuri alerte si cele in ritmuri lente, alaturi de functionalitatile de sunet si iluminare omnidirectionale incorporate pe boxele Sony, ne influenteaza corpul, dar si obiectele din jurul nostru.

 

Puteti experimenta pe propria persoana; puneti la incercare puterea muzicii pentru a vedea ce emotii starneste…

 

Top 10 efecte pe care muzica le are asupra noastra

Doctorul David Lewis a analizat efectul pe care muzica il are asupra corpului, mintii si emotiilor noastre, de la stimularea abilitatii de memorare, a batailor inimii si a dilatatiei pupilelor, pana la declansarea lacrimilor, inducerea somnului si insuflarea fericirii.

Muzica influenteaza modul in care functioneaza corpul si mintea noastra, dar si modul in care ne comportam si in care le raspundem celor din jur. Iata cele mai frecvente zece reactii produse: 

  1. Lacrimi – Muzica este un element puternic care restabileste, adesea in mod vivid, experientele emotionale uitate de mult si le readuce in zona constienta. Cinefilii remarca frecvent faptul ca, la vizionarea unei productii emotionante, lacrimile incep sa curga abia atunci cand incepe sa se auda muzica.
  2. Stimularea memoriei – Cercetarile au aratat ca emotiile evocate de muzica ne pot influenta puternic capacitatea de a acorda atentie, de a gandi eficient, de a ne aminti cu exactitate anumite aspecte, de a exercita o judecata temeinica, de a rezolva probleme si de a lua decizii.
  3. Fericire – Muzica ofera o modalitate de a uita gandurile nedorire si sentimentele neplacute si face mai usoara discutia despre aceste sentimente. Poate ajuta la crearea unei atmosfere calde si primitoare si ii poate face pe oameni mai fericiti.
  4. Ritmul cardiac; incetinirea acestuia pentru relaxare sau accelerarea lui – Muzica ii poate ajuta pe oameni fie sa se relaxeze si sa se detaseze, fie sa se simta mai energici si mai orientati spre actiune. S-a demonstrat ca aceasta are un efect puternic asupra ritmului cardiac, incetinindu-l pentru relaxare sau accelerandu-l, atunci cand este nevoie sa fim activi. De asemenea, poate creste sau reduce tensiunea arteriala, poate accelera sau incetini ritmul respiratiei si poate afecta capacitatea pielii de a conduce electricitatea! O masura de stimulare sau relaxare.
  5. Muzica ne poate afecta actiunile – Muzica influenteaza foarte mult modul in care evaluam ceea ce se intampla in jurul nostru in ceea ce priveste importanta sa pentru bunastarea noastra si atingerea obiectivelor. Charles Gulas, profesorul asociat de marketing la Universitatea Wright State, si Charles Schewe, Profesor de  Marketing la  Universitatea din Michigan, au desoperit ca persoanele din generatia baby-boomers au mai multe sanse sa cumpere lucruri atunci cand asculta rock clasic, in ciuda faptului ca doua treimi dintre ei nu au putut sa spuna ce fel de muzica se auzea in timp ce faceau cumparaturi.
  6. Creeaza prietenii si relatii, chiar si o identitate in anumite moduri – In special in randul tinerilor, ascultarea muzicii in grupuri este una dintre principalele modalitati de formare a prieteniilor. Muzica stabileste, de asemenea, o relatie recurenta cu societatea, in ceea ce priveste identitatea.
  7. Poate avea un efect „vindecator” – Cercetarile recente asupra modului in care muzica afecteaza creierul au relevat efectul puternic pe care aceasta il are asupra sistemului nervos. Caracteristicile acustice fundamentale ale muzicii sunt interpretate de regiunile de baza ale creierului pentru a semnala evenimente potential importante si urgente.
  8. Poate induce somnul – De exemplu, seria „Anotimpurile” a lui Vivaldi s-a dovedit a fi eficienta pentru a ajuta copiii nelinistiti sa adoarma.
  9. Poate produce fiori si iti „ridica parul pe tine” – Cunoscuta sub numele de „frison”, senzatia apare atunci cand muzica stimuleaza sistemul de recompensa puternic, dar primitiv al creierului. Astfel, se elibereaza un potop de dopamina, generand sentimente de fericire si emotie intensa. In acest fel, muzica are exact aceleasi efecte precum jocurile, o gustare dulce sau apropierea persoanei iubite. Pe de alta parte, o zona a creierului este responsabila de sentimentele de frica si raspunde doar la muzica intr-un ton sumbru. Atunci cand este stimulata, poate face ca parul „sa se ridice pe corp”.
  10. Poate determina dilatarea pupilelor si trezirea instinctului intr-o situatie limita de tip „lupta sau fugi” – Cand muzica atinge toate notele potrivite, trimite intregul corp intr-o stare de suprasolicitare. Ritmul cardiac creste, pupilele se dilata si sangele este redirectionat in picioare pe masura ce se activeaza o regiune a creierului cunoscuta sub numele de cerebel. Aceasta face parte din ceea ce se numeste mecanismul „lupta sau fugi”. Un raspuns instinctiv care a evoluat pentru a ne pregati pentru actiune, pentru a incepe lupta sau pentru a fugi. Atunci cand nu putem face niciuna dinte cele doua (niciuna dintra optiuni nu este posibila in salile de concerte sau la festivaluri pop), intensitatea sentimentelor produse este interpretata ca fiind cauzata de emotie si placere.

 

 

Angela de Klein, Senior Product Planning & Marketing Manager la Sony Video & Sound Europa, a spus: Ne putem gandi cu totii la un moment din viata noastra, unde muzica a jucat un rol important; evoca sentimente si amintiri, purtandu-ne intr-o adevarata calatorie.

 

„2020 a fost un an greu pentru noi toti, am vrut sa cream acest raport si aceste videoclipuri pentru a demonstra cat de puternica este muzica, inspirand mai multi oameni sa foloseasca acest instrument pentru a se raporta mai pozitiv la vietile lor. Gama noastra de boxe audio de mare putere aduce puterea sunetului la un nivel ridicat si clar, perfect pentru cei care doresc sa se bucure de muzica impreuna.”

 

Cele doua noi modele Sony din gama de sisteme audio high-power, au fost concepute pentru a extinde optiunile pentru iubitorii de petreceri si pentru familii, datorita sunetului si iluminarii omnidirectionale, designului portabil, care ofera divertisment de top pentru orice petrecere. 

 

 

Despre raport

Raportul a combinat munca Doctorului David Lewis de la Mindlab International, parte a Universitatii Warwick, cu observatiile profesionistilor din industrie din intreaga Europa, dar si cu rezultatele obtinute de compania de cercetare de piata One Poll, care a efectuat sondaje/analize de date pe intreg teritoriul european. Statisticile din raport reprezinta rezultatele colectate de la un esantion de 3.000 de respondenti din trei state: Marea Britanie, Germania si Ungaria.

 

Despre scurtmetrajul „Puterea sunetului”

Acesta a fost realizat de compania de productie Greatcoat Films, a foat regizat de Klaas Diersmann, iar conceptul cinematografic apartine lui JP Garcia si Producatorului Executiv Sandra Spethmann.

 

Despre seria Sony HAS-V:

Odata cu MHC-V83D SI MHC-V73D, Sony a introdus doua noi modele interesante in gama sa de sisteme audio high-power, extinzand optiunile pentru iubitorii de petreceri si pentru familii datorita sunetului si iluminarii omnidirectionale, designului portabil si functionalitatilor dedicate divertismentului de top pentru orice petrecere. 

 

Boxele sunt dotate cu sunet omnidirectional, lumini de petrecere omnidirectionale, o functie speciala pentru karaoke, intrare pentru microfon si chitara, si pot fi controlate doar din cateva atingeri, cu ajutorul aplicatiei Fiestable.

 

  • Modelul MHC-V83D are un pret de aproximativ de 3700 RON si este disponibil incepand cu luna octombrie 2020.

 

  • Modelul MHC-V73D are un pret aproximativ de 3150 RON si este disponibil incepand cu luna octombrie 2020.

 

 

Despre Sony Corporation

Sony Corporation este o companie din domeniul divertismentului cu o fundatie solida in domeniul tehnologiei. De la jocuri si servicii de retea, la muzica, imagini, electronice, senzori de imagine si servicii financiare – scopul companiei Sony este acela de a aduce emotie prin puterea creativitatii si a tehnologiei. 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Scaunul pentru internet surfing (Surf Chair) Scaunul pentru internet surfing (Surf Chair)
EGO SMART: UN DIALOG MULTISENZORIAL PENTRU UN STIL DE VIATA CONTEMPORAN EGO SMART: UN DIALOG MULTISENZORIAL PENTRU UN STIL DE VIATA CONTEMPORAN
Iluminat 100% natural cu zero consum de electricitate Iluminat 100% natural cu zero consum de electricitate
Cele mai bune sisteme smart home de instalat in 2017 Cele mai bune sisteme smart home de instalat in 2017
Sistemele de supraveghere video: componente, instalare, sfaturi Sistemele de supraveghere video: componente, instalare, sfaturi
Inovatie. Cum sa controlezi prin telefon luminozitatea ferestrelor Inovatie. Cum sa controlezi prin telefon luminozitatea ferestrelor

Vezi mai multe articole