- Compania investeste in trei noi ateliere dedicate elevilor Scolii Duale
- Peste 335 elevi si parinti din judetul Alba prezenti la ziua portilor deschise
- Scoala duala – sursa de tehnicieni specializati
- Programe educationale moderne si beneficii multiple pentru elevii scolii duale
Bosch, lider global in furnizare de tehnologii si servicii, a gazduit la Blaj, judetul Alba, un eveniment dedicat popularizarii si promovarii programului Scoala Duala, program inaugurat la Blaj inca din toamna anului trecut, in parteneriat cu Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din localitate si primaria municipiului Blaj. Alaturi de managementul companiei, reprezentanti ai administratiei locale si regionale, ambasadei Germaniei in Romania si ai Inspectoratului Scolar judetean Alba, la eveniment au fost prezenti si reprezentanti ai scolilor partenere, precum si viitori liceeni si familiile acestora. Peste 335 de parinti si elevi din 11 scoli din judetul Alba si-au manifestat interesul pentru invatamantul dual si au vizitat centrul de dezvoltare din cadrul fabricii Bosch Blaj. „Fabrica Bosch din Blaj a organizat acest eveniment cu scopul de a le prezenta si exemplifica parintilor si elevilor ce presupune invatamantul profesional, de a le arata pe viu ce inseamna cu adevarat educatia practica”, a declarat Alexander Firsching, director comercial Bosch Automotive S.R.L.
Special pentru elevii scolii duale a fost inaugurat in anul 2019, chiar in incinta primei hale de productie deschisa la Blaj in 2007, un prim atelier mecanic. Augmentarea numarului de specializari oferite in cadrul programului a atras nevoia de alte noi ateliere, motiv pentru care reprezentantii fabricii Bosch din Blaj au decis edificarea unui nou centru de dezvoltare prevazut cu ateliere de mecanica, electronica si pneumatica. Noul centru a fost amenajat intr-un spatiu extern, localizat in imediata proximitate a unitatii de productie din Blaj si este dotat cu toate echipamentele necesare. „Conform viziunii fabricii Bosch din Blaj – Excelenta Bosch produsa in Blaj – inaugurarea noului centru de educatie tehnica contribuie la implinirea acesteia nu doar prin educarea tinerilor din judetul Alba, ci si prin instruirea angajatilor nostri. Noul centru tehnic pune la dispozitia elevilor atat echipamentele tehnice, cat si instructorii care vor avea grija sa educe anual peste 100 de ucenici. Consideram ca este de datoria noastra sa ne preocupam si sa ne implicam in educatia tinerilor. Credem, totodata, ca investitia Bosch in programul de invatamant dual va avea beneficii pe termen lung pentru dezvoltarea Blajului si a intregului judet.”, a declarat Dirk Arnold, directorul tehnic al unitatii de productie Bosch.
Complementar prezentarii ofertei educationale pentru invatamantul de tip dual sustinuta de reprezentantii Liceului Tehnologic „Timotei Cipariu”, cei prezenti au avut oportunitatea de a vizita noile ateliere amenajate de Bosch. Acestea vor deservi elevii inscrisi in programul de invatamant dual si vor oferi cadrul propice pentru dezvoltarea si aprofundarea competentelor in specializari precum sculer matriter, mecanic in industrie si utilaje de prelucrari mecanice, electrician constructor si instalatii industrie Bosch. „Pregatirea teoretica are, desigur, importanta ei, insa scopul acestei zile este de a le oferi celor prezenti posibilitatea sa vada cu ochii lor cum procedam atunci cand vine vorba de pregatirea practica a elevilor”, a adaugat Alexander Firsching.
Mai mult decat atat, toti elevii participanti la eveniment au fost inscrisi automat intr-o tombola care le poate aduce drept premiu un schimb de experienta in cadrul uneia dintre fabricile Bosch din Germania care deruleaza programe de invatamant dual, mai exact in Schweinfurt. Fabrica Bosch din Blaj ofera tinerilor inscrisi in program o serie de beneficii precum acces la servicii medicale private, pranz gratuit la cantina fabricii, asigurarea transportului si a echipamentului de lucru, rechizite, prioritate la angajare, dar si posibilitatea de a-si continua studiile in care doresc sa obtina diploma de bacalaureat.
Grupul Bosch este prezent pe piata din Romania de 25 de ani si numara peste 8.000 de angajati in cinci entitati. In anul 2018, Bosch a inregistrat un volum de vanzari de 452 milioane de euro pe piata din Romania. Vanzarile totale nete, incluzand vanzarile companiilor neconsolidate si livrarile interne catre companiile afiliate, au atins 1,2 miliarde de euro. Pe langa centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj si unitatile sale de productie pentru Solutii de mobilitate din Cluj si din Blaj, Bosch mai opereaza si o unitate de productie de tehnologie industriala, localizata de asemenea in Blaj, precum si un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) in Timisoara. In Bucuresti, Bosch opereaza un birou de vanzari pentru produsele sectoarelor Solutii de mobilitate, Bunuri de larg consum si Tehnologie pentru constructii si energie. In plus, o filiala a BSH Hausgeräte GmbH, activa pe piata electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, in capitala tarii.
Grupul Bosch este un lider global in furnizarea de tehnologii si servicii. Acesta are aproximativ 410.000 de angajati in intreaga lume (status la 31 decembrie 2018). Conform cifrelor preliminare, compania a generat vanzari de peste 78,5 miliarde de euro in 2018. Operatiunile sale sunt structurate in patru sectoare de activitate: Solutii de mobilitate, Tehnologie industriala, Bunuri de larg consum si Tehnologie pentru constructii si energie. Lider in IoT, Bosch ofera solutii inovatoare pentru case inteligente, orase inteligente, mobilitate conectata si industrie conectata. Compania isi foloseste expertiza in tehnologia de senzori, software si servicii, precum si propriul cloud IoT, pentru a oferi clientilor solutii conectate integrate dintr-o singura sursa. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovatii pentru o viata conectata. Bosch sporeste calitatea vietii la nivel mondial prin produse si servicii inovatoare si care starnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creeaza „Tehnica pentru o viata.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele aproape 460 de filiale si companii regionale din aproximativ 60 de tari. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, reteaua globala de productie si vanzari Bosch acopera aproape toate tarile din lume. Baza pentru viitoarea crestere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 68.700 de angajati in cercetare si dezvoltare, in cele aproximativ 130 locatii din lume.
Compania a fost infiintata in 1886 la Stuttgart de catre Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanica fina si inginerie electrica”. Structura speciala a actionariatului Robert Bosch GmbH asigura libertatea antreprenoriala a grupului Bosch, permitand companiei sa planifice pe termen lung si sa faca investitii semnificative pentru asigurarea viitorului sau. 92 de procente din actiunile Robert Bosch GmbH sunt detinute de fundatia caritabila Robert Bosch Stiftung GmbH. Majoritatea drepturilor de vot sunt detinute de Robert Bosch Industrietreuhand KG, un trust industrial. Functiile de conducere antreprenoriala ale grupului sunt indeplinite de acest trust. Restul de actiuni sunt detinute de familia Bosch si de Robert Bosch GmbH.
Comentarii
Nu exista comentarii.