Ferastraul circular de banc - unealta potrivita pentru debitari

31 mai, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca vrei sa-ti iasa proiectele de amenajare sau construire cum trebuie, improvizatia nu e o solutie. Oricat de pregatit ai fi si oricata experienta ai avea, nu poti sa realizezi o lucrare de calitate daca nu ai uneltele potrivite.

Poti sa te ocupi chiar tu de debitari

Cand trebuie sa debitezi lambriuri, plinte, sipci, rame, scanduri, profile de lemn sau PVC, o unealta mecanizata te ajuta sa-ti faci treaba mai bine si mai rapid. E greu fara lucru mecanizat cand vorbim despre taieturi cu unghi variabil intr-un singur plan si devine extrem de dificil atunci cand unghiurile variaza atat pe plan orizontal cat si pe plan vertical.
Solutia este insa la indemana ta si se numeste ferastrau circular de banc. Pentru activitati de tamplarie, sau chiar la amenajarea unei case, ferastraul circular de banc este cea mai potrivita unealta. 

Ferastraul circular de banc e o unealta de nelipsit

Ferastraul circular de banc, numit si ferastrau circular stationar, este alcatuit din doua mari parti: bancul/suportul si motorul de care este atasata panza circulara de taiere. Pe banc se afla platoul rotativ care determina unghiul de taiere pe plan orizontal, atat catre stanga cat si catre dreapta. Acest unghi variaza intre 0-45 grade in ambele directii.
Dupa cum spuneam si mai sus, ferastraul circular de banc este cea mai buna solutie pentru taieri combinate, iar o taiere combinata presupune si modificarea unghiului vertical de taiere. Marea majoritare a ferastraielor circulare de banc permit ca panza de taiere sa fie inclinata intre 0-45 grade, dar exista si ferastraie pentru uz profesional unde acest unghi poate sa depaseasca 50 de grade.

Dimensiunea panzelor circulare de taiere variaza si ea, exista panze cu diametrul de 19 cm dar si panze cu diametrul de 30 cm. O panza de dimensiune mai mare permite, bineinteles, debitarea materialelor de dimensiuni mai mari.

Ferastraiele performante sunt construite astfel incat sa-ti usureze munca si sa fie operate in siguranta.

Vrei sa lucrezi in siguranta?
Asigura-te ca ferastraul tau este dotat cu o parghie pentru blocarea si deblocarea bratului de taiere.

Vrei precizie maxima la taiere?
In primul rand trebuie ca materialul de taiat sa fie fixat stabil, lucru care se realizeaza cu ajutorul unei menghine. Pentru taierea propriu-zisa gasesti si un ghidaj cu laser care-ti permite o debitare extrem de precisa a materialului.

Vrei sa ai un mediu curat de lucru?
Alege un ferastrau care este dotat cu un sac colector si caruia ii poate fi atasat furtunul unui aspirator. In acest fel vei pastra un mediu de lucru curat si iti vei proteja si sanatatea de particulele rezultate din taierea materialelor.


Succes la treaba!

Adauga un comentariu


2 Comentarii

VIOREL IOAN

01 decembrie, 09:33

Modalitatea pprin care un ferastrau circular de mana se poate adapta ca si circular de masa ( daca aceasta este posibila ).
Multumesc.

VIOREL IOAN

01 decembrie, 09:31

Sunt interesat de o descriere a panzelor pentru circularul de mana, ca ajutor pentru o buna alegere a acestora ( tipul de panza , si corespunzator, ce materiale poate prelucra - metal, plastic, lemn si densitati, dimensiuni maxime, alte caracteristici importante-)

Alte articole

Inscrie-te la Taiwan Smart Factory Solutions Online Presentation & Meeting Inscrie-te la Taiwan Smart Factory Solutions Online Presentation & Meeting
Tipuri de nivele laser si cum stii de care ai nevoie Tipuri de nivele laser si cum stii de care ai nevoie
Ciocane rotopercutoare Ciocane rotopercutoare
Ghid de achizitionare a masinii de tuns iarba – partea 1 Ghid de achizitionare a masinii de tuns iarba – partea 1
Alegerea unui disc diamantat potrivit Alegerea unui disc diamantat potrivit
Tot ce trebuie sa stii despre polizoare Tot ce trebuie sa stii despre polizoare

Vezi mai multe articole