De data asta trebuie sa fie "termopan"!

09 martie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

S-ar putea sa va descurajati putin atunci cand veti incepe demersurile pentru inlocuirea tamplariei, deoarece exista o gama variata de modele, dimensiuni si preturi, facand ca alegerea sa fie dificila. De aceea incercam sa va ajutam cu niste sfaturi.   

 

        - Pentru ca ferestrele sa arate cat mai bine, modelul lor trebuie ales in functie de arhitectura locuintei. E drept ca niste profile subtiri sunt mai elegante, dar acestea nu sunt si eficiente.
        - Intretinerea este un alt factor important, iar cel mai usor de intretinut sunt cele din aluminiu. O varianta de success este cea cu aluminiu la exterior si lemn spre interiorul locuintei. Ulterior, lemnul poate fi vopsit sau lacuit, in functie de aspectul camerei.
        - Cantitatea de lumina si caldura pe care le puteti obtine difera mult dupa capacitatea de filtrare, adica in functie de gradul de prelucrare a sticlei. In virtutea acestui fapt, este recomandat sa-i solicitati vanzatorului mai multe detalii in acest sens.
        - Aceia dintre dumneavoastra care prefera caldura si nostalgia lemnului au de ales intre nenumaratele modele de tamplarie din lemn stratificat. Chiar daca acest tip costa destul de mult, el reuseste sa ofere un aspect de casa veche, demn de invidiat. Retineti ca tamplaria din lemn necesita revopsire sau relacuire la fiecare trei sau cinci ani.
-         Un alt aspect de care trebuie tinut cont este geamul low E, care are o valoare termoizolanta de cateva ori mai mare decat geamul obisnuit, ducand astfel la o reducere semnificativa a consumului de energie termica, ca sa nu mai vorbim de plusul de siguranta oferit de etanseitatea ridicata si de rezistenta la vibratii sau lovituri. Tamplaria moderna include sticla mai groasa decat cea trasa, obisnuita.
-         Luati in considerare reputatia producatorului si garantia oferita, in care trebuie stipulate conditiile de inlocuire si ce se intampla in caz de distrugere a produsului
-         Contractorul care instaleaza geamul este un alt factor cheie, prin urmare va trebui sa apelati la cineva care sa aiba referinte bune si experienta in montarea tipului de tamplarie achizitionata.
 
Speram sa va fie de folos sfaturile noastre si… succes la “termopan”!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

"Planul" sticlei "termopan" "Planul" sticlei "termopan"
Influenta suprafetelor vitrate in proiectarea si constructia caselor Influenta suprafetelor vitrate in proiectarea si constructia caselor
Automatizarea perdelelor si draperiilor | Confort si Eleganta Automatizarea perdelelor si draperiilor | Confort si Eleganta
Mic ghid pentru tâmplăria termoizolantă - partea I Mic ghid pentru tâmplăria termoizolantă - partea I
Izolarea fonica... Izolarea fonica...
Usi glisante Usi glisante

Vezi mai multe articole