Mansarda unei case reprezinta un loc cu totul aparte, motiv pentru care merita toata atentia cuvenita, in special cand vine vorba de iluminare. Farmecul deosebit al acestui spatiu poate suferi, si, implicit, proprietarii sai, daca ferestrele nu sunt amplasate in mod corespunzator.
Daca priviti cu atentie ferestrele unei mansarde, fie ca va aflati in ea, fie ca o priviti din exterior, de cele mai multe ori veti observa ca acestea sunt amplasate prea sus. Rezultatul este privarea ochiului de privelistea unica, pe care o poate oferi mansarda.
Ar trebui sa amintim si lucarnele, care pe langa aspectul inestetic, prezinta un risc mai mare de aparitie a infiltratiilor.
Odata pozitionate, ferestrele mansardei trebuie intretinute corespunzator, evitand condensul, iar acest lucru se realizeaza, printr-o izolare corespunzatoare, dar si prin mentinerea unei temperaturi constante in interior, de aproximativ 20-21 grade Celsius, precum si aerisirea periodica a incaperii.
Oferta de ferestre pentru mansarda este bogata. Puteti achizitiona ferestre pe care sa le plasati intr-o pozitie joasa, deoarece acestea se deschid in partea superioara. In acest mod, manevrarea se poate face usor, profitand de privelistea dobandita. Pe de alta parte, operarea din partea superioara va ofera libertatea de a aranja obiecte de mobilier chiar sub fereastra. Spatiul va fi, astfel, valorificat pe deplin.
Pozitionarea corecta despre care am vorbit, are ca scop si captarea luminii naturale. Cat mai multa posibil. In acest scop, se va avea in vedere modul de aplicare a captuselii interioare, care trebuie sa fie pozitionata orizontal, in partea superioara, si vertical, in partea inferioara. Respectand aceste reguli simple, veti obtine o distributie eficienta a luminii in incapere, va veti bucura de o panorama ampla, obtinand mansarda la care ati visat.
Comentarii
Nu exista comentarii.