Decoratiuni din fier forjat.
Daca va numarati printre norocosii ce pot beneficia de o gradina, atunci, in mod cert, va veti pune intrebari legate de modul in care o puteti amenaja. Un raspuns ar putea fi decoratiunile din fier forjat. Sunt elegante si rezistente in timp si, mai mult decat atat, confera spatiului un farmec deosebit.
Pentru realizarea unui ambient de relaxare si pentru a completa cadrul natural, puteti alege dintr-o gama larga de produse: foisorul de vara, scaune, mese, banchete, jardiniere etc.
Exista foarte multe firme specializate in prelucrarea fierului forjat, care pot crea modele personalizate de decoratiuni, in functie de preferintele clientului, de spatiul pe care acesta il are la dispozitie si de stilul amenajarii .
Produsele din fier forjat pot fi realizate in serie, cu ajutorul masinilor automate, sau lucrate manual. Profilele sunt forjate la cald si batute manual, ornate cu volute ample, cu capete sub forma de frunze, melci, bare torsionate, imitatii de scoarta sau cu nervuri imprimate prin daltuire. Finisajul poate fi realizat din bronz, cupru vechi, cu aspect antichizat sau negru ceruit. . Fierul se modeleaza la o temperatura aproape de punctul de topire, acesta fiind fierul forjat adevarat, acel fier pe care il vedem la lucrarile inaintasilor si care sfideaza timpul de sute de ani
In vederea intretinerii fierului forjat pe termen lung, tehnologia moderna vine cu o noua solutie, care nu numai ca protejeaza produsul, dar ii da si un aspect estetic deosebit. Este vorba de o vopsea, ale carei nuante disponibile sunt: patina aur, patina cupru, patina aur bronz, patina verde si patina argint. Astfel, fierul forjat beneficiaza de o protectie indelungata in orice conditii atmosferice.
Daca va plac locatiile vechi si va doriti ceva asemanator, puteti alege copertina din fier forjat, care, plasata la intrarea in casa, asigura protectia impotriva intemperiilor vremii si ii da o nota de eleganta, in plus, cladirii.
O solutie pentru delimitarea spatiului si imprejmuirea gradinii este gardul din fier forjat, foarte estetic, dar mai costisitor.
De asemenea, pentru iluminatul gradinii, puteti apela la felinare, care creeaza un ambient calduros si relaxant. Felinarele pot fi de diferite dimensiuni, forme si cu diferite moduri de prindere: cu consola orientata in sus, cu consola orientata in jos sau pe un picior ornamental.
Principalele dezavantaje ale fierului forjat, pe care ar fi bine sa le luati calcul, sunt: greutatea mai mare a constructiei, precum si timpul mai mare de intrare in posesie, comparativ cu alte solutii(lemn sau PVC). In acelasi timp, trebuie sa stiti ca preturile nu sunt chiar mici. De pilda, un scaun costa aproximativ 150 lei, o masuta de gradina 450lei, iar un balansoar pentru doua persoane in jur de 500 lei.
Comentarii
Nu exista comentarii.