on

Fisuri placa parter

11 iunie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Placa de beton este turnata, in general, dupa ce fundatia casei a fost construita. Aceasta mai este cunoscuta si sub denumirile cota 0.00 sau placa la nivel zero.

Dupa turnarea placii de beton, este necesar ca aceasta sa fie udata in mod constant, prevenind astfel aparitia fisurilor. Recomandam ca placa sa fie udata timp de cel putin trei zile, mai ales daca temperaturile sunt ridicate. Astfel, vei impiedica evaporarea rapida a apei din amestecul de beton turnat si vei ajuta la mentinerea unei hidratari mai eficiente a cimentului. Pe timp rece se asigura protejarea suprafetei cu folie sau rogojini pentru a nu exista riscul de inghet.

Balkan87, forumist incepator, se confrunta cu urmatoarea problema.

"Buna ziua, Am inceput constructia unei case plan parter si acum aproximativ o saptamana s-a turnat placa peste parter.

Din natura jobului nu pot fi prezent la fiecare etapa de constructie, asa ca fac inspectia lucrarii cam o data pe saptamana.

Placa care s-a turnat peste parter are urmatoarele caracteristici:

1. Grosime 10 cm;
2. Beton B200 (zice constructorul);
3. Armarea s-a facut cu plasa (grosime 7 mm) si fier de 12 mm;
4. Pe sub placa s-a pus folie inainte de turnare;

Nu stiu exact in ce conditii s-a turnat, deoarece in ultima saptamana a fost o perioada mai instabila in zona (temperaturi 28-29 in combinatie cu furtuni si ploi torentiale).

Nu s-a pus folie de plastic peste placa dupa turnare.

Am atasat cateva poze cu fisurile observabile; nu sunt pe toata suprafata placii, dar unele sunt destul de extinse (aprox. 1m).

Imi puneti da un sfat - ar fi sau nu o chestiune de rezolvat? Ce fel de efecte poate provoca in timp?"

 

Marius_antonio: "Nu sunt superficiale, cred ca sunt in adancime si nu este deloc in regula. Plasa de 7 mm se pare subtire."

Specialistul MC: "Nu este bine. Cel mai probabil umplutura de sub placa nu a fost tasata foarte bine si din cauza umiditatii din beton si a conditiilor meteo s-a lasat. Trebuie vazut cum se comporta fisura/fisurile in timp si abia dupa aceea sa se intervina. Cel mai simplu ar fi ca in zona cu fisuri sa se injecteze sub presiune material stabilizant."

Balkan87: "Multumesc pentru raspunsuri. Avand in vede ca nu sunt cunoscator in constructii, ce ar trebui sa urmaresc? Extinderea fisurilor, adancimea lor? L-am intrebat pe constructor ce masuri vrea sa aplice, dar bineinteles, el a mentionat doar de sapa autonivelanta, nicicum de material stabilizant.

Ce efecte are in timp lasarea umpluturii de sub casa?

Ce probleme pot aparea in timp de la aceste fisuri?

Elevatia are aprox. 50cm peste betonul de egalizare. Terenul este plat. Multumesc din nou."

 

Specialistul MC: "Fisurile din imaginea a doua nu arata prea bine, asa cum am precizat cel mai probabil umplutura s-a lasat sub placa. Daca umplutura s-a lasat in sub placa, placa fiind slab armata, in timp placa se va lasa si ea. Nu va luati dupa constructor, el vrea sa termine lucrarea rapid si greseala este a lui deoarece nu a tasat foarte bine materialul de umplutura, luati legatura cu o firma care face lucrari de injectare si interveniti acuma."

Balkan87: "Multumesc mult. Din ce am observat, in anumite zone constructorul a acorepit cu un fel de material (poza atasata); dar nu imi dau seama ce fel de material este. Voi contacta o firma pentru reparatii."

Citeste intreaga discutie aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pune pe primul loc siguranta familiei tale alegand un cos de fum profesional Pune pe primul loc siguranta familiei tale alegand un cos de fum profesional
Umezeala in constructii si ruperea capilaritatii - Cum elimini aceasta problema Umezeala in constructii si ruperea capilaritatii - Cum elimini aceasta problema
Etapele de construire a unei case Etapele de construire a unei case
4 puncte cardinale - 4 sfaturi pentru pozitionarea casei 4 puncte cardinale - 4 sfaturi pentru pozitionarea casei
Fauritorii de vise – O casa de vis se construieste cu oameni dedicati Fauritorii de vise – O casa de vis se construieste cu oameni dedicati
5 reguli pentru o casa rezistenta la cutremure 5 reguli pentru o casa rezistenta la cutremure

Vezi mai multe articole