4.000 de euro, venitul unei familii care aspira sa intre ...
Reprezentantii marilor agentii imobiliare spun ca acest segment al pietei rezidentiale este inca la mana vanzatorilor
Constructia de case destinate celor bogati, varful de lance al industriei imobiliare in Romania, intra intr-o noua etapa.
Dupa ce ani de zile dezvoltatorii au construit la scara mica, proiectul gigant de la Baneasa este un semn de maturitate al pietei locale. Chiar si in acest nou context de piata, investitori si reprezentanti ai marilor agentii imobiliare afirma ca majorarile de pret vor fi de proportii, urmand trendul anilor anteriori.
Bogdan Georgescu, directorul general Colliers International, avanseaza pentru anul viitor chiar un pret mediu pe metrul patrat de 6.000 de euro.
"Piata rezidentiala de lux abia acum incepe sa se maturizeze. Si un semn al acestui fapt este aparitia unuor proiecte de dimensiuni mari, precum cel de la Baneasa.
Experienta din piata arata ca vanzatorii sunt cei care fac pretul in acest moment, existand adesea mai multi cumparatori care liciteaza pentru aceeasi proprietate situata in Dorobanti sau Primaverii.
De aceea, eu estimez ca anul viitor un pret de 6.000 de euro pentru un metru patrat va deveni o realitate. Daca in prezent luxul autohton autentic in materie de rezidential costa aproximativ 4.000 de euro pe metru patrat, in Polonia acesta a atins deja pragul celor 8.000 de euro" argumenteaza Georgescu.
Luxul isi face cartier general in nord
Un studiu recent al companiei imobiliare Eurisko surprinde cateva dintre dificultatile cu care se confrunta cei care doresc s-si cumpere o locuinta considerata de lux. Exista multe proiecte de apartamente lansate pe piata, dar putine satisfac cerintele clasei de top.
Localizate in zonele centrale si nordice, aceste spatii rezidentiale vizeaza in general dezvoltari de mici dimensiuni, pornind de la dezvoltarea singulara a unui imobil cu regim mic de inaltime ce poate oferi doar opt-zece apartamente, pana la un complex de apartamente cu maximum 100 de unitati.
O exceptie notabila a acestui segment al pietei este proiectul celor de la Baneasa Investments. Alin Negulescu, director de vanzari al Baneasa Rezidential, spune ca, raportat la restul capitalelor, in Bucuresti piata luxului abia acum incepe sa se contureze. "Centrul Capitalei si zona de nord vor deveni in urmatorii ani un district al luxului bucurestean datorita investitorilor straini si romani atrasi in zona", afirma Negulescu.
In momentul de fata, preturile proprietatilor rezidentiale de lux din Bucuresti variaza in jurul valorii de 2.500 de euro pe metrul patrat. "Acest fapt se datoreaza cresterii preturilor terenurilor in zona de nord si centrala a Bucurestiului, dar mai ales cererii pentru acest tip de proprietati", spune directorul de vanzari rezidentiale de la Baneasa.
El realizeaza un veritabil portret robot al cumparatorilor care compun cererea de pe aceasta piata. "Apartamentele din prima faza de constructie a Baneasa Rezidential se adreseaza persoanelor cu un venit minim de 4.000 de euro pe familie, cu varsta cuprinsa intre 35 si 55 de ani. Cel mai adesea acestia sunt proprietari de companii", detaliaza Negulescu.
»Centrul Capitalei si zona de nord vor deveni in urmatorii ani un district al luxului bucurestean datorita investitorilor straini si romani atrasi in zona
Alin Negulescu, director de vanzari al Baneasa Rezidential
Sursa: Adevarul
Comentarii
Nu exista comentarii.