on

Folie reflectorizanta pentru calorifere | PRO sau CONTRA?

24 octombrie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Chiar daca e inca toamna, frigul a inceput sa isi faca simtita prezenta. Iar pretul tot mai mare al gazului si al energiei electrice, ne sperie pe foarte multi dintre noi. Prin urmare, cu totii incercam sa gasim solutii prin care sa obtinem o temperatura confortabila in locuinta, mentinand in acelasi timp costurile cat mai mici.

 

Un truc care te poate ajuta sa mentii temperatura din interiorul locuintei si sa eviti pierderile de caldura este reprezentat de montarea unei folii reflectorizante pentru calorifere.

 

Cum se monteaza folia reflectorizanta pentru calorifere

 

Intai de toate trebuie sa stii ca folia nu trebuie sa depaseasca dimensiunea caloriferului si nici nu trebuie sa fie obturata de alte obiecte de mobilier, pentru a nu bloca raspandirea caldurii in camera.

 

Primul pas este reprezentat de demontarea caloriferului. In acest mod lucrarea se va efectua cu mai mare usurinta, iar daca este cazul poti reimprospata vopseaua veche cu un noua.

 

Apoi masoara cu atentie caloriferul si taie folia pe dimensiunile acestuia. Folia trebuie decupata cu un cutter. De ce nu este recomandat ca folia sa fie mai mare decat caloriferul? Pentru ca doar atunci cand folia nu depaseste dimensiunea caloriferului vei permite aerisirea peretelui, in caz de condens, si vei imbunatati randamentul radiatorului.

 

Folia o poti fixa cu dibluri. In cazul in care nu doresti sa demontezi caloriferul poti folosi o folie flexibila. O gasesti aici, alaturi de alte sfaturi de montaj.

 

 

Avantajele montarii foliei reflectorizante

  • Contribuie la reducerea consumului cu pana la 20%;
  • Imbunatateste distributia caldurii in camera;
  • Imbunatateste eficienta sistemului de incalzire.

 

Iata in continuare ce spun forumistii nostri despre montarea unei folii reflectorizante in spatele caloriferului.

 

Gereac, forumist incepator Misiunea Casa: A folosit cineva folia reflectorizanta pentru calorifer? Nu vad cum ar putea sa creasca in vreun fel caldura degajata de calorifere. Sau poate ma insel eu?

 

Raspunsurile nu au intarziat sa apara.

 

Yogi72cj, forumist incepator Misiunea Casa, spune ca el foloseste o folie reflectorizanta si ca: teoretic se spune ca faci o economie de 30% a energiei calorice deoarece caldura nu se mai pierde prin perete, ci ramane in camera.

 

Aurel Grama, forumist incepator Misiunea Casa: Nu te inseli. Intr-adevar, nu are cum sa creasca caldura degajata de calorifere. Ci doar sa te ajute sa pastrezi in camera cat mai mult din aceasta caldura. Adica sa nu ai pierderi mai mari de caldura prin peretele din spatele caloriferului. Daca acest perete este izolat la exterior cu 8-10 cm de polistiren, conteaza mai putin acea folie. Insa, daca nu este izolat, atunci merita cu adevarat sa o pui.

 

Gemini, moderator forum Misiunea Casa, este de parere ca:  Inutila si inestetica din punctul meu de vedere. Nu cred ca este semnificativa pierderea directa datorita mentinerii peretelui cald in spatele caloriferului, in raport cu pierderea globala de energie prin anvelopa - mai ales daca avem ceva grinzi de beton.

 

Tu ce parere ai? Te asteptam parerea ta pe forum. Discutia intreaga o vei gasi aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Repartitoarele de caldura – pro si contra Repartitoarele de caldura – pro si contra
Avantajele folosirii unui termostat pentru centrala Avantajele folosirii unui termostat pentru centrala
Solutii de incalzire si ventilatie rezidentiala care pot reduce costurile Solutii de incalzire si ventilatie rezidentiala care pot reduce costurile
Panouri solare termice - cum le putem utiliza adecvat in timpul verilor caniculare pentru a maximiza beneficiile Panouri solare termice - cum le putem utiliza adecvat in timpul verilor caniculare pentru a maximiza beneficiile
Sfaturi pentru alegerea centralei pe lemne Sfaturi pentru alegerea centralei pe lemne
Ce presiune trebuie sa aiba o centrala pe gaz? Ce presiune trebuie sa aiba o centrala pe gaz?

Vezi mai multe articole