Fotbal si turism la pachet: Zurich 2008

Fotbal si turism la pachet: Zurich 2008

23 mai, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Unul dintre cele mai importante evenimente ale anului, o stie toata lumea, este Campionatul European de Fotbal - Euro 2008. Astfel incat, agentiile de turism vin cu o propunere care va face fericita intreaga familie: pachete de calatorie in Austria si Elvetia, in perioada in care Romania participa la campionat. Babel Tour va ofera astfel de sejururi, prin care puteti vizita aceste tari, dar care includ si bilete la meciurile echipei nationale. Romania Vs Franta sau Italia, inseamna mai mult decat ocazia de a va vedea echipa nationala de fotbal in actiune. Inseamna si posibilitatea de a vizita orasul gazda, Zurich.
Zurich, capitala cantonului omonim, este cel mai mare oras si inima comerciala a Elvetiei, cu o populatie de 364.558 de locuitori in 2002 (si 1.091.732 in zona metropolitana). Orasul situat la o altitudine de 409 metri, a fost ales succesiv de sase ori drept orasul cu cel mai inalt standard al nivelului de viata pe plan mondial. El se intinde de-a lungul malurilor lacului Zurich si este strabatut de raul Limmat.
Orasul dispune de o mare diversitate de parcuri si gradini publice, dar si de numeroase alte puncte de atractie, Zurichul reprezentand punctul de pornire a numeroaselor excursii zilnice catre alte locuri spectaculoase. De altfel, veti regasi prezenta naturii in orice colt al Zurichului, putand ajunge la umbra padurii dupa doar o scurta plimbare, aproximativ 10 minute. Orasul gazduieste oameni apartinand celor mai diverse natiuni, fapt ce induce un sentiment al vitalitatii si multiculturalitatii.
Trebuie neaparat sa vizitati orasul vechi (Old Town), Opera si faimoasele biserici Fraumunster (cu vitralii de Marc Chagall) sau Biserica Sf Peter, care are cel mai mare ceas de fatada din Europa (diametrul de 8.7 metri). Un tur al muzeelor ar trebui sa includa si Muzeul National Elvetian, care pastreaza artefacte din preistorie sau Muzeul Artelor Frumoase, unde veti pute admira colectii de arta valoroase.
Cele doua manastiri, Grossmunster si Fraumunster atesta atat vechimea orasului, cat si trecutul cultural al acestuia. O legenda locala povesteste cum Carol cel Mare a descoperit in locul pe care se afla astazi Grossmunster (manastirea calugarilor), mormintele eroilor orasului, Felix si Regula. A cerut ca acolo sa se construiasca o manastire, ridicarea ei incepand in jurul anului 1100. In prima jumatate a secolului 16, Grossmunster a fost punctul de plecare a reformei implementata de Huldrych Zwingli. Colegiul teologic al manastirii a fost institutia de invatamant din care s-a dezvoltat ulterior Universitatea Zurich. Nu parasiti Grossmunster fara a vizita inainte cripta romanesca, fereastra corului realizata de
Augusto Giacometti (1932), usile din bronz construite de Otto Munch (1935 si 1950) si, bineinteles, Muzeul Reformei aflat in cadrul manastirii. Cea de-a doua biserica, Fraumunster, a fost fondata in 853 de catre regele Louis Germanul. Biserica si manastirea au fost concepute pentru a adaposti membre ale aristrocratiei din sudul Germaniei. A fost sub patronaj regal pana in secolul 13. Odata cu aplicarea reformei, dreptul de proprietate a trecut asupra orasului Zurich.
Romanticul oras de astazi a fost la origine un mic targusor galo-roman, numit Turicum, situat in vecinatatea Imperiul roman si a popoarelor germanice, care indeplinea rolul unei garnizoane, avand o importanta functie de aparare. Acest punct de aparare nu avea insa sa reziste prea mult. In secolul V a fost distrus de triburile germanice. In locul fostei garnizoane a fost ridicata o noua asezare, care urma sa devina in 1218 un oras imperial liber.
In 1351, cantonul Zurich, deja o putere economica, este inclus in Confederatia Elvetiana si cunoaste o prosperitate infloritoare datorita artizanatului textil si a achizitiilor numeroaselor domenii invecinate. In 1519 reforma este implementata in Zurich de catre Huldrych Zwingli, marcand astfel o noua etapa in istoria orasului. Cantonul a fost guvernat de catre burghezi protestanta instarita pana la revolutia liberala din 1830, urmandu-i o democratizare progresiva in timpul secolului XIX.
Datorita importantei financiare si comerciale pe care o are la nivel national, Zurich a devenit in scurt timp capitala economica a Elvetiei, lasand orasului Berna rolul de capitala politica. Si, mai nou, orasul a devenit si o capitala a fotbalului european.
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Turism Virtual | Calatorii din confortul casei noastre Turism Virtual | Calatorii din confortul casei noastre
Roche Mazet - Legatura puternica dintre Om, Natura si Arhitectura Roche Mazet - Legatura puternica dintre Om, Natura si Arhitectura
Vinalia | Rasfat si Relaxare Vinalia | Rasfat si Relaxare
Manastirea Dealu, mai mult decat un simplu schit Manastirea Dealu, mai mult decat un simplu schit
  Inima Parisului Inima Parisului
4 destinatii de vacanta - Arhitectura impresionanta a oraselor europene 4 destinatii de vacanta - Arhitectura impresionanta a oraselor europene

Vezi mai multe articole