Daca va ganditi la numarul 100, este foarte posibil sa nu il asociati cu deserturi fine, chifle pufoase sau cu preparate din carne suculente la interior si crusta crocanta la exterior. Cu toate acestea, numarul 100 joaca un rol extrem de important in obtinerea acestor rezultate culinare delicioase.
Este vorba despre punctul de fierbere al apei, care odata ce atinge temperatura de 100°C se transforma in abur, devenind cea mai des utilizata metoda de gatit pentru o alimentatie sanatoasa, dar si una dintre cele mai apreciate tehnici culinare de catre bucatari profesionisti. Beneficiile gatitului cu abur sunt nenumarate, efectul sau asupra aromelor si ingredientelor fiind unic in intreaga arta gastronomica.
Aburul este o tehnica culinara pretuita in marile restaurante, de aceea Electrolux, recunoscut pentru experientele sale in adaptarea functiilor profesioniste in bucatariile casnice, a creat cuptorul CombiSteam Pro, pentru a aduce echilibrul intre preparate sanatoase, gust plin de savoare si timp redus petrecut in bucatarie.
“Incepand cu anul acesta vom face viata mai delicioasa si mai creativa in bucatarie. Prin fiecare aparat electrocasnic, Electrolux imbina utilul cu placutul, iar in cazul cuptorului CombiSteam Pro, utilul se traduce prin timp de gatire redus la cateva minute, chiar si pentru deserturi, iar placutul se transpune in gusturi naturale, inspiratie pentru gatit si preparate aromate si extrem de sanatoase. Make Life Delicious este sloganul anului care ii va insoti pe toti pasionatii de gatit, iar aburul va deveni cu siguranta experimentul culinar preferat.” a declarat Carmen Georgescu, Communication & Marketing Manager Electrolux Romania.
Chefii iau aburul in serios
Gatitul cu abur reduce semnificativ din timpul de preparare a mesei dar si din grasimile alimentelor. Bucatarii profesionisti insa, au dus aceasta tehnica la un alt nivel, folosind uleiuri, condimente sau ingrediente utilizate special pentru a infuza preparatele cu arome care sa delecteze papilele gustative. Cand folosim Cuptorul PlusSteam Pro, de exemplu, creativitatea in utilizarea condimentelor si aromelor nu trebuie sa aiba limite, aburul fiind cel care va infuza preparatele cu gusturi complexe. Gatitul la abur nu inseamna gatit fara gust, fiind o tehnica extrem de ofertanta atunci cand vine vorba de intensificarea aromelor, pastrand calitatile naturale a ingredientelor. Cu toate acestea, Chefii apreciaza aceasta tehnica si datorita puritatii sale, ce pastreaza nutrientii fiecarui ingredient, dar si o textura fina a preparatelor.
Aburul si trendul de “healthy eating”
Gatitul cu abur se bucura de o serie de avantaje pentru sanatate, primul tinand strict de tehnica de pregatire a preparatelor. Atunci cand gatim cu ajutorul functiei cu abur a cuptorului CombiSteam Pro, temperatura ramane constanta pe intreaga perioada de gatire a preparatelor, ceea ce inseamna ca alimentele vor fi gatite uniform si intr-un ritm care le permite sa isi dozeze nutrientii si vitaminele. Este greu de imaginat ca exista o tehnica care sa fie mai naturala, mai sanatoasa si mai gustoasa decat aburul.
Arome delicioase in preparate sanatoase, usor de obtinut cu CombiSteam Pro de la Electrolux
Electrolux a creat echipamentul perfect pentru o oferi varietate, gust, dar si aspect, cu ajutorul cuptorului CombiSteam Pro. Acesta combina metodele gatitului traditional cu beneficiile aburului, pentru a pregati alimentele sanatos si rapid. De asemenea, cu ajutorul sondei FoodProbe, gradul de preparare a carnii poate fi monitorizat permanent, pentru a obtine mereu crusta aurie si textura suculenta experimentate pana de curand doar la restaurant. Iar pentru ca experienta gustului natural al alimentelor sa se transforme in momente de bucurie cu cei dragi, doar printr-o simpla apasare de buton, cuptorul se curata automat.
Pentru mai multe detalii despre produsele Electrolux, puteti accesa www.electrolux.ro sau pagina oficiala de Facebook. Iar pentru o parte din experienta delicioasa pe care v-o poate oferi cuptorul CombiSteam Pro de la Electrolux, va invitam sa urmariti urmatorul material video.
Comentarii
Nu exista comentarii.