on

Ghidul complet al gratarelor electrice: Cum sa il alegi pe cel potrivit pentru gradina ta

01 septembrie, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Grătarele electrice de grădină sunt ultimul trend când vine vorba de găzduirea petrecerilor în aer liber! Poți foarte ușor să pregătești delicatese la grătar mai rapid, la temperaturi ridicate, fără a adăuga grăsime. Dar cum să știi ce model se potrivește cel mai bine pentru nevoile tale și ce caracteristici trebuie să urmărești înainte de a cumpăra? Ei bine, noi am pregătit acest articol pentru a te ajuta să alegi cel mai bun grătar electric de exterior! Vom descrie toate avantajele și dezavantajele unui astfel de instrument de gătit, atingând subiecte importante cum ar fi dimensiunile, puterea și prețul. La final, vei ști exact ce ți se potrivește, dar și cum să prepari un barbecue de nota 10!

gratar electric preturi

Sursa Foto (copyright): https://elements.envato.com/ 

De ce să alegi un grătar electric de grădină?

Dacă vrei să achiziționezi un barbecue electric ai mai multe argumente PRO și CONTRA pe care este bine să le știi înainte de a investi într-unul:
 

Avantaje:
 

● Gătești mult mai simplu comparativ cu experiența unui grătar pe cărbune
● Se aprinde instantaneu prin apăsarea unui buton
● Poți controla temperatura pentru preparate fragede, gătite perfect
● Nu degajă fum sau flăcări, fiind mult mai sigur
● Poate fi folosit atât în curte, cât și în spații închise, precum terasa

 

Dezavantaje:
 

● Trebuie să fii întotdeauna în apropierea unei surse de electricitate (priză, prelungitor)
● Creșterea temperaturii se face gradual
● Preparatele nu au gustul specific de lemn ars

 

Ce putere trebuie să aibă un grătar electric profesional?
 

Un model profesional, utilizat de mai multe ori pe săptămână, va trebui să aibă o putere de cel puțin 3000W și, de preferat, mai multe suprafețe de gătit.
 

Totuși, dacă ești un utilizator casnic, posibil ca nevoile tale să nu fie atât de exigente. Pentru a determina tipul de grătar electric potrivit pentru tine este necesar să răspunzi la câteva întrebări care vor determina maniera în care îl vei utiliza. Iată ce trebuie să ai în vedere:
 

1. Unde vrei să instalezi grătarul? În curte sau pe terasă.
2. Pentru câte persoane vei găti în mod curent?
3. Care este bugetul pe care îl ai la dispoziție?

 

Astfel că, în cazul în care vrei să ai mai multă mobilitate, poți opta pentru un model cu roți pentru deplasare, având posibilitatea de a-l muta dintr-o parte în alta a curții, eventual chiar și pe terasă. Totuși, dacă ai stabilit unde vei găti, trebuie să știi și pentru cine. Există produse care au suprafețe mai mici de preparare, ideale pentru 4-6 persoane, dar și pentru 6-8 persoane, poate chiar și mai multe. În final, costul produsului este cel care determină sau împiedică achiziția. De aceea, e bine de știut că un grătar electric de grădină de bună calitate începe de la aproximativ 800 lei.
 

Cum se curăță și se întrețin grătarele electrice?
 

Când alegi un grătar electric, ușurința de curățare reprezintă un criteriu foarte important. Totuși, avem vești bune! Acestea sunt mult mai ușor de întreținut comparativ cu un grătar pe lemne. E util de știut că un grătar din fontă va fi mult mai rezistent, pe când unul din aluminiu, oțel sau inox va fi mult mai ușor de curățat.
 

Să ai în vedere că un grătar electric cu capac, suport pentru ustensile și raft va fi un pic mai dificil de curățat din cauza suprafeței extinse. Totuși, utilizând detergenții potriviți nu ar trebui să fie o piedică importantă.
 

Iată ce trebuie să faci după fiecare utilizare:
 

● După ce ai terminat de gătit, setează cea mai înaltă treaptă de încălzire și lasă resturile să ardă timp de 3-4 minute.
● Curăță reziduurile de pe grătar, capac și rafturi folosind o perie specială, bureți și lavete absorbante.
● Curăță tăvița de grăsime folosind soluții de degresare


În concluzie, sperăm că te-ai convins că gratarul electric are câteva avantaje foarte interesante. Fie din punct de vedere practic, al curățării sau al ușurinței de utilizare, îți va face munca mult mai ușoară și mai plăcută.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Amenajarea de toamna a gradinii (III) - 10 plante ce se pot cultiva toamna Amenajarea de toamna a gradinii (III) - 10 plante ce se pot cultiva toamna
Veranda: relaxare pentru intreaga familie Veranda: relaxare pentru intreaga familie
Sfaturi practice pentru amenajarea gradinii dumneavoastra pe perioada iernii. Sfaturi practice pentru amenajarea gradinii dumneavoastra pe perioada iernii.
Cum poti construi un foisor de gradina Cum poti construi un foisor de gradina
Bucataria de vara, visul gospodinelor Bucataria de vara, visul gospodinelor
Cotofenele in gradina ta: cum scapi de ele sau cum convietuiesti armonios? Cotofenele in gradina ta: cum scapi de ele sau cum convietuiesti armonios?

Vezi mai multe articole