Ghidul cumparatorului istet de locuinta noua - 25 martie 2010

25 martie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dezvoltatorii imobiliari au redus preturile pentru a atrage noi clienti, insa si casele noi ascund capcane. De la tencuiala care se desprinde de pe pereti, la bateriile care cedeaza, toate micile detalii pe care un cumparator nu le baga in seama pot crea mari probleme, dupa semnarea actelor.
 
Constructorii ofera garantii pentru lucrarile facute, insa, dupa ce se produce paguba, parca nu te mai incanta faptul ca vor veni niste instalatori sa schimbe tevile stricate. Daca mai pui la socoteala si ca vor trebui sa sparga faianta sau gresia sau ca tamplarii vor demonta bucati din parchet, garantia acordata de dezvoltator chiar nu mai reuseste sa il bucure pe noul proprietar.
 
“Ne mutasem de o luna si cateva zile in casa noastra, luata cu credit pe-o jumatate de viata, cand a picat bateria de la baie. Am sunat la dezvoltator, ne-a spus ca paguba s-a produs din cauza noastra, asa ca am schimbat bateria pe banii nostri. Insa, cand s-a stricat si bateria de la baie, iar canalizarea s-a infundat, nu am mai cedat si, vrand-nevrand, a trebuit sa trimita o echipa sa remedieze problemele. Din pacate, acum avem un mic mozaic, pentru ca au spart cateva placi din faianta si nu au mai avut altele la fel”, povesteste Alexandru Ionescu.
 
Vecinul, spion fara voie
 
Tanarul a avut noroc, caci unii dintre vecinii sai au trebuit sa schimbe si parchetul, dupa ce a refulat canalizarea. Din pacate, peretii casei, amplasata intr-un complex imobiliar de la marginea capitalei, sunt atat de subtiri, incat fiecare stie ce face vecinul sau in casa.
 
Printre avantajele care i-au facut pe el si pe sotia sa sa isi cumpere aceasta locuinta se numara si pretul mai redus comparativ cu ofertele altor dezvoltatori din Bucuresti. De asemenea, in complexul rezidential este mult spatiu verde, iar de imprejurul acestuia sunt case. In plus, se poate ajunge repede la metrou. Aceasta, daca nu ploua si strada de acces nu se transforma intr-o mocirla.
 
Printre principalele criterii de care au tinut cont Marina si Ciprian cand si-au ales locuinta a fost apropierea de o gradinita si de o scoala. Apoi, la marginea Buzaului a aparut si un nou centru comercial si un mall, astfel ca “practic” pot merge in papucii de casa sa cumpere cafea dimineata, dupa cum povesteste Marina. Inca se mai construiesc locuinte in complex, dar tinerii sunt multumiti de locatie si deja au legat amicitii cu vecinii.
 
Verificati certificatele de garantie
 
Daca locuinta este dotata cu centrala termica, cumparatorul trebuie sa verifice cu atentie, in actele detinute de dezvoltator, anul de achizitie si termenul de garantie al echipamentelor, recomanda Dana Rulea, managing partner la Amass Integral Solution.
 
Atunci cand se pregateste sa cumpere o locuinta noua, clientul trebuie sa tina cont si de:
- Locatia imobilului (infrastructura rutiera, racorduri la retelele de energie electrica, apa si canalizare etc.);
- Izolarea termica a cladirii si tamplaria termopan, deoarece acestea reduc costurile de intretinere iarna;
- Existenta anumitor instalatii, cum sunt degivrarea rampei, jgeaburi si burlane;
- Existenta unor instalatii de incalzire care folosesc energie din surse regenerabile, cum sunt panourile solare;
- Existenta unor retele de telefonie, internet, tv.
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Agentii imobiliari cer incurajarea creditelor Agentii imobiliari cer incurajarea creditelor
Legi Legi
Mugur Isarescu vrea sa se transforme in «agent imobiliar» Mugur Isarescu vrea sa se transforme in «agent imobiliar»
Baneasa, miniorasul de peste un miliard de euro Baneasa, miniorasul de peste un miliard de euro
Creditarea, din ce in ce mai permisiva cu limitele de varsta Creditarea, din ce in ce mai permisiva cu limitele de varsta
Experientele de cosmar ale unor proprietari de apartamente noi Experientele de cosmar ale unor proprietari de apartamente noi

Vezi mai multe articole