La ce sunt bune plăcile de gips-carton?
Compartimentarea rapidă a spațiului este cel mai important mod de utilizare a plăcilor de gipscarton pentru că ele îți dau posibilitatea să-ți delimitezi mult mai ușor spațiul interior, fie că ai o locuință pe care vrei să o remodelezi sau una care e doar în stadiul de proiect.
Ce înseamnă “mai ușor”?
- Mai ușor înseamnă mai ieftin. Un perete realizat din gips-carton va fi mai ieftin decât un perete de zidărie.
- Mai ușor înseamnă mai repede. Un perete realizat din gips-carton se ridică mult mai repede în comparație cu unul tradițional din caramidă sau bolțari.
- Mai ușor înseamnă mai simplu de finisat. Nu mai este nevoie de multă muncă și finisare pentru a avea pereți drepți, plăcile de gips-carton sunt perfect netede și plane din fabricație.
“Da, dar ce faci cu umezeala, rezistența la foc sau izolarea fonică?”
Gips-cartonul este precum un sandviș. Stratul exterior este realizat dintr-un carton special iar stratul interior din gips. Grosimile cele mai uzuale sunt de 9.5 mm si 12.5 mm. Placile mai subțiri, de 9.5 mm sunt recomandate la placare plafonului, iar cele de 12,5mm sunt pentru pereți, acolo unde se dorește o finisare perfectă sau o izolare mai bună.
Modul cum este tratat stratul exterior îi permite gips-cartonului să-și schimbe proprietățile astfel încât să reziste mai bine la apă, zgomot sau foc. Acum sunt disponibile tipuri de gips carton care au o rezistență mai mare la foc, altele care asigură o foarte bună izolare fonică și tipuri care oferă o rezistență sporită contra umezelii. Pentru a fi recunoscute mai ușor producătorii le-au organizat pe culori:
- gips-cartonul albastru este cel care oferă o izolație fonică mai mare
- gips-cartonul mov are o rezistență ridicată la foc
- gips-cartonul verde rezistă mai bine la umezeală.
Pentru ca ție să-ți fie și mai ușor în amenajarea spațiului îți recomandăm acest catalog cu prețuri mici la gipscarton și vopsea lavabilă. Spor la treabă!
Comentarii
Nu exista comentarii.