Cum primavara se apropie din ce in ce mai mult, trebuie sa te gandesti inca de acum cum vei profita cel mai bine de vremea calda si de razele roditoare ale soarelui. Pentru ca acest anotimp anotimp da startul renasterii si regenararii naturii, este ocazia perfecta sa plantezi in ghiveci legumele de care ai nevoie in bucatarie. Nu iti trebuie foarte mult spatiu pentru acest lucru, poti avea mica ta gradina chiar la tine in balcon.
Daca esti un impatimit al condimentelor si a mancarurilor diverse din acest punct de vedere, poti planta cu usurinta un ghiveci cu ardei iuti. Desi sunt legume mai pretentioase care au nevoie sa fie udate zilnic, acestea iti pot asigura o sursa constanta de condimente.Salatele nu sunt specifice unui anumit anotimp, insa primavara simti nevoia de mai mult verde si de mancare mai sanatoasa. Rosiile sunt un ingredient foarte gustos pentru salate, mai ales cele cherry. Acestea au nevoie de vase cu o inaltime minima de 35 cm, iar in perioada de inflorire trebuie udate zilnic. Pentru a profita cat mai mult de acestea, consuma-le indata ce se coc.
Morcovul poate fi consumat si singur, nu doar folosit ca ingredient al retetei pe care o prepari. Are proprietati nutritive foarte bogate, diverse si mai mult de atat, este gustos. Pentru a cultiva morcovi in ghiveci, trebuie sa presari semintele la suprafata solului si sa le amesteci putin cu acesta. Solul in care morcovii sunt plantati trebuie sa fie mereu umed.Pentru ca aceste legume sa creasca si sa ofere o recolta bogata, foloseste ingrasaminte, mai ales ingrasaminte provenite din gunoi de pasari.
Comentarii
Nu exista comentarii.