Pentru inceput, este bine de stiut ca inca din faza de construire a structurii de rezistenta a acoperisului (sarpanta) pot aparea mai multe erori. Dar una dintre cele mai frecvente greseli este aceea a montarii defectuoase a termoizolatiei, fapt care conduce la pierderi uriase de energie si, implicit, de bani. Astfel, venim in ajutorul tau cu 3 sfaturi care te vor ajuta sa eviti eventuale neplaceri in momentul cand vei decide sa iti construiesti sau sa reabilitezi o locuinta.
1. Atentie la alegerea termoizolatiei
De asemenea, erori pot aparea si in ceea ce priveste termoizolarea acoperisului, mai ales daca materialele utilizate sunt inadecvate conditiilor meteo din zona in care se afla casa sau, pur si simplu, sunt de slaba calitate ori au fost montate incorect. Daca grosimea termoizolatiei a fost aleasa gresit, atunci problemele se vor resimti atat iarna, cat si vara.
Cea mai buna optiune pentru aceasta operatiune o reprezinta membranele de izolatie cu dubla protectie, care asigura atat pastrarea caldurii pe timp de iarna, cat si a racorii in timpul zilelor caniculare de vara. Cele mai eficiente membrane sunt cele cu margini autoadezive, care nu permit trecerea aerului cald sau rece. In cazul mansardelor, este indicate utilizarea atat a foliei anticondens, cat si a barierei de vapori.
2. Opteaza doar pentru cele mai bune materiale
O alta greseala frecventa in montarea unei invelitori este folosirea unor material de slaba calitate. In cazul in care materialele sunt cele corecte, acest lucru se va simti cu siguranta atat in starea de confort a locuitorilor casei, cat si in buzunarul acestora. De retinut ca majoritatea pierderilor de energie din case au loc la nivelul acoperisului, astfel ca investitia intr-o izolatie de calitate devine aproape vitala pentru bugetul unei familii.
CITESTE SI: Refacerea unui acoperis – Tratament recomandat de specialisti
Economii considerabile pot fi facute si pe durata procesului de constructie, cand alegerea unor materiale termoizolante de top ar reduce la jumatate costurile ridicarii unui acoperis, in comparative cu metodele traditionale.
3. Apeleaza intotdeauna la profesionisti
Dupa alegerea materialelor potrivite pentru termoizolarea acoperisului, tot ce mai ramane de facut este montarea acestora in mod profesionist. Iar pentru acest lucru este nevoie de meseriasi calificati, care se pricep sa le instaleze corespunzator. Cel mai indicat ar fi ca lucrarea sa fie efectuata de distribuitori, deoarece acestia ofera si garantii atat pentru material, cat si pentru montaj.
Varianta contractarii unor meseriasi amatori pentru o astfel de operatiune nu ofera nicio garantie asupra calitatii lucrarii si, in plus, poate genera costuri uriase pentru reparatiile ulterioare.
1 Comentariu
grigore
30 iunie, 14:04
"este indicate utilizarea atat a foliei anticondens, cat si a barierei de vapori." Din experienta cu 2 camera la mansarda (rigips +izolatie vata), cea cu bariera de vapori e sera/aer statut, fata de cealalta asa ca nu e bine deloc sa mai ai si bariera de vapori.
" cand alegerea unor materiale termoizolante de top ar reduce la jumatate costurile ridicarii unui acoperis, in comparative cu metodele traditionale." -- cred ca vroiati sa spuneti altceva; costul creste odata cu cresterea calitat ii "de top" si care ar fi metodele traditionale :: stuf cu paie ?