In ultimul an, rapoartele motoarelor de cautare indica faptul ca romanii interesati de amenajarile interioare sunt tot mai atrasi de un anumit tip de gresie, respectiv cea care imita parchetul. Astfel, dupa gresia de baie, cea care reproduce aspectul podelelor din lemn este cea mai cautata pe internet.
Ce anume a declansat acest interes? In primul rand, exista o serie de avantaje aduse de amenajarea podelelor cu gresie tip parchet, insa, la fel de multe sunt si dezavantajele.
De aceea, inainte de a te hotari daca vei dori sa faci o astfel de investitie, ne-am gandit sa expunem in acest articol cele mai importante plusuri si minusuri.
Avantaje ale gresiei de tip parchet
- aspect elegant
- intretinere usoara (spalare si curatare rapide)
- rezistenta adecvata zonelor cu trafic intens
- integrare armonioasa in aspectul general al unei incaperi (in functie de culoarea si textura alese)
Dezavantaje ale gresiei de tip parchet
- in cazul in care gresia aleasa nu este de calitate, aspectul final nu va fi cel dorit, iar lucrarea ar putea capata accente mai putin placute ochiului.
- o camera decorata cu gresie va fi mai greu de incalzit pe timp de iarna
- daca apare necesitatea inlocuirii unei placi de gresie, operatiunea va fi una complexa si mult mai costisitoare decat in cazul unui parchet din lemn
Astfel, amenajarea locuintei cu gresie de tip parchet poate parea, in prima faza, cea mai potrivita alegere, insa fara o atentie sporita la calitate si manopera, investitia se poate intoarce impotriva proprietarului final.
Comentarii
Nu exista comentarii.