Lucrarile de termohidroizolatii sunt complexe, pentru a beneficia de o constructie care sa fie protejata de infiltratiile apei, dar si de o casa cat mai calduroasa, acestea trebuie sa fie executate corect.
Cladirile cu acoperis terasa au doua mari avantaje:
- Poti amenaja spatiu (terasa) si poate fi folosit ca spatiu de relaxare;
- Vantul puternic nu-ti va smulge tiglele sau tabla de pe acoperis.
Acoperisurile terasa au insa si un mare dezavantaj: infiltratiile de apa, care pe langa faptul ca sunt incomode, pot produce pagube pe termen lung.
Cauzele infiltratiilor sunt multiple, printre ele amintim:
- Existenta microfisurilor in structura membranelor care acopera terasa. Aceste microfisuri sunt cauzate de ciclurile inghet-dezghet, atat gerurile excesive, cat si canicula duc la deteriorarea structurii acestor membrane;
- Lipsa acoperirilor de pe aticurile exterioare;
- Hornurile, antenele, gurile de aerisire, caile de acces la terasa si diverse alte obiecte sau lucrari care strapung acoperisul;
- Termosudura intrerupta sau sudarea cu intreruperi la imbinarea capetelor si mansetelor benzilor izolante;
- Perforari mecanice si membrane hidroizolante care nu sunt petrecute corespunzator.
Viorelada, forumist incepator Misiunea Casa, se confrunta cu urmatoarea problema.
Buna ziua, locuiesc la casa, unde avem o camera care are deasupra o terasa prin care a inceput sa se infiltreze apa. Terasa o folosim, circulam pe ea. Cum o putem izola in asa fel incat sa se poata circula pe ea? Multumesc.
Raspunsurile forumistilor si specialistilor nostri nu au intarziat sa apara.
Gemini: Cum este realizata protectie hidro la aceasta terasa si cum este finisata? Aveti foto de pe teresa si din camera unde se infiltreaza apa?
Viorelada: Nu este finisata, doar placa turnata, pe interior am izolat-o cu polistiren, s-a infiltrat pe centrul tavanului si pe un perete lateral. La centrul placii este o denivelare unde se aduna apa.
Gemini: Inainte de toate trebuie hidroizolata cu membrana bituminoasa. Ulterior se poate continua finisarea terasei prin turnarea unei sape si montarea unui finisaj ceramic sau de alta natura. Alegerea straturilor efective ar trebui facuta dupa ce stabiliti cat se poate inalta nivelul terasei, cum este accesul pe aceasta si dupa preferintele dvs. Cum este accesul pe terasa?
Viorelada: Multumesc, accesul este dintr-un balcon acoperit, se poate inalta. Cat de groasa ar trebui sa fie sapa? Si este necesara o plasa in sapa?
Gemini: Sapa se toarna in general la o grosime de circa 5cm, armata. Grosimea se va stabili dupa masuratori la fata locului si dupa cum este cazul sa avem un anumit nivel pe terasa respectiva, tinand cont de toate straturile necesare.
Mai multe informatii despre acest subiect vei gasi aici. Daca te confrunti cu o problema similara sau total diferita asteptam intrebarile tale pe forum nostru sau pe adresa redactiei contact@misiuneacasa.ro
Comentarii
Nu exista comentarii.