Hornbach Baumarkt AG, compania germană de familie, își consolidează regulamentul CSR, care reglementează achiziția lemnului și produselor din lemn. Astfel, pentru lemnul crescut în România și nu numai, devine o obligație pentru furnizori să facă dovada privind exploatarea responsabilă a pădurilor prin prezentarea unui certificat FSC valabil. Din acest motiv, cu sprijinul WWF și FSC International, Hornbach a invitat la o zi informativă toți furnizorii de lemn. Planurile pentru certificările viitoare ale furnizorilor au fost puse în practică.
„România deţine încă păduri adevărate, ce trebuie protejate. Împreună cu FSC International, alte ONG-uri, reprezentanți ai autorităților locale și furnizori, Hornbach poate face mai multe schimbări decât orice altă companie care începe aceste demersuri pe cont propriu“, a afirmat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.
Acesta a subliniat, de asemenea, că Hornbach dorește să profite de toate posibilitățile pentru a se asigura de exploatarea sustenabilă a pădurilor și pentru a asigura legalitatea lemnului prelucrat.
Crearea unei conștiințe împreună
„Exploatarea responsabilă a pădurilor este un aspect important pentru noi, iar acest subiect are o tradiție îndelungată la Hornbach. Era timpul să facem un pas mai departe și să extindem directiva noastră privind achiziția produselor din lemn. Am început pregătirile pentru ziua de astăzi încă de la finalul anului trecut”, a declarat, la rândul său, Andreas Back, managerul departamentului de Managementul calității, mediu și CSR din cadrul Hornbach Baumarkt AG.
Pentru companie, certificatul FSC capătă o importanță tot mai mare, chiar și pentru lemnul crescut pe teritoriul Uniunii Europene, iar România face primul pas în acest sens.
„Apreciem foarte mult implicarea Hornbach față de FSC. Acest lucru reprezintă un exemplu important și am fi încântați ca și alte companii să îl urmeze. Vom face tot ce vom putea, lucrând împreună cu Hornbach, pentru a-i spijini furnizorii, cât și alte companii, în obținerea certificării“, explică Anand Punja, Director Regional pe Europa al FSC International.
Pionieri în branșă: Fără lemn din exploatări ilegale
De mulți ani, Hornbach și-a luat angajamentul de a opri exploatările ilegale. Încă din anul 1996, compania și-a asumat în mod voluntar, față de WWF și Greenpeace, obligația de a nu importa lemn necertificat din pădurile tropicale și se implică în mod puternic în a îndrepta atenția clienților asupra lemnului cu sigla de calitate a FSC. Fiind primul retailer de materiale de construcții și grădinărit deschis în Germania și la nivel internațional, Hornbach a primit, în mai 2007, certificatul de comerciant FSC. Pentru lemnul crescut în afara Uniunii Europene, pentru Hornbach, certificarea FSC reprezintă o obligație la achiziție. În cazul lemnului provenit din păduri crescute pe teritoriul Uniunii Europene, se aplică legislația europeană
„Hornbach identifică însă o serie de posibilităţi de îmbunătăţire. Dorim să susţinem implementarea şi mai puternică a standardului FSC şi în interiorul teritoriului Uniunii Europene. Astfel se poate documenta originea produselor şi se poate asigura că provin din silvicultură sustenabilă şi administrată responsabil“, a încheiat Andreas Back.
Comentarii
Nu exista comentarii.