House Factory: fabrica de locuinte din otel

17 iulie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cu o investitie de circa 50.000 de euro, ntreprinzatorii pot ncepe o afacere care se bazeaza pe construirea de case ieftine.
 
In Romania ultimilor ani, construct iile sunt in floare. Cresterile anuale de circa 30% arata ca necesarul de locuinte nu este nici pe departe acoperit. Un concept de constructie a caselor creat in 1985 in Australia, de un roman si o australianca, prezent la noi din 2005, continua sa se extinda in sistem de franciza.
 
„Am emigrat in Australia in 1977 si, din 1985, m-am asociat cu Judith Van Velsen intr-o firma de constructii rezidentiale care folosea drept tehnologie de baza structurile metalice usoare din otel galvanizat“, ne spune Aurel Lungu, administratorul francizei House Factory. Ulterior, el a revenit in tara, iar in 2005 a decis sa deschida o firma de constructii rezidentiale in Romania care sa furnizeze structurile si tehnologia catre tarile europene, la un pret mai mic decat cele care veneau din Australia.
 
Case mai sigure
 
Sistemul de constructie House Factory este prezent in Australia, Noua Zeelanda, SUA si statele europene. In doi ani si jumatate de cand este prezenta in Romania, franciza e reprezentata printr-o unitate care functioneaza in regim propriu la Constanta si prin alte patru in sistem de franciza: la Bucuresti, Ilfov, Brasov si Gorj. Prin tehnologia House Factory pot fi construite case si vile, dar si scoli, spitale, clinici, hoteluri si hale industriale.
 
Otelul este un material cu aproximativ 60% mai usor decat lemnul, solid si reciclabil. Potrivit reprezentantilor companiei, acest material „confera linii drepte peretilor, nu se degradeaza si este mai sigur in caz de incendii, cutremur sau furtuni puternice“. In plus, casele finale se construiesc mai repede si ajung sa coste mai putin. Francizorul nu impune francizatilor preturile de vanzare a caselor, acestia stabilindu-le in functie de piata imobiliara locala. Insa, spre exemplu, o casa de 60 de mp ar putea ajunge sa coste aproximativ 50.000 de euro. Timp de doi ani, din 2005 pana in 2007, compania a construit 67 de case.
 
Crestere spectaculoasa
 
Taxa de franciza este de 39.000 euro plus TVA, suma la care se adauga bugetul necesar pentru a activa intr-un birou si a avea sapte angajati. Din cifra de afaceri realizata, francizatul va plati o redeventa de 5% si o taxa de marketing si publicitate de 2%.
 
Candidatii care au cea mai mare sansa sa devina francizati House Factory sunt persoanele perseverente, cu spirit antreprenorial, ne-a spus Aurel Lungu. Potrivit acestuia, „in perioada 2005-2007, cifra de afaceri a firmei a crescut de la 0 la 500.000 de euro, iar in 2008 preconizam ca va ajunge la 6,5 milioane de euro“.
 
FISA FRANCIZEI
 
Showroomul, un avantaj
 
> Taxa de franciza: 39.000 de euro plus TVA
 
> Redevente: 5% din cifra de afaceri
 
> Contributie la bugetul de publicitate si marketing: 2% din cifra de afaceri
 
> Investitie initiala totala estimata: 50.000 de euro
 
> Durata contractului: cinci ani
 
> Sediu necesar: pentru inceput, un birou de lucru de 20 mp, urmat ulterior de un showroom de circa 60 mp
 
> Numar de angajati la o unitate francizata: sapte
 
-      Francizatul ideal: o persoana perseverenta, cu spirit de intreprinzator, cu o varsta cuprinsa intre 25 si 60 de ani
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Dezastru termic Dezastru termic
Cum s-au reabilitat termic cehii, pe banii lor Cum s-au reabilitat termic cehii, pe banii lor
Preturile apartamentelor vechi ar putea scadea cu 25% din toamna Preturile apartamentelor vechi ar putea scadea cu 25% din toamna
Vanzatorii de case noi atrag clienti cu masini-cadou Vanzatorii de case noi atrag clienti cu masini-cadou
Preturile terenurilor de pe Valea Prahovei s-au dublat in ultimul an Preturile terenurilor de pe Valea Prahovei s-au dublat in ultimul an
Tranzactiile imobiliare, ca un joc pyramidal Tranzactiile imobiliare, ca un joc pyramidal

Vezi mai multe articole