Huse pentru canapele si fotolii

Huse pentru canapele si fotolii

25 septembrie, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Deloc demodate, husele au un rol important in protejarea canapelelor si fotoliilor - dar acesta nu este singurul motiv pentru care sunt inca utilizate. O husa noua reprezinta modalitatea cea mai facila si ieftina pentru a schimba designul unei incaperi. Pentru o alegere corecta, trebuie avut in vedere stilul la care doriti sa ajungeti, in functie de care se aleg materialele, textura si croiala specifica. Husa va schimba infatisarea canapelei, nu si structura acesteia, de aceea alegeti cu mare atentie modelul care sa se potriveasca acestei structuri.
 
Forma huselor
O husa mai larga, chiar predispusa la pliuri sau pliseuri, va conduce catre un stil mai relaxat. Pe de alta parte, o husa mulata perfect pe liniile canapelei va pastra stilul mobilierului, schimbandu-se doar culoarea si textura. Oricum ar fi, nu imbracati cadrele din lemn cu huse - senzatia de a te sprijini de ceva tare atunci cand nu te astepti este extrem de neplacuta!
 
Alegerea materialului
Nu doar culoarea se poate schimba, ci si textura huselor, prin intermediul materialelor textile. Puteti alege materiale naturale (stofa, lana, bumbac), sintetice (poliester, piele ecologica) sau o imbinare de natural cu sintetic, combinand rezistenta fibrelor sintetice cu calitatile celor naturale. Oricare dintre ele sunt recomandate, avand un comportament bun la murdarire, la uzura si chiar la foc (daca tineti la acest aspect, verificati clasa de ignifugare). Sunt evitate materialele foarte groase, cum ar fi velurul, deoarece nu se muleaza foarte bine si dau un aspect neingrijit. Materialele usor incretite imbraca in schimb foarte bine o canapea.
 
Sisteme de prindere
Husele se pot prinde cu ajutorul diferitelor sisteme: fermoare, arici, snururi, capse etc., acestea permitand inlocuirea rapida si usoara. Pentru un material care nu se muleaza foarte usor sau pentru croieli complicate ori mai putin reusite, va recomandam snururile.
 
Intretinere
Procesul de intretinere al huselor difera in functie de material. Cele mai pretentioase sunt cele din bumbac sau lana, care se recomanda sa fie curatate la o curatatorie specializata. Stofa se spala manual, la aproximativ 30°C si este de preferat sa nu se stoarca. Pielea ecologica si tesaturile din microfibra se curata cu ajutorul unei lavete cu apa si sapun.
 
Unde se gasesc?
Din ce in ce mai multe magazine de mobila comercializeaza, alaturi de canapele, si huse pe masura acestora. Exista un numar foarte mare de culori si materiale, preturile lor pornind de la 150 lei si ajungand sa depaseasca 1.000 de lei. Desigur, cele de mare efect vor da senzatia ca ati schimbat de fapt canapeaua cu totul.
 
Husele din materiale elasticizate (bumbac sau poliester elesticizat) au avantajul de a se ajusta mai usor pe dimensiunile canapelei, iar pretul lor pleaca de la 300 lei. Pentru o anumita croiala, diferita de cea standard, puteti apela la un atelier de croitorie. Asteptati-va ca manopera sa nu fie foarte ieftina (400-600 de lei, in functie de dimensiunile si modelul dorit). Daca aveti o masina de cusut, vointa si pricepere... materiale si ata speciala puteti gasi in magazine de profil. Exista si variante de achizitii on-line, dar cand e vorba despre texturi, o fotografie nu ofera suficiente informatii despre acel produs. Pipaitul, privitul din diverse unghiuri, sub diferite tipuri de lumina, sunt mult mai edificatoare.
 
 
cum aleg husa de canapea
Sursa Foto: Emag (Profitshare)
 
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum alegi mobilierul potrivit pentru locuinta ta?! Cum alegi mobilierul potrivit pentru locuinta ta?!
Intretinerea mobilierului vechi Intretinerea mobilierului vechi
Alegerea mobilierului pentru birou Alegerea mobilierului pentru birou
Curatarea mobilierului din rattan si bambus Curatarea mobilierului din rattan si bambus
Mobilier de lux pentru amenajari ca in reviste de design interior Mobilier de lux pentru amenajari ca in reviste de design interior
Masute de cafea neobisnuite - Partea I Masute de cafea neobisnuite - Partea I

Vezi mai multe articole