Igienizare apartament

Igienizarea apartamentului

28 iunie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In momentul in care achizitionezi o locuinta, inainte sa o mobilezi si sa te muti in ea, ai doua variante: fie o renovezi complet, fie o igienizezi. Nu te poti muta intr-o locuinta care nu a fost igienizata in prealabil deoarece asta poate afecta sanatatea familiei tale. O locuinta curata iti ofera o satisfactie si un sentiment de placere atunci cand intri in casa. Imaginea locuintei este imaginea pe care altii o au despre tine atunci cand intra pentru data in casa ta.

Ok, sa presupunem ca ai achizitionat un apartament mobilat si vrei sa pastrezi gresia, faianta, mobila, tot. Cum poti sa igienizezi peretii, mobila din bucatarie, sufragerie si dormitor, gresia, faianta, bucataria, baia, pachetul fara sa afectezi vopseaua de pe pereti si suprafata mobilei? Incercam sa raspundem la aceasta intrebare in materialul urmator.

Pentru a igieniza gresia si faianta poti folosi diverse substante de tip detartrant precum Nufarul de la farmec. Atentie, detartrant il poti folosi doar pe portelanuri, NU si pe suprafete din acril sau email. Daca ai o cada de baie din acril, nu o igieniza cu  substante de tip detartrant

Daca peretii sunt zugraviti cu vopsea lavabila, atunci ii poti igieniza folosind o solutie compusa din 250 grame de amoniac, 125 mililitri de otet alb, 65 grame de bicarbonat de sodiu si 4 litri de apa calda. Iti recomandam sa cureti in prealabil peretele de praf, folosind o carpa umeda, iar solutia de curatare sa o testezi intai pe o mica suprafata de perete, una care in mod normal este ascunsa de mobila.

Parchetul si mobila le vei curata cu solutii speciale pentru lemn, majoritatea au si efect dezinfectant si anti-bacterian. Pentru dezinfectarea vasului de toaleta, a chiuvetelor si a cazii din baie poti folosi orice produs de curatenie din hypermarket.

Nu uita sa incepi curatenia de sus, de la tavan, si sa continui cu ea pana jos, la podele. Acestea vor fi ultimele igienizate. In cazul in care folosesti produse chimice, este important sa citesti eticheta si sa le aplici folosind manusi de protectie, eventual o masca pentru gura si ochelari pentru a-ti proteja ochii.

Confortul si sanatatea familiei si prietenilor tai sunt cele mai importante, de aceea trebuie sa tratezi cu responsabilitate maxima igienizarea casei tale.

Adauga un comentariu


2 Comentarii

Specialistul Misiunea Casa

26 iulie, 10:24

Buna ziua!

Inteleg ca ati adaugat folia de polietilena pentru a proteja mocheta. Aceasta nu deranjeaza vecinul insa va poate afecta pe dvs. daca a ramas umezeala in sapa de egalizare sau in placa de beton. Folia nu permite transferul de vapori si poate favoriza condensul sub aceasta. Recomandarea este sa limitati timpul de utilizare a foliei.

mirr24

25 iulie, 16:09

am si eu o problema daca puteti sa imi dati ceva sfaturi!!anul trecut in iarna am avut tot apartamentul inundat, eu nu am fost acasa si tot parchetul sa umflat, parchetul este de tip vechi de pe vremea lui Ceausescu.anul acesta cand am venit acasa era mucegait si am fost nevoit sa il scot afara pe tot.peste cimentul care era turnat am pus o fasie de celofan si apoi o mocheta.intrebarea mea este daca deranjeaza celofanul pe vecinul de sub mine pana renovez tot apartamentul?va multumesc

Alte articole

Curatenia de primavara – Trucuri eficiente Curatenia de primavara – Trucuri eficiente
Cele mai non-toxice metode de a curata locuinta: Partea a II-a Cele mai non-toxice metode de a curata locuinta: Partea a II-a
De ce este importanta umidificarea aerului din casa si cum poate fi realizata - II De ce este importanta umidificarea aerului din casa si cum poate fi realizata - II
Mucegaiul, un pericol pentru sanatate! Mucegaiul, un pericol pentru sanatate!
Pesticidele (Partea I): Ce optiuni alternative avem? Pesticidele (Partea I): Ce optiuni alternative avem?
De ce este important sa aerisim frecvent casa? De ce este important sa aerisim frecvent casa?

Vezi mai multe articole