Reluăm şirul webinarilor, de data aceasta cu un eveniment dedicat DIGITALIZĂRII CONSTRUCȚIILOR.
Tehnologia nu este un scop, ci o unealtă pe care cu toţii ne-am obişnuit să o folosim în mod curent. Digitalizarea este un proces care contribuie atât la consolidarea şi creşterea productivităţii, cât şi la ajutarea unei organizaţii în a îşi atinge telurile strategice într-o manieră mai simplă, crescând în acelaşi timp flexibilitatea pentru a putea inova în continuare…. chiar şi în domeniul construcţiei!
Prin urmare, te invităm să înscrii şi să participi, în data de 28 Martie, începând cu ora 11, la WORKSHOPUL ONLINE - Digitalizarea Construcțiilor - O Direcție Strategică Pentru România!
În prezent, instrumentele digitale sunt adoptate din ce în ce mai multe companii, indiferent de domeniul de activitate. În construcții, optimizarea proceselor de decizie, crearea fluxurilor continue, fără blocaje și perturbări, dar și construirea responsabilă, fac parte din transformarea digitală pe care dezvoltatorii sunt nevoiți să le adopte pentru creșterea gradului de siguranță, cât și pentru simplificarea comunicării și coordonării tuturor persoanelor implicate.
În cadrul unui Workshop de 60 de minute, vom prezenta o platformă digitală care contribuie direct la dezvoltarea eticii proiectelor de construcții, soluția oferită de PlanRadar, înregistrează comunicarea, în mod transparent în beneficiul tuturor actorilor implicați pe șantier, iar la final, rezultă o arhivă electronică a istoricului proiectului, cu întreaga corespondență și etapele lucrărilor înregistrate pe firul logic al derulării lor.
Iata in continuare mai multe informatii despre jurnalul de santier.
Jurnalul de șantier oferă informații despre toate evenimentele importante din timpul construcției unei clădiri. Astfel, acesta joacă un rol important în oferirea dovezilor privind serviciile livrate sau în curs de execuție, dar și în detalierea diferitelor provocări din timpul execuției.
PlanRadar automatizează și digitalizează procesele de pe șantier, astfel încât, prin compilarea automată a rapoartelor de la față locului, companiile economisesc timp și bani.
Confesiunile digitale ale unui diriginte de șantier
Jurnalul de șantier înregistrează progresul construcției, precum și diverse evenimente de pe șantier. Acesta include, de exemplu, apariția unor defecte de construcție. Astfel, documentația din jurul unui proiect reprezintă o bază importantă pentru clarificarea oricăror fapte și responsabilități. Acest lucru poate fi deosebit de relevant în cazul în care litigiile trebuie soluționate în instanță. Deoarece multe defecte sunt adesea descoperite abia la ani de zile după finalizarea unui proiect de construcție, înțelegerea circumstanțelor în retrospectivă este adesea dificilă. Ce materiale au fost folosite pentru fiecare etapă? Cine au fost persoanele implicate? Cine a comandat care lucrări? Companiile care pot furniza o documentație completă în astfel de cazuri, inclusiv toate acțiunile și acordurile, au un avantaj clar. Cercetările durează mai puțîn timp, iar șansele de succes în rezolvarea rapidă a disputelor cresc.
Pe lângă o evidență precisă și completă a tuturor faptelor și lucrărilor, este, de asemenea, important să se actualizeze periodic jurnalul de șantier. Cu toate acestea, într-un mediu de lucru stresant, consemnarea imediată a faptelor nu este întotdeauna posibilă. După o zi lungă pe șantier, pot apărea greșeli sau neînțelegeri, chiar și în condițiile în care se alocă atenție fiecărei probleme. În plus, și, mai ales în cazul proiectelor de construcție mai mari, zilnic se trimite o cantitate uriașă de e-mailuri între persoanele implicate. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că informații importante sunt uitate sau pierdute în cursul comunicării cu angajații sau partenerii externi.
Toate acestea costă timp și bani. În 2022, însă, lucrurile pot fi diferite. Jurnalele digitale de șantier eficientizează nu doar procesele din timpul lucrării, dar ne ajută în menținerea evidenței întregii lucrări.
PlanRadar este o soluție software-as-a-service (Saas) bazată pe cloud pentru documentarea și comunicarea în cadrul proiectelor de construcții și imobiliare. Această îi ajută pe cei responsabili să se asigure că toate acordurile, lucrările și alte acțiuni importante sunt înregistrate cu exactitate:
Erorile de construcție, serviciile și sarcinile deschise sunt înregistrate în timpul vizitelor la fața locului prin intermediul fotografiilor, textului sau memo-urilor vocale.
-
Informațiile stocate sunt înregistrate sub formă de bilete, PlanRadar notifică imediat angajații responsabili sau partenerii de proiect cu privire la biletele nou create sau actualizate. Acest lucru simplifică comunicarea și coordonarea persoanelor implicate. Antreprenorii sau beneficiarii finali văd doar informațiile relevante pentru ei, pot scrie comentarii, edita statusul sau chiar adăuga imagini. Acest lucru facilitează organizarea și urmărirea fluxurilor de lucru în obiecte.
-
Toate informațiile stocate, precum și jurnalul de comunicare în timp real între participanți sunt înregistrate complet în jurnalul de șantier iar aceste date stocate în siguranță pot fi accesate oricând pentru rezolvarea rapidă a eventualelor reclamații viitoare.
- Pentru completarea lor cât mai rapidă, există șabloane de jurnal de șantier predefinite și, mai mult decât atât, care se pot personaliza în funcție de specificul businessului.
În concluzie, în 2022, industria de construcții este presată mai mult ca oricând să adopte noile instrumente digitale. Arhitectura, proiectarea, optimizarea proceselor de decizie, crearea fluxurilor continue, fără blocaje și perturbări fac parte din transformarea digitală pe care dezvoltatorii sunt nevoiți să le adopte pentru creșterea gradului de siguranță și a profitului.
Cu alte cuvinte, jurnalul digital de șantier ajută atât la o mai bună desfășurare a activităților pe șantier, dar și la optimizarea costurilor si maximizarea profitului.
Aflați acum cum vă poate ajuta PlanRadar să realizați jurnalul de șantier. Vă puteți programa pentru o consultație gratuită sau vă puteți înregistra pentru o perioadă de testare gratuită de 30 de zile pentru a testa software-ul pe cont propriu.
Te invităm să participi în data de 28 Martie, începând cu ora 11:00, la un WORKSHOP ONLINE, dedicat domeniului DIGITALIZĂRII CONSTRUCȚIILOR. Participarea la Webinar este gratuită prin completarea formularului de înscriere. Formularul este disponibil aici.
Desfăşurător:
- Cuvânt de bun venit, prezentarea Invitaţilor şi o foarte scurtă introducere în temă - Calin Diaconu, Project Manager Misiunea Casa împreună cu Dl. Ing. Viorel Stănculescu, Community Manager al Forumului Misiunea Casa;
- Domnul Tiberiu ANDRIOAIEI, inițiator al proiectului New Europe Consulting, este Membru în Boardul Director al ”Build Europe” (Bruxelles), Vicepreședinte CN UGIR, Secretar General al Patronatului Societăților din Construcții (PSC) și membru al Consiliului de Export al României (MECMA). Ne va introduce în temă cu dizertația ”Necesități actuale privind digitalizarea sectorului construcţiilor”.
- Domnul Inginer Andrei MUSCALU, Director Executiv Skulptor, care va susține prezentarea “Soluții de digitalizare în industria construcțiilor. Bariere de acceptare”.
- Domnul Virgil POPESCU, Sales Manager PlanRadar România ne va introduce în atmosfera unui șantier modern, în care aplicațiile de Project Management, ușor de folosit, intuitive - aduc evidente beneficii utilizatorilor: economie de timp, nervi și bani...
-Sesiune de Q&A.
2 Comentarii
Calin Diaconu
02 aprilie, 21:25
Vă multumim pentru intrebare!
Foarte interesantă discuția despre digitalizare si legalitate dar și distincția între digitalizare și automatizarea proceselor pe șantier.
Constructorii de azi și constructorii de ieri: care sunt avantajele noilor tehnologii? Care e valoarea lor reală, căci e nevoie în continuare de pregătire și pricepere pentru a construi trainic.
In acest sens, am adresat întrebarea Dumneavoastră în topicul deschis în Forumul nostru - aici: www.misiuneacasa.ro/forum/forum/diverse/casa-mea/686193-digitalizarea-in-santier ...
Cu siguranță, vom avea parte de o discuție interesantă, subiectul este generos si actual.
Gânduri bune!
Florin Boian
29 martie, 17:52
Intrebare: digitalizarea in constructii se refera numai la Jurnalul de Santier, sau are in vedere intregul Sistem de Asigurare a Calitatii in Constructii, definit legal?
Asa cum inteleg din cele de mai sus, Jurnalul Digital de Santier este numai un mod de a inregistra evenimentele care deja au avut loc. Cum ajuta modul de inregistrare activitatea viitoare, nu prea inteleg.
Va multumesc.