Inchiderea balconului, numai cu autorizatie

18 august, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca am balconul inchis din 1990, imi trebuie aprobare pentru acest lucru?
Dan Dagaican, Bucuresti
 
Pentru orice modificare constructiva, inclusiv inchiderea balconului, legea prevede obtinerea unei autorizatii de la primaria locala.
 
La noi la scara s-a pus un afis ca fiecare apartament trebuie sa plateasca 200 de lei pe luna iulie si 200 de lei pe august, pentru acoperirea datoriei blocului catre furnizori. Unele persoane sunt cu plata la zi insa. De ce sa platim noi pentru restantieri? E corect?
Carmen Popa, Bucuresti
 
Daca restantele la furnizori se datoreaza restantierilor, atunci masura respectiva reprezinta un abuz grosolan din partea administratorului sau a presedintelui, dar daca restantele la furnizori sunt din cauza unor fraude din cadrul asociatiei atunci, pana la recuperarea sumei de la hot sau hoti, toti proprietarii, daca vor sa aiba apa sau alte servicii neplatite, au obligatia sa suporte inca o data plata facturilor respective care in prezent sunt restante la furnizori.
 
Vecinul meu a efectuat lucrari in apartament, a daramat debarale si a spart pereti. E posibil asa ceva? Ce consecinte legale pot exista?
Tudor Stoichita, Bucuresti
 
Daca interventia a fost asupra structurii de rezistenta fara proiect tehnic si fara autorizatie de modificare a constructiei, atunci situatia este cri-tica si periculoasa pentru toti proprietarii. Daca a modificat doar configuratia apartamentului fara a interveni asupra structurii de rezistenta a cladirii nu exista nici un risc.
 
Administratorul ne opreste, din luna august 2007, bani pentru izolarea termica, dar pana acum nu s-a facut nimic, iar el zice ca acest lucru s-a intamplat din cauza primariei si ca trebuie sa ne asteptam randul. Banii ii tine in banca, nu vrea sa ni-i dea inapoi si cei de la primarie spun ca nu stiu nimic. Mie nu-mi convine sa se foloseasca de banii mei. Iar de curand a inceput sa ne retina intre 30 si 50 de lei lunar, in functie de numarul de camere, pentru repararea tevilor de apa calda. Acesti bani spune ca ni-i opreste pe perioada nedeterminata. Ce e de facut? 
Anca Blidariu, Bucuresti
 
In conditiile in care majoritatea proprietarilor au hotarat constituirea fondurilor de reabilitare si de reparatii nu puteti face nimic decat sa asteptati sa se efectueze lucrarile pe care le-ati aprobat. Altfel, orice schimbare trebuie facuta legal tot printr-o hotarare a majoritatii proprietarilor.
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Unde sunt preturile apartamentelor la jumatate fata de Bucuresti - 09 august 2010 Unde sunt preturile apartamentelor la jumatate fata de Bucuresti - 09 august 2010
Signify si Innovative Bioanalysis demonstreaza eficacitatea lampilor cu radiatii UV-C in dezinfectarea aerului Signify si Innovative Bioanalysis demonstreaza eficacitatea lampilor cu radiatii UV-C in dezinfectarea aerului
Mobexpert mobileaza casele din Bulgaria si Serbia Mobexpert mobileaza casele din Bulgaria si Serbia
Romania e pe primul loc in UE la cresterea pietei constructiilor Romania e pe primul loc in UE la cresterea pietei constructiilor
Cartier turcesc cu 4.600 de locuinte linga Bucuresti Cartier turcesc cu 4.600 de locuinte linga Bucuresti
Lege contestata. Asigurarea obligatorie a locuintelor va deveni efectiva de la 1 iulie 2009 Lege contestata. Asigurarea obligatorie a locuintelor va deveni efectiva de la 1 iulie 2009

Vezi mai multe articole