În ultima vreme tot mai mulți sunt interesați de soluții pe termen lung pentru a economisi. Nu este vorba doar despre a reduce din consumul de resurse, spre exemplu cel al căldurii, ci despre cum să avem parte de confort, randament în ceea ce privește sistemul de încălzire, dar la final să nu fim nevoiți să plătim sume exorbitant de mari pe facturile lunare.
Acest articol se adresează celor care se gândesc să aleagă pompe de căldură pentru incalzire.
Iată de ce:
Independența din punct de vedere energetic - pompele de căldură vin cu mai multe avantaje
Știați că tehnologia acestor pompe de căldură înseamnă folosirea căldurii din aer și sol, după caz, astfel încât să genereze încălzirea spațiilor și încălzirea apei menajere? Procesul poate fi și unul invers, în sensul în care în perioada caldă a anului aceste pompe să răcească locuința și să mențină temperatura optimă în interior. Funcționează similar cu ceea ce știm despre procesul de răcire al frigiderelor.
Prin modul în care acestea funcționează prezintă avantajul major al costurilor mai reduse pentru ceea ce consumați. Produceți căldura necesară, aveți apa caldă menajeră la dispoziție, totul cu un sistem bine ales, cu o pompă de căldură aleasă corespunzător și căruia i se asociază după caz boiler - pentru rezerva de apă caldă menajeră preparată - sau și panouri solare. Da, pompele de căldură pot funcționa hibrid și se pot asocia cu diversele alte sisteme precum cele menționate, compatibilitatea cu acestea fiind nimic altceva decât un avantaj major pentru utilizator.
Alte avantaje de care să țineți cont
Pompele de căldură pot fi investiția pe care o faceți o dată și pe termen lung vă asigurați economii însemnate.
Iată și alte avantaje ale acestor sisteme:
● Eficiență - costurile asociate cu încălzirea spațiilor vor fi mai prietenoase evident.
● Mod silențios de funcționare - instalarea unui nou sistem nu înseamnă și un minus la confort. Pompele de căldură nu sunt deranjante.
● Minimă preocupare, pentru că implică costuri modeste pentru întreținere/mentenanță. În plus, prin modul lor de funcționare nu impun nevoia unor proiecte ample care să vă încurce cu birocrație cu tot. Nu este necesar coș de fum, nu poluează la fel de mult precum o fac alte sisteme de încălzire. O verificare la câțiva ani ar trebui realizată de către personal calificat.
● Pot fi conectate la calorifere. În funcție de tipul de pompă și de compatibilitatea acesteia cu diverse alte sisteme desigur că această conexiune va fi posibilă. Astfel, căldura generată va fi distribuită pe toată suprafața, așa cum se întâmplă și în cazul folosirii unei centrale.
Dimensionarea pompei de căldură este un alt motiv pentru care vă veți orienta să colaborați cu specialist în domeniu. Simpla alegere a unui echipament de acest tip nu este de ajuns, pentru că eficiența acestuia ține mai întâi de toate de acest aspect. Desigur, urmat de costul sistemului, deși nu este o ordine corectă aceasta.
Pentru că nu este totul doar despre avantaje, să menționăm desigur că un impediment pe care unii îl văd în a alege și a monta pompe de căldură se referă la costul inițial. Nu este neapărat un dezavantaj, cât un aspect incomod pe moment, însă pe termen lung distingem cu mult mai multe avantaje și asta reechilibrează balanța argumentelor ce sunt în favoarea unei astfel de alegeri.
Este de asemenea greu de crezut că în viitorul apropiat un astfel de sistem de încălzire va fi depășit. Investiția este una ”smart”.
De unde să alegeți o pompă de căldură?
Până la alegerea propriu-zisă cei interesați cu siguranță fac o comparație inevitabilă între ofertele de preț pe care le găsesc la furnizorii de nișă. Este de preferat să vezi site-ul oficial al unui furnizor, dar nu va fi de ajuns pentru informare. Tipul de pompă, dimensionarea acesteia, proiectul în sine și până la montaj implică un lung drum pe care îl veți parcurge alături de cei care vă recomandă ce trebuie în funcție de ce aveți nevoie.
Suprafața, tipul de locuință, volumul de aer ce trebuie încălzit sunt de asemenea, detalii de avut în vedere!
Una din alegerile populare se referă la pompele de căldură aer-apă, ce au și avantajul faptului că nu necesită montaj prin forare.
Notă de final
Pompele de căldură au devenit tot mai populare pe măsură ce publicul și-a dat seama că acestea reprezintă o sursă ecologică și sustenabilă pentru încălzirea spațiilor. Mai mult decât atât, în viitorul apropiat se va resimți o tot mai mare presiune în ceea ce privește costurile resurselor precum cele de energie și de căldură obținută prin mijloace tradiționale. Așadar ne vom orienta negreșit spre surse alternative.
Comentarii
Nu exista comentarii.