on

Intretinerea acoperisului dupa trecerea sezonului rece

22 februarie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In cazul in care locuiesti la casa, dupa topirea gheturilor si a zapezilor, dupa ce iarna a trecut, este bine sa faci o inspectie a acoperisului.

 

Este stiut faptul ca, sub greutatea zapezii, structura de rezistenta a acoperisului poate ceda - tocmai de aceea este recomandat ca iarna, dupa incetarea viscolului, sa cureti zapada de pe acoperis, in masura in care acest lucru este posibil.

 

Totodata, vantul puternic si furtunile care au loc pe parcursul intregului an pot smulge tigla sau tabla de pe casa, pot rupe jgheaburile, burlanele sau le pot infunda cu crengi si frunze. Astfel, un control al acoperisului sau mansardei este obligatoriu la sfarsitul iernii si dupa orice vijelie devastatoare. In caz contrar, vei descoperi daunele la urmatoarea ploaie, cand apa se va infiltra in locuinta.

 

Verifica rezistenta capriorilor si a grinzilor de sustinere ale acoperisului. Apuca lemnul cu mana si trage de el sa vezi daca trosneste, daca se rupe. Mai bine sa se intample la testul tau, decat la vijelie. Verifica lemnul daca este uscat sau umed, daca s-au dezvoltat ciuperci pe el, daca a mucegait. Vezi daca fierul (cuie, sarme) care leaga grinzile este ruginit, rupt ori daca are joc. In cazul legaturilor cu filet verifica daca piulitele sunt bine stranse. In cazul in care identifici probleme este necesar sa chemi un specialist care sa consolideze sau sa inlocuiasca grinzile si capriorii cu probleme. La fel trebuie sa procedezi si in cazul in care apa de pe acoperis se scurge in casa pe la imbinarile dintre tigle, foile de tabla sau imbinarile dintre horn si acoperis.

 

Spatiul de sub acoperis trebuie verificat si de daunatori. Furnicile, urechelnitele, gandacii si alte insecte isi fac cuib in lemnul ud si ii afecteaza astfel rezistenta. In acest caz este necesar sa chemi o firma specializata in deratizari. Sau sa te ocupi personal de exterminarea acestora. Introdu un furtun in burlane si da drumul la apa pentru a le curata. Daca apa nu curge, atunci va fi necesar sa demontezi burlanele si sa le desfunzi mecanic, cu o coada de matura, de exemplu, apoi sa le montezi la loc.

 

In cazul in care acoperisul s-a deteriorat iar problemele aparute nu mai pot fi rezolvate punctual, te poti orienta catre una din variantele de invelitori metalice oferite de Wetterbest.

 

Portofoliul variat, calitatea certificata international si consultanta de specialitate te va ajuta sa gasesti varianta cea mai potrivita pentru caminul tau.

 

Mai multe detalii despre acoperisurile Wetterbest gasesti aici.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Alegerea invelitorilor (I): tigla din ceramica arsa, tigla metalica, tigla din beton si cartonul asfaltat Alegerea invelitorilor (I): tigla din ceramica arsa, tigla metalica, tigla din beton si cartonul asfaltat
INVELITORI: Sindrile din lemn INVELITORI: Sindrile din lemn
Tipuri de invelitori... Tipuri de invelitori...
Cum vopsesti tabla de pe acoperis Cum vopsesti tabla de pe acoperis
Acoperis casa – 7 tipuri si caracteristicile fiecaruia Acoperis casa – 7 tipuri si caracteristicile fiecaruia
Sfaturi privind refacerea acoperisului Sfaturi privind refacerea acoperisului

Vezi mai multe articole