on

Intretinerea si curatarea aragazului

23 iulie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Indiferent cat de atent si grijuliu esti atunci cand gatesti, aragazul sau cuptorul tot se vor murdari. Iar daca iti doresti ca ele sa reziste o perioada cat mai lunga de timp este important sa fie curatate corespunzator.

Cat de des ar trebui sa cureti aragazul?

Nu exista o perioada anume, ideal ar fi sa il cureti dupa fiecare utilizare cu o carpa umeda. Cu cat il cureti mai des, cu atat mai rar va avea nevoie de o curatare in profunzime. Atentie! Nu curata exteriorul si nici interiorul cu perii abrazive pentru a proteja suprafata aparatului. Daca il vei curata dupa fiecare utilizare, un burete va fi mai mult decat suficient.

Grilajul si ochiurile aragazului pot fi curatate cu apa calda si putin detergent. Butoanele pot fi curatate in acelasi mod, cu apa calda si detergent de vase, iar daca ele prezinta urme considerabile de grasime poti folosi otet. Lasa-le sa se usuce bine inainte de a le aseza la loc.

Bicarbonatul de sodiu este un aliat de nadejde in bucatarie datorita calitatilor sale de albire. Pentru un rezultat excelent il poti amesteca cu apa, otet alb si putina zeama de lamaie. Otelul alb distilat, spre deosebire de otetul de mere sau otetul rosu, indeparteaza eficient petele si grasimile fara a lasa urme.

Si sarea te poate ajuta sa cureti aragazul repede si usor. Pune putina sare si putina apa direct pe pete, lasa solutia sa actioneze timp de cateva minute, dupa care sterge suprafata cu o laveta inmuiata in apa calduta.

Curatarea cuptorului

Pentru o curatare rapida si eficient poti amesteca o lingura de sare cu sucul obtinut de la o jumatate de lamaie. Pe langa indepartarea grasimilor, solutia obtinuta va ajuta si la indepartarea mirosurilor neplacute din cuptor. Daca murdaria este intarita deja, nu folosi un burete abraziv, ci incearca sa lasi solutia sa actioneze pentru ceva mai mult timp.

Poti incerca si o solutie compusa de apa calda si bicarbonat alimentar, pulverizeaza solutia obtinuta in cuptor si las-o sa actioneze peste noapte. A doua zi, poti indeparta murdaria cu ajutorul unei burete.

Este recomandat ca in interiorul cuptorului sa nu folosesti solutii chimice, deoarece acestea pot persista foarte mult timp, iar riscul ca reziduurile chimice sa influenteze atat calitatea, cat si gustul mancarii este foarte mare.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Frigiderul meu nu mai raceste. De ce? Frigiderul meu nu mai raceste. De ce?
Miele lansează în România o nouă plită cu inducție cu hotă integrată și spațiu mai mare de gătit Miele lansează în România o nouă plită cu inducție cu hotă integrată și spațiu mai mare de gătit
Cum sa alegi un robot de bucatarie Cum sa alegi un robot de bucatarie
Masina de spalat vase Bosch ActiveWater 45 cm Masina de spalat vase Bosch ActiveWater 45 cm
Care sunt cele mai cautate electrocasnice de Black Friday? Care sunt cele mai cautate electrocasnice de Black Friday?
8 sfaturi pentru utilizarea cuptorului cu microunde 8 sfaturi pentru utilizarea cuptorului cu microunde

Vezi mai multe articole