Unul dintre sentimentele fara de care omul nu se poate relaxa, este intimitatea. In interiorul propriei case, fiecare dintre noi are nevoie sa se simta in siguranta, fara sa fie nevoie sa tina cont de conventiile sociale. Mai nou, la moda sunt jaluzelele. Usor de montat in locuintei si usor de intretinut, ele capata din ce in ce mai mult teren in fata materialelor clasice. Pe piata exista foarte multe tipuri de jaluzele care reflecta soarele si care blocheaza total sau partial lumina. Factorii de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti cel mai potrivit model pentru dumneavoastra sunt functionalitatea, tipul, si detaliile de natura estetica: materialul sau culoarea. Minijaluzele, jaluzele din lemn, jaluzele
plisate, jaluzele din diverse materiale artificiale (de exemplu plastic), o oferta pe toate gusturile, care va poate schimba radical camerei.
Jaluzelele mobile, cele cu care ne dotam noi interiorul locuintei, au aparut aproape de sfarsitul secolului 20. In 1986 Steve Dale a deschis o firma de curatarea a jaluzelelor, care , in acea perioada, erau doar fixe, nu se puteau regla sau deschide partial. A facut bani frumosi cu asta. Mergea in casele americanilor si le curata ferestrele in interior si jaluzele. Undeva in 1993, i-a venit ideea geniala. A studiat toate tipurile de jaluzele aparute pana atunci, a pus un plan de afaceri pe hartie, a vizitat zeci de fabrici, si apoi si-a facut propria afacere: jaluzele mobile de interior. Succesul nu a intarziat sa apara. In cativa ani a ajuns miliardar.
Si pana la urma, cheia succesului a fost foarte simpla, un fir de ata cu care sa iti poti regla jaluzelele. Probabil pentru fiecare dintre noi acest sistem este ceva absolut natural, fara de care nu putem concepe jaluzelele. Cum altfel ne-am putea asigura doar dintr-o miscare exact cantitatea de lumina pe care ne-o dorim in interior? Si, haideti sa recunoastem cat de suparati suntem cand “ata minune” se rupe… I se intampla fiecaruia dintre noi. Principalul motiv pentru care ea se rupe este incercarea noastra de a afla tragand cu multa putere deaca jaluzelele sunt complet deschise. Pentru a scade riscul defectarii sistemului trebuie mai intai sa asezati in pozitie orizontala, pliate, jaluzelele si abia apoi sa trageti de sfoara respectiva. Un alt motiv care poate duce la ruperea acesteia este montajul defectuos, mai ales in cazul jaluzelelor din plastic. Daca pliurile nu au fost prinse in clemele de sustinere la aceeasi inaltime, ata de reglaj se va rupe in cel mai scurt timp.
Si daca tot vorbim de un anumit tip de jaluzele, haideti sa aflam care sunt materialele din care se faca aceste obiecte de interior, unde se pot ele folosi si care sunt avantajele si dezavantajele lor.
Jaluzelele din aluminiu sunt indicate mai ales pentru interiorul baii si al bucatariei. In conditiile in care pe piata se gasesc jaluzele din aluminiu de diverse culori, care de care mai moderne si atragatoare, nu va faceti griji ca ele vor crea o atmosfera metalica sau ca nu se vor asorta cu restul obiectelor de mobilier sau cu peretii. Va puteti crea exact interiorul dorit cu ajutorul lor. Ele se potrivesc perfect cu o casa moderna, in culori vesele, sau cu o bucatarie tip american, “open”. Trebuie sa va asigurati, in schimb, ca furnizorul de la care le-ati luat va poate vinde ulterior si mecanisme de schimb, pentru ca, fiind montate intr-un mediu umed, in cele din urma, acesta va incepe sa capete puncte de rugina, iar dupa cativa ani veti fi nevoiti sa inlocuiti parti din sistem. Avantajul principal al acestui tip de jaluzele este faptul ca ele pot fi curatate foarte usor
In oferta magazinelor de profil mai exista jaluzele din lemn, textile, plastic, verticale sau rulabile, sau asa-zisele jaluzele romane, toate potrivite pentru interiorul caselor dumneavoastra. Dar tocmai pentru ca optiunile sunt atat de multe, avem nevoie de mai multe articole in care sa facem o prezentare a acestora.
Comentarii
Nu exista comentarii.