Dormitor spatios

Liniste, confort si relaxare: Definitia unui dormitor pe placul tuturor (prima parte)

18 august, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Amenajarea dormitorului necesita o atentie mai mare decat s-ar crede. Este locul unde redescoperim la sfarsitul fiecarei zile intimitatea, odihna si relaxarea. Felul in care ne odihnim poate avea o mare influenta asupra vietii noastre cotidiene, asupra activitatilor pe care le desfasuram si nu in ultimul rand asupra dispozitiei.

Culorile reconfortante sunt cele mai potrivite pentru acest spatiu. Gusturile au si ele un cuvant de spus, dar sunt de preferat tonalitatile deschise, linistitoare.

Atmosfera placuta in dormitorAtmosfera din dormitor poate fi mai atragatoare daca lenjeria sau peretii imprumuta nuante calde de rosu-roz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Corpurile de iluminat sunt folosite pentru o lumina de accent. Indiferent ca este vorba de lampadare sau veioze, acestea completeaza atmosfera cu un strop de magie.

Tonurile vii si stralucitoare creioneaza o deschidere spre gradina, iar texturile puternice ale lemnului, sticlei si metalului leaga interiorul de exterior. Spatiul se remarca prin linii simple si decoratiuni putine.

Tehnicile actuale de prelucrare a materialelor ofera posibilitatea obtinerii unei infinitati de forme si texturi pentru dormitor.

                    Dormitor modern

Scos din tipare, patul cu toate laturile egale este cu adevarat o noutate iar designul acestuia schimba conceptia clasica.

                                      Dormitor colorat

Principiul de baza de la care pleaca un designer in amenajarea dormitorului este confortul. Acest spatiu inseamna de fapt un sanctuar propriu, in care simti nevoia sa te ascunzi, departe de agitatia lumii. Este locul in care iti regasesti identitatea si iti permiti sa te porti asa cum doresti. Aici te eliberezi de griji si faci un bilant al zilei ce-a trecut. Ideal este ca dormitorul matrimonial sa fie in directa legatura cu baia si cu dressingul.

Dormitor simpluDormitor design cubist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Si orientarea lui este importanta, pozitionarea catre est fiind considerate cea mai buna alegere. Fiecare camera trebuie tratata individual, ca organizare si stil. Functionalitatea, armonia si atmosfera sunt cele trei elemente obligatorii in design. De asemenea vopsirea peretilor trebuie sa fie in ton cu mobilierul.

Simplitate este cuvantul de ordine pentru un dormitor degajat, cu putine elemente de decor.

Designul cubist este motivul grafic ce se regaseste in forma mobilierului, prin dreptunghiuri dispuse unele sub altele, doua cate doua.

Texturi speciale

Daca vreti sa combinati formele si materialele privind prin ochii unui designer nu trebuie
decat sa apelati la simtul estetic. Astfel, daca alegeti ca baza a decorului un rosu intens, e aproape obligatoriu ca celelalte materiale sa aiba ceva din puterea lui. Culorile si forma patului sunt alegerea dumneavoastra, in functie de gust si preferinte, dar e bine sa stiti ca este considerat cel mai bun pentru sanatate si odihna un ansamblu compus din saltea si rama, completat de tablie la unul din capete. In general, tonurile deschise se utilizeaza ca suport in cazul unei decoratiuni. Alegeti apoi celelalte culori, avand grija ca intensitatea acestora sa varieze de la foarte puternic la foarte deschis. In ceea ce priveste forma puteti porni ca sursa de inspiratie de la un obiect care va place in mod deosebit: un tablou, un fotoliu, un dulapior sau chiar imprimeul unei pernute.

Dormitor culori puternice

 

 

 

Culorile puternice atrag lumina, astfel incat alegerea nor corpuri de mobilier in tonuri de rosu va da mai mult dinamism dormitorului.

 

 

 

 

 

Obiecte perfect finisate pentru dormitor

 

 

 

 

Obiectele perfect finisate, in forme inovatoare, pot avea rafinamentuln necesar pentrun a fi integrate in amenajarea interiorului.

 

 

 

 

 

Texturile sunt diverse, dar nu conflictuale. Ele se aleg in functie de iluminare si culoarea peretilor.

Finisajele in tonuri de galben si gri contureaza o camera deosebita iar corpurile de iluminat creioneaza un ambient calm, cald, bine echilibrat sub aspectul formelor.

Texturi pentru dormitor  Finisaje dormitor

Forma tabliei este data de latura superioara care poate fi: rotunjita, asimetrica, dreapta sau cu elemente decorative aplicate.

Tanlie patrata pat Pat cu tablie ascunsa Pat cu tablie din piele

 

(citeste a doua parte aici)

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

10 modalitati de a face un dormitor mic sa para mare 10 modalitati de a face un dormitor mic sa para mare
Dormitorul din mansarda Dormitorul din mansarda
Cele mai bune saltele pentru patul și spatele tău Cele mai bune saltele pentru patul și spatele tău
Alegerea saltelei in 5 pasi - De ce anume trebuie sa tii cont Alegerea saltelei in 5 pasi - De ce anume trebuie sa tii cont
Dormitoare mici cu personalitate - partea a II-a Dormitoare mici cu personalitate - partea a II-a
Cum Să Alegi Cea Mai Bună Saltea Ortopedică Cum Să Alegi Cea Mai Bună Saltea Ortopedică

Vezi mai multe articole