Locatarii blocurilor cu bulina se muta

23 noiembrie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a anuntat ieri ca, pana la finele anului, va prelua cele doua cladiri gemene de pe cheiul Dambovitei de la Ministerul Transporturilor.
 
Destinatia celor 240 de noi apartamente din Piata Natiunile Unite va fi tot timpul una de tranzit, pentru locatarii blocurilor cu bulina, ale caror imobile vor intra in consolidari.
 
"Noi nu vom consolida simultan toate cladirile cu risc seismic, si atunci vom avea posibilitatea sa-i mutam pe proprietari pentru un an si jumatate, cat timp vor dura lucrarile de consolidare. Apartamentele de necesitate vor fi eliberate in favoarea locatarilor altor imobile ce vor intra in consolidare, si asa mai departe. Cetatenii vor avea conditii absolut civilizate de trai, dupa care se vor reintoarce in apartamentele proprietate personala", a explicat Videanu.
 
In Bucuresti au fost expertizate, inca din 1993, si clasate in categoria I de risc seismic 264 de cladiri cu peste 2.700 de apartamente. Unele sunt construite acum peste 100 de ani, altele in perioada interbelica. Pana acum au fost consolidate numai sapte imobile, alte 11 fiind in executie, conform informatiilor de pe site-ul Primariei Capitalei.
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Producatorii locali vor ridica pretul mobilei Producatorii locali vor ridica pretul mobilei
Inflatia imobiliara umfla chiriile apartamentelor vechi cu 25% Inflatia imobiliara umfla chiriile apartamentelor vechi cu 25%
Produse esentiale pentru locuinte Produse esentiale pentru locuinte
Credite imobiliare pe 40 de ani Credite imobiliare pe 40 de ani
BNP Paribas vrea sa intre pe piata creditelor ipotecare BNP Paribas vrea sa intre pe piata creditelor ipotecare
Electrocasnice inovatoare si activari cu chefi de renume international la standul Beko de la EuroCucina Electrocasnice inovatoare si activari cu chefi de renume international la standul Beko de la EuroCucina

Vezi mai multe articole