» Cererea de locuinte si cresterea economiei vor aduce profit pe termen lung investitiilor imobiliare.
» Preturile noilor ansambluri rezidentiale oscileaza intre 1.500 si 3.200 de euro/metru patrat.
Parcurile, amplasamentul fata de centru si galeriile comerciale sunt trei criterii care urca pretul locuintelor din Bucuresti.
Noile ansambluri de locuinte intra pe piata bucuresteana cu preturi mai mici fata de blocurile vechi, fie ca sunt ele comuniste sau constructii din perioada
interbelica. Desi inferioare, preturile noilor locuinte urmaresc aproape cu fidelitate indicativul zonei, dat de oferta veche.
Zonele rezidentiale clasice ale Bucurestiului, precum Primaverii, Kiseleff, Dorobanti, Cotroceni sau Herastrau, conduc in topul cartierelor bucurestene, potrivit ultimului studiu realizat de compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker. Acestea reprezinta zone preferentiale pentru segmentul de lux, in timp ce cartiere precum Iancului, Titan, Militari, Drumul Taberei sunt accesibile segmentului de populatie cu venituri medii.
Studiul Coldwell Banker evidentiaza ca locuintele situate in zona de centru-nord a Capitalei au cele mai ridicate preturi, fiind ravnite de investitori pentru facilitatile pe care le ofera, respectiv spatii verzi, accesul facil al mijloacelor de transport si multitudinea de centre si galerii comerciale. Pe de alta parte, periferia a devenit atractiva pentru investitori pentru dezvoltarea de ansambluri rezidentiale, aici locuintele fiind achizitionate de regula in faza de proiect, aceasta si datorita faptului ca preturile apartamentelor vechi au crescut foarte mult, uneori ajungand sa le depaseasca pe cele ale locuintelor noi.
In cadrul noilor ansambluri rezidentiale, pretul mediu de vanzare porneste de la 1.500 de euro pe metrul patrat, plus TVA, si ajunge la 3.200 de euro pe metrul patrat, plus TVA. De aceea, analistii Coldwell Banker considera ca piata rezidentiala din Romania va ramane o destinatie profitabila pentru investitii pe termen lung, pe de o parte, datorita deficitului de locuinte, iar pe de alta parte, datorita ritmului alert al cresterii economice.
"Practic, dupa acest an volumul de constructii noi a scazut dramatic, timp de 15 ani numarul de locuinte date in folosinta anual situandu-se in Bucuresti la circa 1.000 de unitati, comparativ cu Budapesta, unde numarul locuintelor noi inaugurate a fost de circa 10-15 ori mai mare", au explicat analistii Coldwell Banker Affiliates of Romania.
» Bucurestiul, a 14-a resedinTa a lumii
Bucurestiul a fost plasat pe locul al 14-lea intr-un top al celor mai bune zone de locuit din lume, arata un studiu realizat de compania de consultanta ECA International.
Potrivit studiului, orasele din estul Europei, printre care si Bucurestiul, au inregistrat progrese in domeniul securitatii, locuintelor si sanatatii. Primele pozitii in top au fost ocupate de Copenhaga, Geneva, Basel, Berna, Düsseldorf, Bonn si München.
Sursa: Romania libera
Comentarii
Nu exista comentarii.