Locuintele sociale au fost repartizate chiriasilor de lux din primarii si ministere

20 februarie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Aproape 3.000 de familii evacuate din imobilele revendicate de proprietarii lor de drept si alte cateva mii de familii tinere cu venituri mici din Capitala asteapta, de cativa ani, o locuinta de la ANL. In locul lor au fost repartizati chiriasii de lux ai statului.
 
Familiile tinere din Bucuresti mai au de asteptat pentru a obtine o locuinta cu chirie de la stat, pentru ca pe listele cu prioritati, intocmite de primariile de sector, se regasesc, in mare parte, persoane cu functii inalte in administratia publica locala si centrala. Mult-trambitata inaugurare a primelor blocuri ANL din cartierul Constantin Brancusi i-a umplut de respect pe locuitorii sectorului 6 care au depus cereri pentru atribuirea de locuinte si care, desi figurau in liste pe locuri fruntase, au trebuit sa se multumeasca cu promisiunea ca vor intra la repartitie in anii urmatori. Din cele 4.639 de apartamente care se vor ridica in cel mai mare cartier de locuinte pentru tinerii din tara, 1.180 au fost finalizate, in timp ce doar 158 au fost repartizate in zona A, conform listelor aprobate de Consiliul Local sector 6 in data de 26 ianuarie anul acesta. Numai ca multe dintre persoanele repartizate sunt consilieri locali sau angajati ai Primariei sectorului 6. Printre chiriasii de lux ai programului ANL se numara Gabriel Tanase, directorul Directiei de Impozite si Taxe, dar si Cristian Hrituc, directorul de la Administratia Pietelor. E drept, oameni normali, cu drepturi egale cu cele ale muritorilor de foame din sector. Situatia la sectorul 4 este si mai grava, din cauza numarului infim de locuinte existente. Toate cele 24 de apartamente ridicate in cartierul Tonitza au fost ocupate integral de functionari ai Primariei sectorului 4, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Educatiei si Ministerului Transporturilor. Dintre salariatii Primariei sectorului 4, cei care au cea mai mare nevoie de asistenta sociala sunt chiar angajatii Directiei Generale de Asistenta Sociala, pentru ca doi dintre acestia, Vasile Carlig si Daniela Vaduva, se afla pe locurile din fata la repartitia unui apartament cu doua camere in blocul de locuinte pentru tineri din strada Oltenitei. Nici ei, dar nici ceilalti nu se pot muta inca pentru ca ANL nu a executat racordurile de utilitati, sarcina care va cadea Primariei sectorului 4, care va aloca 400-500 milioane de lei vechi pentru ca oamenii sa se mute in case.
 
Saracii sectorului 4 mai au de asteptat pana cand autoritatile locale vor finaliza, cu resurse proprii, 200 de locuinte sociale in zona Aparatorii Patriei.
 
Locuintele sociale nu sunt prioritare
 
Cu toate ca persoanele evacuate din casele nationalizate ar fi trebuit sa aiba un avantaj la atribuirea de locuinte, acestea au punctaj favorabil numai in cazul in care nu depasesc varsta de 35 de ani, la data depunerii cererii. Familia Becheru, din sectorul 4, se chinuieste de aproape 8 ani sa obtina o locuinta cu chirie modica de la stat, insa, din 2000 incoace se afla pe acelasi loc pe lista de prioritati. "In 1996 am fost instiintati ca locuinta noastra a fost restituita proprietarului de drept si ca trebuie sa ne gasim alta casa. De atunci si pana in 2000, cand am depus cerere pentru repartitie de locuinta la Primaria Capitalei, am fost tot prin procese. Acum, la Primaria sectorului 4 figuram, de ani buni, pe pozitia 147. Nu stiu ce sanse mai avem pentru ca si eu, si sotia am depasit varsta de 35 de ani", se destainuie Ion Becheru, tata a doi copii.
 
Sursa: Gardianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Videanu repartizeaza casele de lux Videanu repartizeaza casele de lux
Mobila romaneasca Mobila romaneasca
Toamna vine la Praktiker cu noul catalog "Decoratiuni si Amenajari" Toamna vine la Praktiker cu noul catalog "Decoratiuni si Amenajari"
Inselaciuni la antecontractele imobiliare Inselaciuni la antecontractele imobiliare
Credit-punte, bani sa-ti schimbi casa Credit-punte, bani sa-ti schimbi casa
BCR acorda 60 de credite Prima Casa pe zi - 03 februarie 2010 BCR acorda 60 de credite Prima Casa pe zi - 03 februarie 2010

Vezi mai multe articole