Locul de odihna din gradina

12 iulie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Relaxare departe de priviri indiscrete
 
Pe toata durata sezonului cald ne dorim, in mod firesc, sa petrecem cat mai multa vreme afara, in gradina. Insa, atunci cand e soare puternic, vrem sa stam la umbra. Dupa cateva ore de munca prin gradina vrem sa ne asezam pe un scaun sau sezlong si sa ne odihnim. Vrem sa servim dimineata cafeaua la aer si cina cu familia afara la racoare. Care e rezolvarea situatiei? Evident, amenajarea unui loc deosebit in gradina. Chiar daca el se numeste generic “loc de odihna”, tot acolo se poate servi si masa in diverse momente ale zilei si se pot reuni intreaga familie si prietenii. Asadar, cum amenajati acest loc in asa fel incat sa raspunda necesitatilor si sa se incadreze in specificul gradinii existente?
Amplasamentul
Inainte de orice, trebuie sa alegeti amplasamentul. De obicei, locul de odihna se afla intr-o zona linistita a gradinii, unde nu ajung privirile indiscrete ale vecinilor sau ale trecatorilor. Insa, acest loc nu trebuie sa se afle prea departe de casa, iar aleea sa nu fie ingusta si incomoda. Veti face multe drumuri intre casa si acest loc si e bine ca ele sa fie scurte si comode. In functie de dimensiunea gradinii, amenajati pentru odihna un loc suficient de mare pentru intreaga familie si pentru cativa oaspeti. N-ati vrea sa incercati sa dati o petrecere si sa aveti surpriza sa nu incapa toata lumea, nu-i asa? Dupa ce pavati zona aleasa in aceeasi idee cu aleea de legatura, veti vedea exact si ce mobilier vi se potriveste.
 
Mobilierul
Alegerea mobilierului potrivit este capitala si trebuie sa tina cont de multe aspecte. Intr-o prima faza de suprafata pe care urmeaza s-o ocupe, dupa care de necesitatile familiei, de culorile predominante din gradina, de stilul existent si, nu in ultimul rand, de bugetul alocat. Sunt mai multi furnizori de piese de mobilier pe piata noastra. Unii sunt autohtoni, altii straini, unii doar importa mobilier si-l distribuie la noi. Inainte sa alegeti ceva, chiar daca va incadrati in buget, e bine sa cunoasteti foarte bine oferta de pe piata. Nu va grabiti, mergeti din magazin in magazin la nevoie, pentru ca mobilierul de gradina, ca si cel pentru interior, se alege pentru cel putin cativa ani si e pacat sa dati bani pe ceva ce nu va satisface 100% cerintele. Merita sa faceti un drum si prin hypermarket-urile pentru casa si gradina, pentru ca multe dintre ele au marfa de buna calitate.
 
Stilul gradinii
Felul in care a fost amenajata gradina isi pune amprenta si asupra locului de odihna, pentru ca el este de fapt parte integranta a acesteia. Nu puteti sa folositi mobilier traditional, masiv, din lemn daca aveti o gradina plina de culori moderne si linii fluide. De asemenea, mobilierul din fier forjat nu se potriveste intr-o gradina moderna cu gazon si plante decorative prin frunzis. In general, mobilierul modern, cu sezlonguri si perne, nu este indicat in cazul gradinii salbatice, rustice. Daca aveti o gradina de apa, locul de odihna se amenajeaza in preajma lacului si de obicei este usor inaltat si acoperit cu lemn finisat. Asadar, mare atentie la stiluri.
Bugetul
Este un aspect care va poate da batai de cap. La primul drum prin magazine va veti da seama repede ca e nevoie de mai multi bani decat credeati. Intr-un fel e un lucru bun, pentru ca va face sa va ganditi bine inainte sa dati banii pe ceva. In acest timp puteti gasi solutii ingenioase care sa va transforme locul de odihna in ceva original si surprinzator. Insa, nu mergeti cu improvizatiile prea departe.
 
Sursa: Jurnalul casei mele

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Imobiliarium: circa 60% dintre imobilele achizitionate se afla in faza de constructie si 20% in faza de plan Imobiliarium: circa 60% dintre imobilele achizitionate se afla in faza de constructie si 20% in faza de plan
186 de case 186 de case "sociale" de lux electorale
Apartamentele din Bucuresti au devenit de trei ori mai inaccesibile in ultimii sase ani Apartamentele din Bucuresti au devenit de trei ori mai inaccesibile in ultimii sase ani
Simptomele crizei imobiliare americane apar si in Romania Simptomele crizei imobiliare americane apar si in Romania
Administratia nu se poate substitui adunarii generale Administratia nu se poate substitui adunarii generale
Administratorul de bloc: persoana fizica sau juridica? Administratorul de bloc: persoana fizica sau juridica?

Vezi mai multe articole