- Aplicatii IoT inteligente pentru lucrari agricole de precizie si ecologice
- Aplicatia trimite direct pe smartphone-uri date meteo, rezultate din cercetare si recomandari cu privire la cultivarea optima a plantelor
- Sisteme de propulsie pentru conservarea resurselor, unitati de comanda conectate si camere video cu tehnologie rafinata, pentru o agricultura responsabila fata de mediu si viabila din punct de vedere economic
Bosch furnizeaza solutii si oferte noi, care permit fermierilor sa ajunga la un echilibru corect intre considerentele economice si cele ecologice. Printre acestea se numara senzori inteligenti, aplicatii pentru fermieri, camere video cu tehnologie rafinata pentru utilaje agricole si sisteme de propulsie pentru conservarea resurselor. Vizitatorii targului Agritechnica au aflat mai multe despre aceste idei la standul Bosch (G17, sala 15), standul Bosch Rexroth (A04, sala 16) si la standul NEVONEX (C10, pavilionul 11).
NEVONEX – ecosistem digital pentru agricultura inteligenta
In calitate de ecosistem deschis, independent fata de producatori, NEVONEX este orientat catre o agricultura inteligenta, digitalizata. Unitatile de comanda compatibile NEVONEX ajuta la crearea unor utilaje agricole (noi si existente) inteligente, indiferent de producator, si la eficientizarea lucrarilor desfasurate de fermieri. Diverse aplicatii ofera o serie de cunostinte de specialitate si pot fi utilizate direct in cadrul utilajului. Fermierii beneficiaza de o implementare optima, pe parcursul tuturor etapelor lucrarilor lor. Ecosistemul optimizeaza procesele de lucru, sporeste productivitatea si poate reduce cantitatile de seminte, ingrasaminte si pesticide utilizate.
Bosch ofera solutii de pulverizare ecologice si inteligente
Pana in prezent, culturile cu productivitate ridicata au solicitat intotdeauna utilizarea erbicidelor, pentru a le asigura suficient spatiu, nutrienti si lumina pentru a creste satisfacator. Cu toate acestea, avand in vedere ca erbicidele pot polua solul si ecosistemul, trebuie sa fie utilizate cele mai mici cantitati posibile, pentru cea mai buna productivitate posibila. Cu solutia sa de pulverizare inteligenta, Bosch ofera un sistem perfect adecvat: recunoaste diferenta dintre buruieni si plantele cultivate. Camerele video amplasate pe intreaga latime a pulverizatorului pentru cultura preiau o serie continua de imagini, identificand buruienile si permitand pulverizarea erbicidelor in cantitatea si concentratia adecvate, exact acolo unde este nevoie. Acest lucru reduce impactul asupra solului si ecosistemului, reduce volumul de pesticid utilizat si sporeste productivitatea recoltelor. Bosch dezvolta solutia de pulverizare inteligenta in parteneriat cu marca BASF xarvio™ si producatori de utilaje agricole din intreaga lume.
Aplicatia trimite date meteo si recomandari direct pe smartphone-uri
Conditiile meteorologice reprezinta unul dintre cei mai mari factori de risc din agricultura. Datorita sistemului de senzori Bosch Software Innovations si aplicatiei Deepfield Connect, fermierii pot fi avertizati cu privire la schimbarile meteorologice si pot optimiza cresterea recoltelor. Prin intermediul Bosch IoT Suite, datele meteo sunt trimise, de pe campurile fermierilor, direct pe smartphone-urile acestora. De asemenea, aplicatia Deepfield Connect furnizeaza informatii cu privire la dezvoltarea recoltei. Aceasta inseamna ca fermierii stiu intotdeauna exact cum cresc culturile lor si primesc recomandari adecvate pentru etapa respective de dezvoltare. Pe langa economisirea de timp si bani, acest lucru ajuta la conservarea resurselor valoroase precum apa.
IoT accelereaza dezvoltarea si remedierea defectiunilor
Solutia Bosch de gestionare a vehiculelor conecteaza vehiculele si serviciile bazate pe cloud pe intreaga durata de viata a acestora. Un element al acestei platforme software este o noua aplicatie IoT cunoscuta ca validare online. In viitor, acest proces va accelera timpii de dezvoltare a sistemelor de injectie si de tratare a gazelor de esapament si va imbunatati rezistenta acestora, pentru vehiculele de productie. Utilizand un sistem pe baza de cloud, este transferat si evaluat un flux continuu de date de la vehiculele de validare conectate. Impreuna cu clientii sai, Bosch poate utiliza aceste informatii pentru a accelera si imbunatati calibrarea noilor sisteme. Utilizarea tendintelor predictive evalueaza datele din camp, de la autovehiculele de productie. Daca diagnozele de la producatorul vehiculului sau informatiile de eroare colectate de Bosch indica probleme posibile cu privire la calitate, algoritmi speciali permit dezvoltarea si implementarea din timp a unor masuri. In unele cazuri, pot fi prevenite defectiunile tehnice din camp.
Solutie conectata pentru vehiculele utilizate in afara autostrazilor: deschisa, modulara, scalabila
Solutia Bosch Rexroth conectata pentru vehiculele utilizate in afara autostrazilor (COS) poate fi utilizata ca solutie completa sau sub forma de module individuale pentru integrarea in sistemele unor terti. Se bazeaza pe Bosch IoT Suite, o solutie testata. Sistemul modular, deschis, conecteaza digital, pe baza de cloud, vehiculele si subsistemele acestora. Utilizatorii pot configura personalizat gama de functii folosind o varietate de aplicatii si optiuni de dezvoltare deschise. Pe langa utilizarile standard, cum ar fi accesul de la distanta la date si gestionarea flotei, COS asigura si monitorizarea starii vehiculelor.
Starea utilajului: modalitatea simpla de a analiza vibratiile
Senzorul inteligent de analiza a vibratiilor IVAS ofera informatii valoroase, in timp real, pentru a spori disponibilitatea utilajelor agricole, de constructii si forestiere. Intr-un caz tipic, informatiile pe care le colecteaza si analizeaza IVAS sunt transferate la un server cloud prin intermediul unei unitati de comanda a motorului conectate digital (ECU). Daca este necesar, serverul cloud poate fi utilizat pentru a vedea datele vehiculului si tendintele. Acest lucru permite utilizatorului sa identifice abaterile, sa efectueze lucrari de intretinere in timp util si sa comande piese de schimb.
Solutia complet integrata de control al presiunii in anvelope reduce consumul de carburant
Datorita sistemului GFT 8150 TIS (sistemul de umflare a anvelopelor) Bosch Rexroth, combinele de recoltat cu tractiune individuala pot fi echipate pentru prima data cu un sistem de control al presiunii din anvelope care se integreaza perfect in utilaj si este utilizat prin intermediul terminalului standard. Controlul presiunii din anvelopele combinelor de recoltat are numeroase avantaje. Avand in vedere diferite caracteristici de manevrare a vehiculelor pe sosea si pe camp, sistemul ajuta la economisirea carburantului si la sporirea stabilitatii conducerii.
Nivelarea terenului cu tractorul, datorita EHC-8
Pentru cultivarea orezului si pe campurile cu canale de irigatie, terenul trebuie sa fie deosebit de plat si neted, pentru efectuarea unei irigari uniforme si cresterea uniforma a culturilor. In viitor, fermierii vor putea crea ei insisi conditiile ideale, datorita sistemului de nivelare a terenului EHC-8, care imbina componentele dispozitivului de remorcare existente ale tractorului cu o combinatie intre un sistem laser si o placa de nivelare. Sistemul de nivelare a terenului al Bosch Rexroth reduce volumul necesar de irigatii, creste productivitatea si reduce consumul de energie.
Noul program pentru service-uri de reparatii imbunatateste remedierea defectiunilor si reparatiile
Odata cu lansarea software-ului sau Grade-X, Bosch asigura un proces mai rapid de identificare si remediere a defectiunilor utilajelor. Pe un computer sau tableta, software-ul ghideaza tehnicienii din cadrul service-urilor de reparatii in procesul de diagnoza pas cu pas. Dupa ce tehnicianul a efectuat un test de diagnoza pentru identificarea utilajului cu toate caracteristicile sale tehnice, primeste doar informatiile care sunt relevante pentru utilajul respectiv. Acest software dezvoltat de Bosch genereaza schemele de circuite adecvate pe baza defectului identificat. Procedand astfel, software-ul evidentiaza doar acele componente care sunt instalate efectiv in cadrul utilajului si care cauzeaza eroarea. Prin tehnologia realitatii augmentate (RA), tehnicianul primeste informatii suplimentare sub forma de text si imagini, precum si locatia componentelor ascunse. Aceste informatii sunt afisate pe ecranul tabletei sau in ochelarii AR. Noul software Bosch poate fi utilizat cu solutii existente pentru clienti si este compatibil cu instrumentele de la alti producatori. Tehnologia sofisticata de criptare ofera protectie impotriva atacurilor hackerilor si asigura o transmisie sigura a datelor.
Sistemul common-rail Bosch: solutia perfecta pentru orice utilizare diesel
Bosch ofera sisteme de injectie diesel pentru o serie de aplicatii agricole: de la generatoarele de urgenta la combinele de recoltat. Portofoliul sau cuprinde, de asemenea, solutii de control al motorului, diversi senzori si sisteme de tratare a gazelor de esapament.
Solutiile Bosch pentru sistemul de propulsie ajuta la reducerea suplimentara a consumului de carburant, reducand astfel cantitatea de CO2, de poluanti si zgomotul emis de motoare.
Sistem de vizibilitate Bosch pentru o vedere optima la 360 de grade
Sistemul de vizibilitate Bosch este un sistem de asistenta la conducere si asistenta in timpul lucrului pentru utilaje agricole care imbunatateste vederea la 360 de grade. Componenta sa principala este un sistem de camere full HD, care genereaza o vedere detaliata, panoramica asupra autovehiculului. Senzorii Bosch suplimentari, cu ultrasunete si radar, detecteaza obiecte din zona din imediata apropiere a autovehiculul, care sunt evidentiate in cadrul imaginii live generata de sistem. In acest fel, sistemul de vizibilitate Bosch permite fermierilor sa lucreze si sa manevreze utilajele in siguranta, chiar si in cele mai mici spatii. Acesta detecteaza in timp util obstacole si persoane din zona de pericol din apropierea utilajelor, prevenind astfel accidentele.
Grupul Bosch este prezent pe piata din Romania de 25 de ani si numara peste 8.000 de angajati in cinci entitati. In anul 2018, Bosch a inregistrat un volum de vanzari de 452 milioane de euro pe piata din Romania. Vanzarile totale nete, incluzand vanzarile companiilor neconsolidate si livrarile interne catre companiile afiliate, au atins 1,2 miliarde de euro. Pe langa centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj si unitatile sale de productie pentru Solutii de mobilitate din Cluj si din Blaj, Bosch mai opereaza si o unitate de productie de tehnologie industriala, localizata de asemenea in Blaj, precum si un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) in Timisoara. In Bucuresti, Bosch opereaza un birou de vanzari pentru produsele sectoarelor Solutii de mobilitate, Bunuri de larg consum si Tehnologie pentru constructii si energie. In plus, o filiala a BSH Hausgeräte GmbH, activa pe piata electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, in capitala tarii.
Comentarii
Nu exista comentarii.