Luxul imobiliar se plateste cu milioane de euro in Bucuresti

16 aprilie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Locuintele de lux din Bucuresti se vor scumpi cu 5-10% anul acesta, potrivit previziunilor formulate de catre specialistii companiei de consultanta CB Richard Ellis (CBRE). In ciuda preturilor ridicate, chiar de milioane de euro, proprietatile scumpe au cautare, fiind plasamentele ideale in vederea inchirierii. Aceasta inseamna ca o vila de un milion de euro va costa cu 100.000 de euro mai mult in maximum un an. Potrivit CBRE, cele mai cautate sunt vilele din nordul exclusivist al orasului, din zone ca Pipera, Tunari si Baneasa. Aici se afla concentrate, de altfel, cele mai multe proiecte de lux, si urmeaza sa fie dezvoltate alte asemenea investitii in urmatorii ani, mai ales datorita vecinatatii padurii Baneasa.
Vilele se remarca prin suprafetele foarte mari si finisajele de lux. Cele mai multe au piscina, jacuzzi, sala de fitness, crama si garaj, precum si curti interioare si gradini frumos amenajate. Preturile sunt insa pe masura, o proprietate din vecinatatea parcului Herastrau fiind evaluata la nu mai putin de 2,2 milioane de euro. Cine nu are atatia bani in cont trebuie sa se multumeasca cu o vila mai mica: in jur de 600.000 euro, iar oferte exista atat in Pipera, cat si in centrul Bucurestiului, langa parcul Carol. Acestea sunt proprietati individuale, construite de diferiti dezvoltatori imobiliari. Exista si cartiere special concepute pentru cei cu bani foarte multi. Un asemenea proiect urmeaza sa apara pana la sfarsitul acestui an, tot langa padurea Baneasa. Preturile sunt foarte ridicate, intre 2.000 si 2.500 euro/mp finisat, dar dezvoltatorul cartierului se lauda ca rezultatul va fi unul de exceptie.
 
Vile in Capitala
 
OxfordGardens
 
Proiectul va fi dezvoltat in nordul Capitalei, pana la sfarsitul acestui an, pe o suprafata de 25 de hectare, in fata Scolii Americane, invecinandu-se pe o latura cu padurea Baneasa. Oxford Gardens cuprinde in prima faza 200 de proprietati exclusiviste, dispuse in jurul unor parcuri, fiecare beneficiind de un lot privat de 500-1.300 mp. Metrul patrat construit se vinde cu 2.000-2.500 euro, iar fiecare casa va avea un stil arhitectural propriu.
 
Vila in Pipera-Tunari
 
Constructia, situata intr-o zona de vile luxoase, are un etaj si se intinde pe o suprafata de 350 mp, cu un teren de 1.100 mp. Imobilul este alcatuit din opt camere, are parcare proprie, jacuzzi si finisaje de lux. Pretul cerut este de 600.000 euro.
 
Vila langa Parcul Herastrau
 
Constructia are doua etaje, dispuse pe o suprafata construita de 800 mp. Numai subsolul vilei are 190 mp si include garajul, camera tehnica, sala de sport, sauna si pivnita. Scarile interioare si holurile sunt pavate cu marmura alba. Proprietatea este evaluata la aproximativ 2,2 milioane de euro.
 
Vila in zona Brancoveanu
 
Constructii de milioane exista si in cartierele de la marginea orasului. O vila din sectorul 4, cu un etaj si cu o suprafata utila de 640 mp costa aproximativ 1,3 milioane de euro.
 
Vila langa Parcul Carol
 
O locuinta cu doua etaje intr-o zona linistita a Bucurestiului costa in jur de 600.000 euro. In total, suprafata utila este de 240 mp, iar terenul mai adauga inca 110 mp.
 
Vila pe Soseaua Kiseleff
 
Vanzatorul o prezinta ca pe un mic castel in centrul orasului. Constructia are opt camere, doua terase si finisaje de exceptie. Pretul este de aproximativ 700.000 euro.
 
Vila in Dorobanti
 
Imobilul are in componenta doua apartamente si este construit in stilul Art Deco. Pentru cunoscatori, treptele din interior sunt din marmura de Carrara. Pretul - 1,3 milioane euro.
 
Sursa: Gandul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Doua salarii medii: credit imobiliar pentru o garsoniera Doua salarii medii: credit imobiliar pentru o garsoniera
Piata imobiliara Piata imobiliara
Romanii isi fac case Romanii isi fac case
A scazut la jumatate valoarea tranzactiilor imobiliare A scazut la jumatate valoarea tranzactiilor imobiliare
Lege a Bulinei rosii - special pentru cladirile de utilitate publica Lege a Bulinei rosii - special pentru cladirile de utilitate publica
Deceuninck ofera un sistem inovator pentru ferestre si usi cu o durata de viata de peste 50 de ani si 100% reciclabil Deceuninck ofera un sistem inovator pentru ferestre si usi cu o durata de viata de peste 50 de ani si 100% reciclabil

Vezi mai multe articole