Mai multa caldura la mansarda

16 noiembrie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Este extraordinar sa ai o casa cu mansarda si sa te bucuri de mai mult spatiu de locuit, in care sa te simti confortabil atat vara cat si iarna. Doar o buna izolatie termica poate face din mansarda locul preferat in care sa iti petreci timpul, indiferent de anotimp. Termoizolarea acoprisurilor mansardate (poduri calde) cere o rezistenta termica sporita pentru a compensa relativa lipsa de inertie termica si insorirea puternica din timpul verii.
 
Mansarda
termoizolare mansarda
In cazul in care sistemul termic este creat pe astereala, trebuie sa fie mai rezistent la incarcari si sa aiba o membrana hidroizolanta pentru protectia impotriva unor posibile infiltratii prin invelitoare.
Austrotherm EPS®  asigura o buna permeabilitate la vapori. Pentru spatiile deosebit de umede, este recomandat calculul comportarii la vapori, iar membrana care protejeaza termoizolatia trebuie sa fie permeabila la vaporii de apa. Local, la coama, se monteaza pe capriori o membrana de protectie care opreste eventualele infiltratii pe sub olanul de coama.
 
Dupa aplicarea unei termoizolatii cu Austrotherm EPS® A150 de minim 12 cm grosime, trebuie realizat un strat de aer ventilat prin tigle speiciale. Astereala poate fi finisata si ramane aparent impreuna cu capriorii.
 
Este foarte importanta continuarea termoizolatiei, de la acoperis la sistemul de fatada cu Austrotherm EPS® A150 de 12 cm, pentru evitarea puntilor termice.
In cazul unei termoizolatii asezata sub astereala, intre capriori, sunt necesare doua straturi de ventilare. In acest caz este recomandata folosirea de polistiren Austrotherm EPS® A50 de 10 cm grosime sau mai mult, in functie de inaltimea capriorului, urmata de o continuare sub capriori cu Austrotherm EPS® A50 de 5 cm grosime, pentru micsorarea puntii reci termice a capriorilor. Recomandarea specialistilor este de a imparti termoizolatia in doua straturi, astfel incat stratul inferior sa poata trece continuu pe sub capriori, micsorand puntea termica data de rezistenta termica mai mica a lemnului.
 
In aceasta situatie este necesar un finisaj al tavanului, iar daca acest finisaj este din placi de gips carton se realizeaza o mai buna protectie la foc a structurii acoperisului. O lucrare de calitate, cu materialele recomandate de specialistul din domeniu, poate garanta atat un mediu confortabil la interior, cat si o economie a energiei necesare pentru incalzire.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Termoizolarea apartamentului – ce trebuie sa ai in vedere inainte sa iei o decizie Termoizolarea apartamentului – ce trebuie sa ai in vedere inainte sa iei o decizie
Alege corect polistirenul pentru termoizolarea fatadei Alege corect polistirenul pentru termoizolarea fatadei
Casa ta poate deveni mult mai confortabila cu o izolare corecta Casa ta poate deveni mult mai confortabila cu o izolare corecta
Izolarea peretilor cu spuma poliuretanica Izolarea peretilor cu spuma poliuretanica
Polistiren pentru terase clasice si inversate Polistiren pentru terase clasice si inversate
Vata bazaltica: avantajele care fac din acest material izolatorul ideal Vata bazaltica: avantajele care fac din acest material izolatorul ideal

Vezi mai multe articole