18 noiembrie, 2022 – Schneider Electric prezinta sistemul pentru managementul cladirilor (BMS), denumit si sistem de automatizare a cladirii (BAS), un instrument esential pentru functionarea sigura, eficienta si fiabila a unei cladiri.
Pe masura ce lumea moderna avanseaza, tot mai multe cladiri se integreaza in marile centre urbane. Aceste cladiri sunt locuintele, birourile, spatiile in care oamenii isi desfasoara activitatea in fiecare zi sau catre care se indreapta in afara programului de lucru – sanatate, educatie, cultura, divertisment, comert. Siguranta oamenilor este in stransa corelatie cu sistemele care stau la baza functionarii corespunzatoare a acestor cladiri.
Solutiile de automatizare si de gestionare ale locuintelor si cladirilor au un rol semnificativ in sporirea sigurantei, a eficientei si a flexibilitatii in utilizare, mai ales in contextul cresterii accelerate a costului utilitatilor, dar sunt importante si pentru asigurarea confortului optim pentru ocupanti.Compus din software si hardware, un sistem BMS controleaza si monitorizeaza echipamentele mecanice si electrice ale unei cladiri, cum ar fi sistemele de alimentare, HVAC (incalzire, ventilatie, aer conditionat), iluminatul, protectia la incendiu si sistemele de securitate.
Intr-o societate in continua transformare, asteptarile privind cladirile s-au schimbat. Oamenii au nevoie de cladiri mai sustenabile, mai eficiente, mai rezistente si mai atent orientate catre nevoile lor. Pe masura ce companiile s-au concentrat din ce in ce mai mult asupra eficientei energetice si sustenabilitatii, nevoile si asteptarile chiriasilor au evoluat si ele, influentand inevitabil si modul in care trebuie construite si gestionate cladirile. Aceste tendinte au impulsionat foarte mult implementarile solutiilor BMS traditionale, stimulandu-le sa creasca si sa evolueze.
In acelasi timp, progresele in domeniul tehnicii de calcul in cloud, IoT, analiza si inteligenta artificiala conduc acum la aplicatii si functii noi si mai complexe. Cu acestea ca tehnologii de baza, solutiile BMS de ultima generatie sunt acum instrumentul de integrare si agregare pentru toate datele unei cladiri, din cadrul mai multor sisteme si senzori de tehnologie pentru afaceri si operatiuni. Nu in ultimul rand, pe langa beneficiile legate de siguranta, eficienta energetica si sustenabilitate, sistemele pentru managementul cladirilor ajuta la reducerea atacurilor cibernetice care pot perturba operatiunile zilnice ale cladirilor.Prin gestionarea si controlul concertat al intregii cladiri, eficienta energetica si operationala poate creste considerabil, sporind in acelasi timp productivitatea si starea de bine a ocupantilor si, implicit, loialitatea chiriasilor si a ocupantilor in general.
Despre Schneider Electric
Schneider Electric Romania este subsidiara locala a companiei Schneider Electric, una dintre cele mai performante si mai longevive organizatii, care aniverseaza anul acesta 25 de ani de activitate. Cu un portofoliu de clienti din cele mai diverse domenii economice – de la industria grea la retail, de la constructii la IT- compania furnizeaza in prezent in Romania produse si servicii pe patru piete, toate mari consumatoare de energie electrica si cu obiective de eficientizare a consumului: piata de cladiri comerciale si rezidentiale, piata de industrie, cea de infrastructura si piata de retele si centre de date. Conform datelor globale, aceste patru piete acopera 70% din consumul energetic mondial, iar Schneider Electric furnizeaza pentru toate solutii si sisteme de automatizare si optimizare a consumului.
Avand 300 de angajati care urmeaza cariere locale si internationale, Schneider Electric Romania coordoneaza in prezent un grup de tari care include Armenia si Republica Moldova. Prin intermediul Bucharest Hub, organizatia locala asigura asistenta specializata in 16 limbi pentru clientii Schneider Electric din 25 de tari.
Comentarii
Nu exista comentarii.