Marile proiecte de amenajare iti pun la incercare talentul de bricoleur

12 aprilie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Nu trebuie, totusi, sa-ti faci probleme. Suntem barbati, e in natura noastra sa
construim lucruri. Totul e sa stim cum si sa avem cu ce. Putem sa dam de cap chiar si proiectelor pe care nu am fi crezut niciodata ca putem sa le ducem la bun sfarsit singuri, cand avem la dispozitie tot ce ne trebuie.
 
Sa incepem cu inceputul
...cu betonul, adica. Betonul e foarte important. El sta practic la temelia oricarui element al constructiilor din casa sau de pe langa casa.
Betonul isi incepe viata ca ciment. Pentru a se transforma are nevoie de apa si balast, in proportii diferite de la caz la caz. Cantitatea de apa variaza in functie de cantitatea de ciment si scopul caruia ii serveste betonul. De obicei rezistenta betonului obtinut e mai mare cu cat cantitatea de apa este mai mica. Pentru un beton folosit la structuri de rezistenta , de exemplu, sunt necesari 2.5L de apa si 6 lopeti de balast la o lopata de ciment. Pentru socluri de gard sau elevatii ne este permis sa adaugam 10 lopeti de balast si 3.5L de apa la o lopata de ciment. In prima faza, prin amestecarea apei cu cimentul vom obtine “laptele de ciment”. In acest moment inca mai putem lucra cu el, si ii mai putem adauga apa sau balast daca am gresit proportiile. Cand amestecul a inceput sa se cristalizeze se spune ca betonul “a intrat in priza”. E bine sa nu il mai derajam atunci. Ca sa mearga treaba mult mai usor poti folosi o betoniera.
 
Pana se intareste betonul...
...trebuie sa ne ocupam de alte lucruri, timpul e singurul lucru pe care nu ne permitem sa-l pierdem. Cand e vorba despre o constructie, fie ea casa sa u apartament, intotdeauna se ajunge la subiectul “termopane” sau la “ a pune termopan”. Oamenii isi monteaza, de fapt, ferestre. “Termopanul” este reprezentat de ansamblul de foi de sticla (de obicei doua) care este montat in interiorul cercevelei (partea care se deschide) sau a ramei, in cazul in care avem de-a face cu o portiune de fereastra care nu se deschide. Cum aceste componente vin separat, de cele mai multe ori, intregul montaj e realizat de mesteri. Lucru normal daca ne gandim ca e nevoie si de bagheta care sustine sticla la interior si de elemente de feronerie precum balamale si manere.
Cand fereastra vine deja asamblata, e o alta mancare de peste. Montajul se face foarte simplu. Avem nevoie doar de spuma poliuretanica, dibluri si suruburi. Pe cele din urma putem sa le infiletam chiar si cu o masina de gaurit folosita de obicei la alte proiecte.
 
Am muncit serios, acum hai sa ne relaxam...
...la un gratar! Pe carbuni, altceva nici nu intra la socoteala, gustul fripturii preparate la gratarul pe carbuni este inegalabil. Daca vrem un gratar fara batai de cap, o solutie practica si interesanta este gratarul mobil. E mic, ocupa putin spatiu si are avantajul ca poate fi mutat oriunde prin curte. Ar fi bine sa avem totusi un loc amenajat si niste alei, iar pentru asta putem sa folosim gresia portelanata de exterior care arata bine si rezista si la abraziuni.
 
Daca te intereseaza si alte materiale si unelte la preturi spectaculoase, intra aici sa vezi ce iti propune magazinul de bricolaj Leroy Merlin.

Succes la treaba!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cosuri de fum - variante moderne Cosuri de fum - variante moderne
Ce trebuie sa stii cand construiesti o anexa intr-o zona inundabila Ce trebuie sa stii cand construiesti o anexa intr-o zona inundabila
Recomandarile forumistilor: “Cum pot transforma un gol de fereastra in gol de usa?” Recomandarile forumistilor: “Cum pot transforma un gol de fereastra in gol de usa?”
Rolul elementelor unui hidrofor Rolul elementelor unui hidrofor
Constructiile din zidarie si factorii care le deterioreaza Constructiile din zidarie si factorii care le deterioreaza
Cât se câştigă în construcţii în România. Sunt salarii și de peste 10.000 de lei! Cât se câştigă în construcţii în România. Sunt salarii și de peste 10.000 de lei!

Vezi mai multe articole