In schimbul a cel mult cinci milioane de lei vechi, scapati de gatitul si aranjatul meniului
Cei care serbeaza Craciunul acasa si nu au timp sa prepare singuri caltabosul si sarmalele au la indemana o solutie. Firmele de catering va aduc mancarea gata pregatita, direct pe masa, iar pretul pentru un meniu de patru persoane ajunge pana la 4.200.000 de lei vechi. Tort tuflit si mancare arsa. Timp si nervi consumati in bucatarie pentru pregatirea unei mese de Craciun. Daca v-ati saturat de toate astea in Ajun de Craciun, una din cele 10 companii de catering din Capitala va face totul in locul vostru.
Acestea au pregatit deja meniuri speciale pentru Sarbatori, iar mancarurile aburinde va pot fi livrate in trei zile de la momentul comenzii.
Mancarea traditionala costa mai putin
"Pentru masa de Craciun, s-au facut comenzi de acum o saptamana, dar pentru Revelion au sunat inca de la inceputul lunii (decembrie - n.r.)", a spus Adrian Dinca, administratorul unei firme de profil. Meniurile sunt complexe. Cele traditionale au un pret mai mic, in jur de 280.000 de lei de persoana, fata de cele rafinate, care constau in ardei gras cu somon, rulada de curcan sau ciuperci umplute cu branza dulce de vaci si alune, si care ajung la 700.000 lei de persoana. Bauturile nu sunt incluse.
Comenzi on-line sau prin telefon
"Clientul poate sa creeze singur un meniu din ceea ce ii oferim", ne-a explicat Andrei Catalinoiu, event manager la o companie specializata din Capitala. Comanda se poate face on-line, pe site-urile firmelor de catering sau prin telefon.
Menajerele si bonele, la mare pret de Sarbatori
Printre cele mai solicitate servicii in aceasta perioada se numara cele de curatenie si baby-sitting. "Pentru menaj, este aproape imposibil sa mai gasesti pe cineva disponibil", spune directorul executiv al unei agentii de profil, si precizeaza ca pentru o zi se platesc 700.000 lei vechi. "Fara programare, pretul se dubleaza, iar menajul se face seara, dupa ora 19.00", adauga el. Situatia este mai buna in cazul bonelor, spun reprezentantii agentiilor de profil, unde exista solutii de ultim moment. "Sunt din provincie, asa ca am renuntat la cheful de Revelion si voi avea grija de un copil de trei ani", spune Ioana (21 ani), studenta la Psihologie. De Sarbatori, o guvernanta este platita cu salariul minim pe economie.
Sursa: Adevarul
Comentarii
Nu exista comentarii.