Masca chiuveta baie

Masca chiuveta baie

06 aprilie, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Imaginea conteaza. Atat a noastra, ca oameni, cat si cea a casei noastre. Iar imaginea unei locuinte nu tine doar de aspectul ei exterior sau al livingului, locul unde ne primim musafirii, ci si de aspectul camerei in care petrecem poate cel mai putin timp: baia. Alegem gresia si faianta in culori si modele senzationale, le asortam cu bun gust si le imprietenim cu lavoarul, cada de baie sau, dupa caz, cabina de dus, dar uitam sa dichisim zona de sub chiuveta ... 

Sursa Foto: Pixabay

 

Acest spatiu merita estetizat si materializat totodata, mai ales in conditiile in care, la noi in tara, baile sunt in general mici, micute sau chiar minuscule. Unii aleg sa-l estetizeze adaugand sub chiuveta un picior de portelan, de aceeasi culoare cu chiuveta. In general, la aceasta solutie recurg cei cu locuinte si bai spatioase. Dar solutia cea mai practica o reprezinta masca de chiuveta. In primul rand, o masca de chiuveta mascheaza aspectul inestetic, neplacut al scurgerii, decupajului pentru sifon, imbinarii tevilor cu peretele, instalatiilor. In al doilea rand, ofera un spatiu de depozitare pentru detergentii si produsele de curatenie, bureti, lavete, manusi de menaj sau cosuletul de gunoi.

 

Fie ca optezi pentru o masca de chiuveta gata facuta, fie ca alegi sa o personalizezi in functie de ideile tale si dimensiunile baii, apeland la o firma care realizeaza mobilier la comanda, calitatea materialului folosit este foarte importanta.  Acesta trebuie sa aiba o foarte buna rezistenta la umiditate. In baie se formeaza aburi de la apa fierbinte iar masca va fi stopita des si cu apa de la chiuveta, si cu apa de la dus. Trebuie sa ai grija ca imbinarea bateriei cu chiuveta sa fie etansa altfel, pe la  baterie, se va scurge apa in interiorul mastii. Poti alege o masca simpla, in 2 usi si interior monovolum, lunga cat chiuveta, sau una cu interiorul compartimentat, cu rafturi, sertare in care sa depozitezi prosoapele, cu lungimea dubla sau chiar tripla decat cea a chiuvetei. O idee practica este sa montezi cosul pentru gunoi pe interiorul uneia dintre usile mastii, cu un mecanism care sa ridice automat capacul in momentul in care deschizi usa. Si, evident, nu uita sa asortezi culoarea si stilul mastii de chiuveta cu gresia si faianta din baie.

 

Simpla sau sofisticata, clasica, moderna sau rustica, masca de chiuveta  pentru baie se dovedeste mereu estetica si practica.

 

 

 

Sursa Foto: PIXABAY

 

În cele ce urmează, vă oferim câteva sfaturi practice pentru amenajarea spațiului de baie:

1. Analizați spațiul disponibil și alegeți mobilierul potrivit. Încercați să îmbinați utilul cu plăcutul și să alegeți mobilierul care vă oferă suficient spațiu de depozitare, dar care să nu aglomereze prea mult baia.

2. Luați în considerare traseul de instalatii și pozitionarea gurilor de scurgere. Este important să știți în ce zone ale băii se află acestea, pentru a putea să alegeți mobilierul potrivit și să evitați eventualele probleme cu scurgerea apei.

3. Optați pentru uși cu deschidere spre exterior, astfel încât să nu vă ocupe prea mult spațiul în interiorul băii. De asemenea, ușile cu deschidere spre exterior asigură și mai multă intimitate.

4. Gândiți-vă la modul în care bate lumina în baie și cum puteți să o maximizați. Este important să aveți suficientă lumină naturală, dar să aveți și suficiente surse de lumină artificială pentru momentele când este necesar.

5. Asigurați o bună ventilare în baie. Puteți instala un sistem de ventilație sau puteți opta pentru ferestre care se pot deschide.

6. Alegeți finisajele potrivite pentru a crea o atmosferă plăcută și relaxantă în baie. Optați pentru culori și texturi care să vă facă să vă simțiți confortabil și să vă relaxați.

7. Nu uitați să păstrați spațiul curat și bine organizat, astfel încât să aveți mereu o baie plăcută și funcțională. Folosiți organizatoare pentru a păstra toate produsele și accesorile necesare în ordine.

Sperăm că aceste sfaturi vă vor fi de ajutor în amenajarea spațiului de baie și vă dorim mult succes în proiectele voastre! De altfel, după cum știți, Forumul Misiunea Casa oferă șansa unor discuții interesante pe marginea renovării băilor, iar un exemplu selectat pentru voi, ar fi chiar acesta!

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Renovarea baii cu buget redus: Sfaturi si trucuri Renovarea baii cu buget redus: Sfaturi si trucuri
Cum organizam spatiile de depozitare intr-o baie Cum organizam spatiile de depozitare intr-o baie
Blaturi pentru baie din quartz – Cat de rezistente sunt? Blaturi pentru baie din quartz – Cat de rezistente sunt?
Cada de baie - un rasfat sau o necesitate? Cada de baie - un rasfat sau o necesitate?
Sfaturi pentru decorarea baii Sfaturi pentru decorarea baii
Un strop din Italia in casa ta: amenajarea baii toscane Un strop din Italia in casa ta: amenajarea baii toscane

Vezi mai multe articole