on

Mobilierul de bucătărie - corpuri și accesorii care nu trebuie să lipsească din nicio proiectare

13 octombrie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Toată lumea știe că elementele de bază ale oricărui proiect de mobilier de bucătărie sunt corpurile și accesoriile, însă există câteva aspecte de care trebuie să se țină cont pentru un rezultat de succes. Piesele de feronerie moderne și soluțiile de compartimentare sunt din ce în ce mai căutate în ultimii ani, astfel că trebuie analizate cu atenție caracteristicile și beneficiile fiecărui element. 

 

După ce au fost evaluate spațiul disponibil, forma adecvată, poziția instalațiilor (gaz, apă, electrice, hotă), calea către echilibrul perfect dintre estetic și practic va fi ușor de găsit. Citește în continuare ce corpuri de mobilier și accesorii pentru bucătărie nu  lipsesc din niciun proiect de succes. 

 

Corpurile pentru mobila de bucătărie

 

Indiferent că este vorba despre o bucătărie compactă, una pe colț ori una tip insulă, corpurile de bază se numără printre primele elemente de la proiectare. Acestea se împart în corpuri cu uși, corpuri cu sertare și corpuri de colț, fiecare cu diferite lățimi și adâncimi, în funcție de necesități. 

 

Corpurile de mobilier cu trei, patru ori cinci sertare asigură libertate în amenajare, mai ales datorită sistemelor moderne pentru compartimentare care pot fi inserate cu ușurință în interior. Corpurile suspendate sunt alte elemente care nu trebuie să lipsească din niciun proiect pentru amenajarea bucătăriei. Acestea pot fi folosite cu succes pentru depozitarea paharelor, a recipientelor pentru gătit, a condimentelor și chiar pentru  montarea unui scurgător de vase în interior. Astfel se evită aglomerarea spațiului de lângă chiuvetă și se obține un decor mai elegant. 

 

Alte corpuri de mobilier importante sunt masca pentru chiuvetă, corpul pentru hotă, pentru coșurile Jolly și cel pentru cuptor. Caută gama completă de corpuri de mobilă pentru bucătărie pe mambricolaj.ro sau în magazinele fizice. Consilierii te vor îndruma atât cu proiectarea mobilei, cât și cu recomandări suplimentare despre optimizarea spațiului. 

 

Accesorii pentru mobila de bucătărie 

 

O bună organizare în spațiul de gătit este egală cu coșurile Jolly, de departe cele mai utile accesorii pentru mobila de bucătărie. Spațiile înguste pot fi optimizate la maximum cu ajutorul acestor elemente de formă dreptunghiulară, care se montează atașat de corpurile de sub blatul de lucru. Există nenumărate variante în care pot fi folosite, de la depozitarea recipientelor și a ustensilelor pentru gătit până la aranjarea produselor de curățenie. Găsești pe piață o varietate de sisteme de coșuri Jolly: cu amortizare, cu bile, cu glisare, cu extracție parțială, cu montaj pe ușă, pe colț ori chiar în corpul mobilierului. 

 

Amortizoarele pentru sertare sunt alte accesorii moderne esențiale pentru amenajarea unei bucătării. Acestea asigură o rulare ușoară a sertarelor, au o închidere silențioasă și sunt durabile în timp. Sunetele deranjante din bucătărie vor deveni doar o amintire neplăcută. Bineînțeles, pentru o alunecare lină și armonioasă este nevoie și de montarea unor glisiere de calitate. Poți opta pentru glisiere clasice (fără amortizor), cu amortizor și tip-on. Modelele de glisiere cu role au extracție parțială, iar cele cu bile au extracție totală. Cele mai bune modele poartă marca Blum. 


Alte accesorii utile pentru mobila de bucătărie sunt balamalele cu amortizor pentru uși. Aceste sisteme permit o închidere lină și silențioasă, prevenind astfel unul dintre cele mai deranjante zgomote din casă - trântirea ușilor. Amortizarea este posibilă prin introducerea unui piston în brațul balamalei.

 

Mobilierul de bucătărie se află printre cele mai folosite dintr-o locuință, astfel că alegerea corpurilor și a accesoriilor trebuie să respecte trei criterii importante: calitate, durabilitate în timp și funcționalitate. 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa faci ca dressing-ul vechi sa arate ca nou Cum sa faci ca dressing-ul vechi sa arate ca nou
Idei de piese de mobilier din vechituri refolosite Idei de piese de mobilier din vechituri refolosite
Masute de cafea neobisnuite - Partea a II-a Masute de cafea neobisnuite - Partea a II-a
Mobilier de lux pentru amenajari ca in reviste de design interior Mobilier de lux pentru amenajari ca in reviste de design interior
Biroul de acasa Biroul de acasa
Cum sa alegi cea mai buna canapea pentru sufrageria ta Cum sa alegi cea mai buna canapea pentru sufrageria ta

Vezi mai multe articole