“Fiecare detaliu conteaza!” nu este un slogan asa cum ati crede, ci premisa unei amenajari de calitate in care fiecare element isi are rolul sau.
Finisajele, materialele de constructie, accesoriile, mobilierul, fiecare dintre acestea determina in final calitatea amenajarii realizate si reflecta personalitatea proprietarului. Insa in spatele fiecarei alegeri se afla de cele mai multe ori considerente, precum calitatea, pretul si avantajele pe care le prezinta acest tip de finisaj.
Echipa Misiunea Casa va dezvaluie cateva lucruri utile despre mocheta.
De exemplu, grosimea mochetei se alege in functie de traficul din camera in care urmeaza sa fie montata. In cazul dormitoarelor si al camerelor de relaxare o buna alegere o reprezinta o mocheta groasa cu firul lung sau cu fir in bucla pentru ca aceasta este mult mai calduroasa. Pentru camerele copiilor nu vom alege niciodata mocheta cu fir natural din bumbac, lana sau in. Mocheta cu aspect de catifea nu este recomandata pentru camera de joaca sau dormitorul copiilor intrucat acestia au nevoie de o mocheta rezistenta la trafic pe care sa nu alunece in timp ce alearga sau se joaca.
Iata si cateva avantaje ale mochetei:
Izolare termica - Stiati ca o pardoseala finisata cu mocheta asigura o izolare termica de 10 ori mai buna decat orice alt tip de finisaj?
Izolare fonica - Stiati ca mocheta poate reduce zgomotul de la 25 – 35db la doar 1-5db? Zgomotul de pasi sau cel al scaunelor deplasate poate fi diminuat daca pardoseala este finisata cu o mocheta de calitate.
Frumusete si utilitate - Paleta larga de culori, texturi si modele ne ofera posibilitatea de a crea spatii unice care sa reflecte cu usurinta personalitatea beneficiarului.
Confort si siguranta - Stiati ca mocheta poate elimina posibilitatea de alunecare? Mochetele groase pot sa reduca impactul la cazaturi cu minimum 7%. Exista modele de mocheta care sunt tratate ignifug astfel incat acestea rezista la foc o anumita perioada de timp.
Curatare eficienta - Desi mocheta poate retine foarte usor praful, aceasta se curata foarte usor prin aspirare. Daca se intampla sa patati mocheta, turnati apa minerala imediat dupa patare. (Gazul pe care il contine apa minerala va dizolva mizeria si se va curata mult mai usor.)
Fibrele din care sunt realizate mochetele sunt la fel de importante. De exemplu, mochetele din fibre sintetice se curata mai usor decat celelalte, in timp ce mochetele din fibre din poliamida se uzeaza mai greu. La capatul opus se afla cele din fibre acrilice care se tocesc destul de repede. Indiferent de model, sau natura fibrelor folosite, o rezistenta sporita o asigura si suportul mochetei. Acesta poate fi textil, din latex sintetic sau in dublu strat.
Si cum lipirea unei mochete este o operatiune extrem de importanta, echipa noastra va ofera cateva secrete pentru a beneficia de o amenajare de calitate! Iata ce trebuie sa stiti despre aceasta operatiune:
Curatati foarte bine de praf pardoseala pe care se va lipi mocheta. Aplicati adezivul intotdeauna pe pardoseala, dupa care se lasati adezivul sa se aeriseasca. Mocheta se va lipi prin rulare.
Pentru o lucrare de calitate, mocheta se va depozita in camera in care se va realiza si lipirea ei evitandu-se in acest fel evenimente neplacute precum condensul.
Intotdeauna cumparati cu 10% mai multa mocheta pentru a fi siguri ca veti acoperi perfect intreaga suprafata.
Dupa ce ati montat mocheta, treceti pe deasupra ei cu o rola din cauciuc incepand din mijloc si insistand in special in zonele din margine pentru ca acolo exista pericolul sa se dezlipeasca mai intai mocheta.
Instalati baghete de trecere la imbinarea a doua tipuri de finisaj astfel incat sa intariti aceste zone. Doar o lucrare bine efectuata rezista in timp
1 Comentariu
Ionut Florin Brinzi
13 ianuarie, 15:05
pentru o terasa restaurant acoperita 200m patrati recomandati ca si izolare si aspect un anume tip de mocheta si la ce pret ?
terasa este acoperita cu pergola retractabila si incalzita