Reinventarea unui spatiu incepe cu inlocuirea accesoriilor si decoratiunilor, cea mai simpla modalitate de amenajare cu bani putini. Specialistii in amenajari interioare recomanda schimbarea decorului cel putin o data pe an, pentru a oferi atat proprietarilor cat si musafirilor, o atmosfera tonica si plina de culoare.
Majoritatea amenajarilor tematice au loc in preajma sarbatorilor de iarna, cand accentul cade pe culori tipice, precum alb, rosu, argintiu si auriu. Designerii considera ca un accent de culoare sau stil poate fi realizat cu ajutorul tablourilor, pe care le puteti inlocui cu imagini in culori si modele adaptate fiecarui anotimp. Moda tablourilor s-a intors si face ca personalitatea unei case sa fie dictata de decorul peretilor, indiferent de metoda pe care o alegeti de a decora. Nisele cu forme diverse (cu arcada, patrate, dreptunghiulare si chiar rotunde) create in pereti sunt si ele solutii moderne prin care puteti pune in valoare un tablou sau diverse opere de arta, mai ales daca apelati si la o lumina de accent cu ajutorul spoturilor incastrate. Apelati la tablouri cand sunteti in pana de idei, oricare ar fi camera in care vreti sa schimbati decorul. Incercati sa schitati cateva aspecte legate de spatiul pe care urmeaza sa-l decorati, astfel incat sa puteti alege tabloul potrivit. Dupa ce ati decis utilitatea spatiului respectiv, alegeti o tema si schema de culori care coincide cu restul amenajarii. In general, galben este recomandat pentru camera copiilor, verde si alte culori neutre sunt potrivite pentru o camera linistita precum dormitorul, iar albastru merge pentru un spatiu de lucru.
Compozitii cu imagini din vacantele de vara sau cu peisaje din natura, avand coloritul specific toamnei pot schimba radical un spatiu. Secretul obtinerii unor efecte spectaculoase sta in modul de aranjare al tablourilor. Pentru a crea senzatia unei galerii moderne, asezati primul tablou apoi pornind din centrul lui, faceti doi pasi de-a lungul zidului pentru tabloul cu numarul doi. Incercati sa acordati fiecarei piese spatiul necesar pentru a avea in final un decor elegant si aerisit. In living, tabloul trebuie asezat la aproximativ 13-20 cm deasupra canapelei sau la nivelul ochiului. Celelalte lucrari ii vor fi subordonate, atat din punct de vedere al cromaticii, cat si al temei. Nu este recomandat ca intr-o camera de zi sa aveti expuse tablouri care ar putea sa-i faca pe musafirii dumneavoastra sa se simta stingheriti, cum ar fi de exemplu nudurile, potrivite pentru zonele private ale locuintei, mai exact dormitorul. Intr-un hol alegeti tablouri de mici dimensiuni, desene sau gravuri care pot atrage atentia daca sunt puse pe un funadal catrastant. Faceti ca oricine va trece pragul casei sa descopere lumea in imagini, privita prin ochii dumneavoastra si reactiile nu vor intarzia sa apara.
Comentarii
Nu exista comentarii.