on

Modul in care hidroforul iti aduce confortul in casa

08 decembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca locuiesti intr-o zona unde nu exista apa curenta si canalizare, hidroforul este solutia salvatoare, in cazul in care nu doresti sa faci rabat de la confort. Ai nevoie doar de o fantana si curent electric pentru a putea instala un hidrofor. Dar cum functioneaza hidroforul care va face ca apa sa curga in baie de fiecare data cand vei deschide robinetul? Iti spunem imediat. La mijloc este doar putina fizica si putina inginerie.

Principiul de functionare al hidroforului este simplu. Acesta aspira apa din fantana, dupa care o refuleaza spre fiecare robinet din casa. Practic, hidroforul se afla in centrul unui sistem de tevi perfect etans. Asa cum inima se afla in centrul sistemului circulator si face ca sangele sa circule prin artere si vene, tot asa hidroforul face ca apa sa ajunga din fantana la robinetul din baia sau bucataria ta.

Citeste si ROLUL ELEMENTELOR UNUI HIDROFOR

Electropompa hidroforului creeaza pe acest circuit o presiune care este masurata si controlata de presostat. Cand deschizi robinetul, presiunea din circuit scade, iar presostatul sesizeaza imediat aceasta scadere de presiune. Cand presiunea scade sub 1,5 bar (presiunea minima reglata), presostatul va porni electropompa, iar aceasta va crea din nou presiune pana la maxima reglata (sa zicem 2,5 bar). Dupa aceea, presostatul va opri electropompa.

In mod normal, hidroforul va porni cand rezervorul este pe jumatate gol. Deoarece din acest rezervor provine apa pe care membrii familiei o consuma si o folosesc, este recomandat ca acest rezervor sa fie realizat din inox.

In cazul in care hidroforul deserveste o familie de 4 persoane, este recomandat ca vasul hidroforului sa aiba cel putin 50 de litri. Astfel, se micsoreaza numarul de porniri si opriri ale electropompei. Cu cat vasul hidroforului va fi mai mare, cu atat va creste durata de viata a hidroforului.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

sorin vezure

10 mai, 16:46

Apa care trece prin vasul hidroforului nu intra niciodata in contact direct cu peretii acestuia ci doar cu membrana de cauciuc.Motivul pentru care inox-ul este preferabil este pentru durata de viata a vasului.Dar si componenta pret este diferita.

Alte articole

Protejarea lemnului din exterior Protejarea lemnului din exterior
Realizare planseu intre camera si beci Realizare planseu intre camera si beci
Realizarea armaturilor partea 2 – Confectionarea etrierelor Realizarea armaturilor partea 2 – Confectionarea etrierelor
Statiile de epurare – Cum functioneaza si ce avantaje ofera Statiile de epurare – Cum functioneaza si ce avantaje ofera
Sfaturi practice pentru achizitionarea unui case Sfaturi practice pentru achizitionarea unui case
Avantajele și dezavantajele construirii unei case fara etaj Avantajele și dezavantajele construirii unei case fara etaj

Vezi mai multe articole