Montarea blatului de bucatarie

18 iunie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Operatiunea are un grad de dificultate mediu, asa ca fie apelezi la meseriasi, fie, daca ai inclinatii tehnice, incerci singur.
 
Daca bucataria ta nu mai arata asa de bine din cauza vechimii mobilierului, nu trebuie sa procedezi neaparat la inlocuirea totala a acestuia. Este suficient sa schimbi, de exemplu, doar blatul de lucru din bucatarie sau doar pe cel de la chiuveta. Daca mai cumperi si unul sau doua dulapioare noi, mai pui si o perdeluta, modificarile vor fi vizibile.
 
Pentru montarea blatului poti apela la o echipa de mesteri, pe care e bine sa o supraveghezi atent, sau poti sa incerci si singur. Nu este prea greu, insa necesita totusi inclinatii tehnice.
 
Masoara corect
 
Daca te-ai hotarat sa schimbi blatul, trebuie sa masori bine inainte de a cumpara altul. Poti sa cumperi exact cat ai nevoie, pentru ca la marile magazine de specialitate exista lucratori care ti-l taie perfect si pot efectua si anumite reglaje.
 
Odata achizitionat, nu mai urmeaza decat sa treci la treaba!
 
Primul pas este sa desfaci suruburile si sa indepartezi blatul vechi. Apoi trebuie sa stabilesti exact pozitia decuparii. Inainte de a taia, verifica din nou dimensiunile!
 
Mesterii trebuie sa foloseasca un fierastrau pendular. Este vorba despre o masina electrica portabila, polivalenta, ce permite taierea cu precizie a majoritatii materialelor si efectuarea tuturor tipurilor de taieturi: drepte, curbe, in fereastra, oblice.
„Pentru introducerea panzei de fierastrau intr-un colt al decuparii, trebuie data o gaura de 10 mm. Prin presare foarte usoara si cu panza bine ascutita, se decupeaza bucata necesara. Trebuie multa atentie la marginea ramasa, sa nu se rupa! Pentru executarea de decupari rotunde, se utilizeaza compasul special de taiat“, spun specialistii de la Hornbach.
 
Banda de silicon si imbinari speciale
 
Dupa executarea tuturor decuparilor, canturile taiate trebuie sigilate contra umiditatii. Pentru asta, foloseste o banda de silicon, pe care trebuie sa o intinzi bine cu spaclul.
 
Inainte de asezarea blatului de lucru, indreapta placile de jos ale dulapului si imbina-le. Acum este momentul sa fixezi blatul de lucru peste aceste placi, fie cu un cornier metalic, fie (cel mai bine) cu ajutorul unor imbinari speciale.
 
„Acestea constau intr-o parte superioara si una inferioara. Partea inferioara se fixeaza la partea de jos a blatului, iar cea superioara la peretele lateral al dulapului inferior. Dupa ce partile s-au infipt una in alta, se face insurubarea“, explica mesterul Valentin Arghir.
 
Pentru ca blatul de lucru poate trece adesea peste colt, aici trebuie ca mesterii sa realizeze imbinarea la un unghi de 45 de grade.
 
Dupa ce blatul si chiuveta sunt montate si foarte bine prinse in suruburi, trebuie sa se faca trecerile dintre blatul de lucru si peretele cu profile de incheiere. Este recomandat ca suportul si profilul acoperitor sa fie taiate cu fierastraul fin, respectandu-se lungimea exacta.
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Dobanda fixa sau variabila? Dobanda fixa sau variabila?
Ibearicii isi cumpara apartamente in Romania Ibearicii isi cumpara apartamente in Romania
Romanii se orienteaza spre incorporabilele de bucatarie Romanii se orienteaza spre incorporabilele de bucatarie
Leroy Merlin | Singura companie care organizeaza campanii de colectare si reutilizare a brazilor de Craciun Leroy Merlin | Singura companie care organizeaza campanii de colectare si reutilizare a brazilor de Craciun
Romania vs Ungaria: Ce se va intampla cu piata imobiliara dupa aderare? Romania vs Ungaria: Ce se va intampla cu piata imobiliara dupa aderare?
Cum puteti preveni declansarea incendiilor Cum puteti preveni declansarea incendiilor

Vezi mai multe articole