Mozaicul este cea mai veche modalitate de placare cu placi ceramice si una dintre cele mai vechi forme de arta din lume. De aproape 5000 de ani, mozaicul continua sa fie parte integranta a spatiului public, dar si a caselor noastre.
Pe langa durabilitate, cea mai importanta calitate a mozaicului este versatilitatea. Micile bucati de ceramica cu dimensiuni si culori variate ofera o infinitate de idei si posibilitati de exprimare vizuala. Evident, cel care il monteaza trebuie sa fie un profesionist si sa aiba viziune si imaginatie pentru a nu gresi imaginea finala pe care o compun piesele de mozaic.
Materialul din care sunt realizate bucatile de mozaic poate fi ceramica, sticla, oglinda, dar si pietre naturale sau semipretioase, margele, scoici sau cochilii de melci.
Mozaicul poate fi aplicat prin doua tehnici sau metode.
Metoda directa presupune lipirea pieselor pe o suprafata suport, cu ajutorul unui adeziv pe baza de ciment.
Metoda indirecta consta in asezarea pieselor si formarea mozaicului pe un suport care apoi este pus in pozitie si lipit pe perete sau tavan. Aceasta metoda este folosita in cazul mozaicurilor de dimensiuni foarte mari.
Mozaicul infrumuseteaza pardoselile, peretii sau plafoanele, dar si piscinele sau fantanile, conferind o cromatica eleganta, unicitate, stil si, mai ales, noblete. Cu ajutorul mozaicului poti crea punti in timp si poti aduce in casa sau gradina ta atmosfera din Grecia sau Roma Antica, eleganta bizantina sau dantelaria Marelui Califat Arab
Comentarii
Nu exista comentarii.