Multe avize si semnaturi - conditia pentru a avea canalizare si apa curenta

30 octombrie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Racordarea la sistemul de canalizare si apa curenta

Mai multi vizitatori ai site-ului si membri ai forumului ne-au intrebat cum se pot racorda la sistemul de canalizare si apa curenta sau cum isi pot face singuri alimentarea cu apa. Intr-o prima faza trebuie sa va adresati filialei Apa Nova de care apartine terenul sau locuinta pe care vreti sa le bransati la sistemul central.
 
Exista doua posibilitati de realizare a bransamentului/racordului: executie cu Apa Nova sau executie cu alte firme constructoare. Trebuie parcurse cateva etape: cerere si obtinere aviz de
principiu; cerere si obtinere aviz definitiv si proiect (aceste etape sunt obligatorii de parcurs cu Apa Nova, indiferent de optiunea dvs. privind executia lucrarilor) si apoi urmeaza executia si receptia lucrarii, precum si incheierea Contractului de furnizare servicii si punerea in functiune.
 
In varianta “Executie cu Apa Nova” etapele de proiectare, obtinere avize si autorizatie de construire, executie lucrare si receptia bransamentului si/sau racordului sunt realizate de catre. In varianta “Executie cu firme terte” executia lucrarii este realizata de catre firma aleasa de dumneavoastra, iar etapele de proiectare si receptie sunt realizate de catre ANB.
Trebuie sa tineti cont ca, in cazul separarii alimentarii cu apa, este necesara redimensionarea bransamentului comun care se face pe cheltuiala dumneavoastra.
 
Prima etapa: solicitarea si obtinerea avizului de principiu. Este necesar sa platiti o taxa de 72 lei si sa depuneti urmatoarea documentatie: cerere tip de aviz de principiu completata, semnata si stampilata (dupa caz) ; copie act proprietate / copie act inchiriere si acordul proprietarului; copie acte identitate (BI/CI ptr persoane fizice sau CUI ptr persoane juridice); Planurile Cadastrale cu retelele, scara 1:500 (2 copii) si de incadrare in zona 1:2000; Acordul coproprietarilor (daca este cazul), insotit de copie BI/CI al acestora
Veti primi prin posta informatii despre posibilitatile tehnice de bransare/racordare a imobilului dumneavoastra la reteaua de apa/canalizare.
 
Dupa ce ati primit avizul de principiu pentru executarea unui bransament / racord nou, trebuie sa va prezentati la ANB – Biroul Relatii Clienti pentru a solicita emiterea avizului tehnic si intocmirea proiectului. Solicitantul nu trebuie sa aiba datorii pentru un alt imobil, in baza de date a Apa Nova. La data solicitarii proiectului va trebui sa achitati taxa de proiectare de 1000 lei si un dosar cu urmatoarele documente: Cerere tip aviz tehnic si proiect, semnata si stampilata (daca este cazul); Certificat de Urbanism pentru executie bransament si/sau racord; Plan cadastral scara 1/500, anexa la Certificatul de Urbanism;  Proiectul instalatiei interioare cu viza unui verificator atestat de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului si in plus, in cazul separarilor:  breviar de calcul necesar redimensionarii bransamentului existent sau date privind instalatia ramasa pe bransamentul comun necesare redimensionarii lui; avizul proiectantului initial al imobilului pentru spargerea fundatiei vizat I.S.C. (daca este cazul). In situatia in care strada este modernizata solicitantul trebuie sa prezinte contractul de refacere a strazii incheiat cu firma care a asfaltat strada precum si acord Primar General , pentru executia lucrarilor solicitate. In situatia in care reteaua publica de apa / canalizare de pe strada pe care se solicita bransament / racord este nou inlocuita, fiind in garantie la societatea care a executat inlocuirea, clientul este indrumat catre aceasta pentru executia lucrarilor.
 
Dupa ce ati primit scrisoarea de informare privind finalizarea proiectului trebuie sa va prezentati la sediul Apa Nova, la Biroul Relatii Clienti – Avize Tehnice, in termen de 9 zile pentru a achita 50% din valoarea devizului estimativ al lucrarii si pentru a semna un contract de executie prin care mandatati SC Apa Nova pentru a executa bransamentul / racordul dumneavoastra. Pentru incheierea contractului de executie este necesar Certificatul de Urbanism de la primaria de care apartineti. In aceeasi zi, veti semna si Contractul de furnizare servicii de alimentare cu apa si canalizare.
 
Dupa finalizarea lucrarilor veti fi invitat, in scris, sa participati la efectuarea receptiei.
Procesul Verbal de Receptie si devizul post-executie le veti semna pe teren (la adresa bransamentului/ racordului executat). Orice contestatie privind devizul post-executie si receptia lucrarilor se poate depune la Apa Nova in cel mult 30 zile de la semnarea acestor documente. La trei zile dupa semnarea receptiei lucrarilor si a devizului post executie, Contractul de furnizare apa si canalizare intra in vigoare.
 
Trebuie sa stiti ca responsabilitatea Apa Nova este caminul de bransament, apometrul fiind ultima componenta a retelei publice. Instalatiile de dupa contor sunt instalatii interioare, iar modificarea, intretinerea sau repararea acestora sunt raspunderea dumneavoastra. Chiar daca executia lucrarii este facuta de o alta firma, doar Apa Nova poate furniza si monta contorului pe bransament
 
In saptamanile viitoare o sa va spunem ce inseamna de fapt retelele de alimentare cu apa si de canalizare, ce tip de materiale este bine sa folositi si cum sa procedati ca apa acre curge la robinetul dumnevoastra sa fie ieftina si curata.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce este PUG si ce reglementeaza el Ce este PUG si ce reglementeaza el
Certificatul energetic obligatoriu sau nu? Certificatul energetic obligatoriu sau nu?
A fost modificata legea privind calitatea in constructii. Cum te-ar putea afecta A fost modificata legea privind calitatea in constructii. Cum te-ar putea afecta
Ajutorul pentru incalzirea locuintei in sezonul rece 2015-2016 Ajutorul pentru incalzirea locuintei in sezonul rece 2015-2016
Montarea senzorilor de gaze este obligatorie pentru apartamentele cu ferestre din termopan Montarea senzorilor de gaze este obligatorie pentru apartamentele cu ferestre din termopan
Proiectul casei Proiectul casei

Vezi mai multe articole