Design interior negru - amenajari

Negrul in designul interior

01 februarie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Multi ar spune ca negrul este o non-culoare dramatica, dar poate prea neortodoxa pentru a fi folosita in designul interior. Si totusi exista multi temerari creativi care se avanta pe caile mai putin batatorite ale decoratiunilor interioare. In combinatiile potrivite, care sa-l puna in evidenta, negrul poate constitui o binevenita iesire din tipare.

Planurile cromatice care implica negrul fac, intr-adevar, spatiul sa para mai mic, insa il pot face sa para, in acelasi timp, mai stilat. Peretii negri pot sa micsoreze inutil spatiul, asa ca poti alege sa vopsesti un singur perete de accent sau te poti concentra doar pe podea si mobilier. Pentru a crea un contrast placut si a deschide paleta de culori, se pot folosi alaturi de negru tonuri neutre sau pastelate, dar si culori intense precum rosul, lime-ul sau albastrul royal. Negrul, fiind o non-culoare, se potriveste cu orice alta nuanta. Cel mai bun contrast care poate fi obtinut este cel cu albul. In combinatie cu accente metalice aurii, argintii, din cupru sau alama, poti crea un aspect opulent.

Negrul este foarte popular pentru mobilierul din piele si reflecta seriozitate si putere atunci cand este folosit in cladiri de birouri, alaturi de sticla si elemente cromate. Prima reactie atunci cand iti imaginezi negrul folosit in decoratiuni interioare este ca va parea prea intunecat si chiar morbid, insa folosit alaturi de tonuri calde poate crea impresia de sofisticare, mister si intimidare.

Mobilierul negru arata chic si elegant, dar poate fi si foarte modern. Peretii in culori neutre vor face piesele de mobilier sa iasa in evidenta. Pentru a intregi decorul, lemnul va adauga un plus de caldura, iar elementele metalice vor adauga o nota de lux si sofisticare.

Negrul poate ajuta la crearea unor combinatii surprinzatoare. Spre exemplu, o bucatarie va iesi din canoane daca are o podea alba, dulapuri de lemn negru lacuit, usi si ferestre din tamplarie alba, blat extravagant din sticla verzuie, accesorii si ustensile cromate. Daca negrul ti se pare mult prea dur, dar vrei sa obtii un efect original, poti sa optezi pentru un cenusiu inchis.

O alta posibilitate ingenioasa de a folosi negrul in casa ta este vopseaua cu efect de tabla pe care se poate scrie cu creta. Un astfel de perete in bucatarie sau camera de lucru se poate dovedi foarte util pentru exprimarea libera a creativitatii tale. Plus ca o poti lua intotdeauna de la capat folosind un burete umed.

Fie ca preferi sa ramai in zona sigura si alegi corpuri de iluminat sau accesorii decorative negre, fie ca alegi un design indraznet de proportii, negrul nu este o alegere usor de facut, dar una care merita atunci cand se obtine rezultatul dorit.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Palatul Mogosoaia Palatul Mogosoaia
Alegerea culorii potrivite pentru interiorul casei Alegerea culorii potrivite pentru interiorul casei
Maretia si eleganta islamica Maretia si eleganta islamica
Despre stilul baroc Despre stilul baroc
Baricada stilului victorian - design interior Baricada stilului victorian - design interior
Casa din ferestre si peretele din sticla reinventat Casa din ferestre si peretele din sticla reinventat

Vezi mai multe articole